Даун Хаус (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Даун Хаус)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Даун Хаус
Даун Хаус
Жанркомедія
РежисерРоман Качанов
ПродюсерЮрій Тюхтін
СценаристРоман Качанов
Іван Охлобистін
На основіІдіот
У головних
ролях
Федір Бондарчук
Іван Охлобистін
ОператорМихайло Мукасей
КомпозиторDJ Грув
ЗвукорежисерВолодимир Каплан
Тривалість90 хв.
Моваросійська
КраїнаРосія
Рік2001
IMDbID 0255958

«Даун Хаус»фільм Романа Качанова, сучасна інтерпретація роману Федора Достоєвського «Ідіот».

З 9 грудня 2014 року заборонений до показу та розповсюдження в Україні через незаконні вчинки та антиукраїнські шовіністичні висловлювання актора Івана Охлобистіна.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Назва фільму походить від гри слів: Даун (розумово неповноцінний чоловік) Хаус (стиль танцювальної музики). Так само в англійській мові слово downhouse означає «божевільний будинок», що дає глядачеві вибирати смислове значення назви фільму.

Фільм, зберігаючи основну сюжетну лінію роману, переносить нас у другу половину 90-х років XX століття: «нові росіяни», джипи Hummer, важкі наркотики і так далі.

Гротескно, в комедійній формі показані соціальні відносини в московському суспільстві кінця 90, початку 2000 років. Однак рамки цього «суспільства» позначені абсолютно довільно, і додатковий комічний ефект пов'язаний саме з ігноруванням рамок «свого кола» практично всіма учасниками подій.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Технічні дані

[ред. | ред. код]
  • Звуковий оформлення виконане кіноконцерном Мосфільм.

Визнання

[ред. | ред. код]
  1. 2001 — Спеціальний приз журі на ОРКФ в Сочі за «Пошук нового кіномови»;
  2. 2001 — Російський кінофестиваль «Література та кіно» у Гатчині Спеціальний приз журі «За безпрецедентне звернення з романом Ф. М. Достоєвського«Ідіот».

Заборона до показу

[ред. | ред. код]

З 9 грудня 2014 року Державне агентство України з питань кіно заборонило до показу та поширення в Україні фільм «Даун Хаус» разом із ще 70-ма фільмами та серіалами за участю Івана Охлобистіна.[1][2] За повідомленням відомства, заборона пов'язана із антиукраїнськими шовіністичними вчинками Охлобистіна, а також порушенням ним заборони на в'їзд до України.[3][4] Незадовго до цього за заборону протестували активісти, зокрема учасники кампанії «Бойкот російського кіно».

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]