Гра (фільм, 2008)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гра
рос. Игра
Жанр комедія
Режисер Олександр Рогожкін
Продюсер Олексій Учитель
Сценарист Олександр Рогожкін
У головних
ролях
Юрій Степанов
Данило Страхов
Артем Волобуєв
Любов Львова
Оператор Олександр Смирнов
Художник Олександр Загоскін
Кінокомпанія Перший канал
ТОВ «ТПО "РОК"»
ТОВ «Містерія+»
Тривалість 90 хв.
Мова російська
Країна Росія
Рік 2008
IMDb ID 1285165

«Гра», або «Особливості національного футболу» — художній фільм Олександра Рогожкіна знятий в 2008 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Росія несподівано виграла право провести Чемпіонат світу з футболу 2018 року. Збірна Росії сенсаційно виходить у фінал і готується до фінальної зустрічі з противником. У фільмі уривками транслюється шлях росіян до фіналу турніру і обривками показується фінальний матч. На тренувальній базі працюють різні люди — тренери, лікарі, журналісти, адміністратори, сторожа й навіть прибиральниці. Саме від них залежатиме результат фінальної гри і від самої збірної. Всі вони беззавітно віддані футболу.

Але от на базі починають відбуватися дивні, а часом і курйозні події. Так, вибуває з ладу найкращий форвард збірної Сергій Воронін, що завдає серйозного удару по команді. Хтось хоче витягти свою вигоду з того, що відбувається, хтось допомогти. Головні герої намагаються розібратися в подіях. І тут починається фінальний матч. Всі погляди прикуті до екранів. Росіяни повинні зуміти витримати ці випробування і перемогти, незважаючи ні на які перешкоди.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Зйомки проводилися на стадіоні «Локомотив» в Москві.
  • Противника збірної Росії не названо, однак, судячи за кольорами футболок, це або Німеччина, або Румунія. Також на табло було видно останні букви країни — «… mania».
  • За збігом Росія в реальності подала заявку на чемпіонат світу на початку 2009 року, а 2 грудня 2010 виграла право проведення. Однак у дні зйомки про подачу заявки майже не йшлося.