Генрі Гоган

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Генрі Гоган
Ім'я при народженні Henry Hogan
Народження 8 березня 1840(1840-03-08)
Південна Ірландія графство Клер, Сполучене Королівство Великої Британії та Ірландії
Смерть 20 квітня 1916(1916-04-20) (76 років)
США Майлс-Сіті, Монтана
Поховання Сполучені Штати Америки Майлс-Сіті, Монтана
Країна  Сполучені Штати Америки
Приналежність Армія США Армія США
Рід військ піхота
Роки служби 1865—1879
Звання перший сержант
Війни / битви Індіанські війни
Війна за Чорні Пагорби
* Битва при Сідар-Крік
Війна не-персе
* Битва при Бер-По
Нагороди

Генрі Гоган (англ. Henry Hogan; нар. 8 березня 1840, Клер — пом. 20 квітня 1916, Майлс-Сіті) — американський військовослужбовець перший сержант, який служив у лавах армії у другій половині XIX століття. Один з 19 американських військовослужбовців, які двічі стали кавалерами Медалі Пошани, найвищої відзнаки США за проявлений героїзм на полях битв за роки Індіанських воєн.

Біографія[ред. | ред. код]

Генрі Гоган народився в ірландському графстві Клер, тогочасного Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії. Згодом переїхав до Сполучених Штатів, був поступив на службу до армії Сполучених Штатів і був призначений рядовим до роти «G» 5-го піхотного полкупід командуванням полковника Нельсона А. Майлза. 21 жовтня 1876 року Гоган брав участь у битві при Сідар-Крік, на території Монтани, проти воїнів лакота під проводом індіанського вождя Сидячого Бика. За свої дії в цьому бою він отримав свою першу Медаль Пошани.

30 вересня 1877 року, майже через рік після Сідар-Крік, Гоган бився у складі 5-го піхотного полку проти не-персе під керівництвом вождя Джозефа в битві при Бер-По. У цій битві він здійснив подвиг, винісши пораненого командира, другого лейтенанта Генрі Ромейна (майбутнього кавалера медалі Пошани) з поля під щільним вогнем з боку воїнів не-персе. За це він отримав другу медаль Пошани. Після звільнення з лав армії, Гоган жив у Майлз-Сіті, штат Монтана, який був названий на честь його колишнього командира, полковника 5-го піхотного полку Нельсона А. Майлза.

20 квітня 1916 року Генрі Гоган помер у Майлз-Сіті й похований на тамтешньому кладовищі округу Кастер.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Виноски
Джерела

Посилання[ред. | ред. код]