Говард Воловітц

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Говард Джоуел Воловітц
англ. Howard Joel Wolowitz
Саймон Гелберґ, виконавець ролі Говарда Воловітца
Саймон Гелберґ, виконавець ролі Говарда Воловітца
Саймон Гелберґ, виконавець ролі Говарда Воловітца
Поява Пілотна серія
Інформація
Прізвисько Хлопавка (від колег з космічної станції)
Стать чоловіча
Вік 32 роки
Рід занять Авіаційна інженерія,
космічна інженерія
Звання магістр машинобудування
Сім'я Місіс Воловітц (мати), Люї (дядько), Маррей (дядько), Барабара (тітка), Джині (кузина), Бернадетт Ростенковски (дружина)
Дружина Бернадетт Ростенковски
Відносини Друзі: Леонард Хофстедтер, Шелдон Купер, Раджеш Кутраппалі, Емі Фара Фаулер, Пенні
Число епізодів усі
Виконавець ролі Саймон Гелберґ

Говард Джоел Воловітц — вигаданий персонаж з серіалу Теорія великого вибуху, роль котрого виконує Саймон Хелберг. Серед основних чоловічих персонажів у шоу Говард відрізняється тим, що у нього немає докторського ступеня, як і раніше він живе зі своєю матір'ю і вважає себе дамським угодником. Говард — найкращий друг Раджеша (мати Леонарда небезпідставно вважає, що їх відносини носять латентно гомосексуальний характер). Говард, як і Шелдон, Леонард та Радж, на відміну від усіх інших персонажів, з'являється буквально в кожному епізоді серіалу.

Цікавий факт: прізвище Воловітц (Wolowitz) має слов'яно-німецьке закінчення (-itz), але за походженням — польське або скоріше українське (імовірно його пращури-емігранти були із містечка Воловець в німецькомовній Австро-Угорщині, або із двох дрібних польських сіл з такою ж назвою, причому обидва села розташовані в тих регіонах Польщі, які історично перебували у складі німецько-мовних держав).

Характеристика[ред. | ред. код]

Воловітц вважає себе «ловеласом», але його спроби зав'язати стосунки з дівчатами постійно стикаються з труднощами. Заради того, щоб справити враження на дівчину і «підчепити», Говард готовий навіть провести її в секретну лабораторію (в одній із серій це закінчується аварією марсохода).

У Говарда алергія на арахіс, і вона представляє серйозну загрозу для його життя. В одній з серій після, обіцянки Пенні познайомити його зі своїми подругами, він з'їв арахіс, щоб затримати свого друга Леонарда і таким чином дати іншим друзям можливість організувати вечірку для нього. Він також згадував про аритмію. Говард пишається тим, що у нього всього 3 % зайвого жиру.

Говард Воловітц — за національністю батьків — єврей, але він іронічно і навіть критично ставиться до своєї національної та релігійної належності (він зовсім не юдей, а швидше — атеїст), дуже часто кепкує та насміхається із основ юдаїзму та інших релігій, та не дотримується кашрут (їсть свинину МуШу і креветки, які теж не відносяться до кошерної їжі).

Крім того, Говард «вільно» говорить англійською (рідна), французькою, російською, мандаринською, арабською та клінгонською мовами, знає мову жестів. Як і виконувач його ролі актор Саймон Хелберг, Воловітц — талановита особистість: вміє грати на фортепіано, у власній аматорській рок-групі грає на клавішних та співає, пише музику і тексти пісень, також вправний імітатор. Його наслідування Аль Пачіно, Крістофера Вокена і Ніколаса Кейджа викликають захоплення не тільки у інших персонажів серіалу, але і журналіста Rolling Stone Сарін Лідс.

Протягом перших чотирьох сезонів серіалу Говард живе зі своєю владною матір'ю, яка не звертає уваги на його досягнення. Відомо, що мама Говарда - огрядна жінка (із зайвою вагою). Протягом практично всього серіалу (починаючи з сьомої серії першого сезону) чутно тільки закадровий голос пані Воловітц, вона вперше з'являється в кадрі тільки на мить в сцені весілля Говарда; її обличчя приховано капелюхом, так що глядач може бачити, за висловом продюсера, тільки «масу в рожевому». Ще пані Воловітц можна побачити у повний зріст у п'ятнадцятій серії шостого сезону в дверному отворі кухні. Про батька Говарда мало що відомо. Відомо лише, що він кинув його з мамою, коли Говарду було 11 років. Також його батько відправив на 18-річчя Говарда лист, навколо чого вибудувалася фабула 19-го епізоду шостого сезону.

Постійні спроби Воловітца залицятися до дівчат-неєврейок наштовхуються на іронічно-саркастичне неприйняття з боку матері, але він продовжує цю лінію поведінки, ймовірно, їй на зло. При знайомстві з Бернадетт Ростенковскі, що виросла в католицькій сім'ї він запрошує її на зустріч шаббата в жартівливій надії, що її хрестик нарешті викличе у місіс Воловітц церебральну аневризму. Наприкінці четвертого сезону Говард зробив Бернадетті пропозицію; весілля відбулося напередодні його польоту в космос, з усіма п'ятьма друзями як священиками. Після весілля переїхав до неї на квартиру, після чого вони почали жити разом. Мати Говарда поїхала у Флориду до рідних і там померла (творцям серіалу довелося розлучитися з цим персонажем після того, як актриса Керол Енн Сьюзі, що озвучувала місіс Воловітц, дійсно померла в листопаді 2014).

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]