Стерлігов Герман Львович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герман Львович Стерлігов
Герман Львович Стерлигов
Народився 18 жовтня 1966(1966-10-18) (57 років)
Загорськ, Московська область
Громадянство Росія Росія
Національність росіянин
Місце проживання Слобода, Московська область
Діяльність підприємець, громадський діяч
Знання мов російська
Конфесія православний християнин
Батько Лев Олександрович Стерлігов
Сайт www.sterligoff.ru


Герман Львович Стерлігов (18 жовтня 1966, Загорськ, Московська область) — російський підприємець-менеджер та суспільно-політичний діяч націоналістського та монархічного напрямку; один із перших у Росії мультимільйонерів.

Один зі співзасновників першої в Росії товарної біржі — Аліса, а також багатьох інших проектів. Голова ради директорів Групи компаній Германа Стерлігова[1].

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 1966 року, 18 жовтня в м. Сергіїв-Посад Московської області; Батько — професор педіатрії, мати — домогосподарка; у віці 5 років переїхав до Москви; батько отримав роботу в столиці та квартиру в самому центрі — Великій Ординці, б. 7 — найближчий будинок до Червоної площі; навчався у школі № 19 — спец. англійській; після школи — служба в Радянській Армії в Монголії в залізничному батальйоні — рядовим.

Після армії близько року працював токарем-розточувальником на АЗЛК; потім робітфак МГУ. Вступив на денний відділ юридичного факультету; провчився трохи більше року — нагрубіянив орденоносцю професорові історії КПРС Золотарьову — довелося піти. Суть конфлікту — сказав, що історія КПРС — найкривавіша сторінка історії людства; одразу з МГУ пішов організовувати кооператив «Пульсар» (з гучною назвою — з юридичного обслуговування).

У 1990 — створено першу крамничо-сировинну біржу в Росії — «Аліса»; в 1993 Біржу «Аліса» перетворено на холдингову компанію «Аліса» з 84 дочірніми компаніями в Росії та за кордоном (Нью-Йорк, Лондон); після 1993 — активна політична та громадська діяльність у «патріотичній сфері»; з 2001 — фактичний початок передвиборчої президентської кампанії — підготовка до виборів Президента РФ 2004.

У рамках підготовки до президентських виборів: 2001 — балотувався на пост Губернатора Красноярського краю; 2003 — балотувався на пост Мера Москви; 2004 — спроба зареєструватися кандидатом у Президенти РФ. З початком світової кризи 2008 заснував у Москві Антикризовий центр; у кінці 2008 Стерлігова обрано на Голову Управи «Товариства шанувальників давньої писемності»; 2010 став Головою Ради директорів «Міжнародної Резервної Розрахункової Системи».[2].

Політичні погляди[ред. | ред. код]

Колись Стерлігов політичними поглядами був «переконаний патріот-монархіст». Відкрито заявляв, що політикою не цікавиться.[3] Одначе визнає, що готовий стати керівником етнічно й конфесійно однорідної Русі.[4] Заради цього пропонує урізати територію Росії та радикально змінити політичний курс.[5]

Еміграція[ред. | ред. код]

4 липня 2015 був змушений покинути Росію та перебратися в Нагірний Карабах. Одночасно він почав продавати своє майно в Росії. Щодо причин, які примусили підприємця до еміграції, його помічниця по бізнесу Полина Сирота повідомила журналістам:

Коли він повернеться, невідомо, але обов'язково вернеться. Поїхати його змусили серйозні обставини. Це не бандити, ні, це рівень вище».[6]

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Стерлігов може стати фігурантом кримінальної справи організації російських націоналістів-убивць «Борн»; деяких її членів уже засуджено за вбивство адвоката Станіслава Маркєлова та журналістки Анастасії Бабурової.

Сім'я[ред. | ред. код]

  • дружина: Альона Стерлігова
  • діти: дочка Пелагія, сини: Арсеній, Сергій, Пантелеймон та Михей

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Сайт Германа Стерлигова — Главная страница
  2. http://oldp.sterligoff.ru [Архівовано 7 червня 2012 у Wayback Machine.] Новости|Общество Любителей Древней Письменности]
  3. Сайт Германа Стерлигова — Биография. Архів оригіналу за 19 грудня 2013. Процитовано 29 листопада 2014.
  4. Блог ИА Германа Стерлигова — Навальному хочется Россию. Русь оставляю за собой.
  5. Блог ИА Германа Стерлигова — Вместо России и Украины — КИЕВСКАЯ РУСЬ.
  6. Герман Стерлигов уехал из России и распродаёт имущество. Архів оригіналу за 8 липня 2015. Процитовано 6 липня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]

,