Гуменний Ігор Григорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гуменний Ігор Григорович
Народився 1967
Діяльність громадський активіст

Ігор Григорович Гуменний (народився у 1967 році в селі Дяківці Літинського району Вінницької області) — український підприємець і громадський діяч, президент UBC Group.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в родині стоматологів. Тато зі Львівської області, мама з Вінницької. Дід мами був військовим лікарем у швейцарській армії.

Служив в армії у Львові, вступив до Саратовського юридичного інституту, через рік навчання перевівся до Харківської юридичної академії, яку закінчив у 1993. Залишився в аспірантурі академії на кафедрі цивільного права. Першим науковим керівником був Віктор Лаврентійович Мусіяка.

В 1993 паралельно із викладацькою роботою відкрив юридичну практику.

В 1995 заснував і очолив «Українську пивну компанію» — Ukrainian Beer Company (UBC), яка вже 2011 року мала понад 20 філій у 60 країнах, три заводи і штат 4000 співробітників[1].

З квітня 2006 року офіційно підтримує тісні ділові стосунки з ЄБРР, який провів свою найбільшу, на той час, інвестицію в акціонерний капітал в країні за допомогою покупки акцій ЗАО "Укснаб" на суму 12,4 млн євро. ЄБРР придбав 25% плюс одну акцію компанії. Проект сприяв фінансуванню у розширення виробничих потужностей компанії "Укснаб". За тодішнім інтерв’ю Олів'є Декампа, на той час Директора Бізнес-групи Південної і Східної Європи: «участь Банку допоможе почати виробництво торгового холодильного устаткування, відповідного світовим стандартам якості, яка на той час не проводилася в Україні в необхідному об'ємі».[2]

У 2014 р., згідно зі статтею Еліни Московчук, коли Крим був анексований Росією, багато українських підприємств залишилось на півострові, їх було «націоналізовано», та пан Гуменний не вагався ані хвилини — придбав на материковій Україні виробниче приміщення та евакуював кримський завод у Харків. Всіх робітників, які погодилися на переїзд, UBC Group забрала з собою. Вже восени того року замовники отримали продукцію групи, вироблену на новій площадці — строки поставок було витримано. Вже на новій площадці група започаткувала напрям виробництва «холоду для рітейлу», планує розпочати виробництво льодогенераторів і продовжує розширюватись.[3]

У 2016 році було закладено, а у вересні 2018 року урочисто запущено Завод холодильного обладнання Green Cool, у м. Вінниця, - перше підприємство, яке почало працювати в межах індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Угода про його створення і функціонування було підписано 27 серпня 2018 року, між Вінницькою міською радою, ПрАТ «Українська пивна компанія» (UBC Group) і ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія» як керуюча компанія індустріального парку.

Інвестиції UBC Group в І чергу заводу склали 10 млн євро. Для введення наступної черги передбачаються додаткові капіталовкладення в такому ж обсязі. Прогнозовані обсяги реалізації продукції першої черги підприємства складають 400 млн грн на рік, а після реалізації II черги (орієнтовно в 2019-2020 роках) вони виростуть до 700 млн грн на рік за умови створення додатково 1000 нових робочих місць[4]

Згідно з даними дослідження «УНІАН», Ігор Гуменній входить до сотні найвпливовіших українців. Інформаційна агенція поставила бізнесмена на 61 місце[5]

Бізнесмен підтримує тісні контакти з відомими представниками єврейської національності[джерело?], наприклад, бізнесменом Гаріком Корогодським та екс-головою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним. Останній публично виступає в підтримку жертв нацистів[джерело?][уточнити].

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

Є членом ради директорів Спілки українських підприємців[6][7]

Родина[ред. | ред. код]

Має п'ять дітей — дві дочки і три сини.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Игорь Гуменный из юристов в мировые лидеры по производству прохладительных пивных напитков. konkretika.com. 26 липня 2011. Архів оригіналу за 29 червня 2016. Процитовано 1 червня 2016.
  2. ЕБРР приобретает 35% акций украинской компании "Укснаб". Архів оригіналу за 3 липня 2019. Процитовано 3 липня 2019.
  3. КАК ПРОСЧЁТЫ ПРЕВРАТИТЬ В УСПЕХ. Архів оригіналу за 3 липня 2019. Процитовано 3 липня 2019.
  4. В Виннице открыли завод холодильного оборудования компании UBC Group. Архів оригіналу за 3 липня 2019. Процитовано 3 липня 2019.
  5. Рейтинг 100 самых влиятельных людей Украины. Архів оригіналу за 3 липня 2019. Процитовано 3 липня 2019.
  6. СУП. Ігор Гуменний
  7. Бизнес 2020. К чему готовиться украинцам. Архів оригіналу за 26 жовтня 2018. Процитовано 3 липня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
 Гуменний Ігор Григорович. «Золота Фортуна» Академія на YouTube