Джилл Стайн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джилл Стайн
Jill Stein
англ. Jill Stein
Джилл Стайн Jill Stein
Джилл Стайн
Jill Stein
Нині на посаді
Народилася 14 травня 1950(1950-05-14) (73 роки)
Чикаго, США
Відома як політична діячка, лікарка, антивоєнна активістка
Місце роботи Гарвардський університет
Громадянство США США
Alma mater Гарвардська медична школа, Гарвардський університет і Гарвардський коледж
Політична партія Зелена Партія США
У шлюбі з Річард Рорер
Релігія агностицизм
Підпис
jillstein2024.com

Джилл Еллен Стайн (англ. Jill Ellen Stein; нар. 14 травня 1950(19500514), Чикаго, Іллінойс) — американська лікарка та політична діячка; кандидатка від Партії зелених на пост президента Сполучених Штатів на виборах 2012 та 2016 років.

Критики і оглядачі звинувачують Джилл Стайн у зв'язках з російським режимом Путіна.

Біографія[ред. | ред. код]

Стайн — лікар-фахівець з внутрішніх захворювань.
Стайн була кандидаткою на пост губернатора Массачусетса на губернаторських виборах 2002 і 2010 років. Проживає в Лексінгтоні, штат Массачусетс. Вона є випускницею Гарвардського коледжу (1973) і Гарвардської медичної школи (1979).

Джилл Стайн отримала підтримку на президентських виборах 2012 року з боку таких людей, як лінгвіст, письменник і активіст Ноам Чомскі і лауреат Пулітцерівської премії, журналіст і військовий кореспондент Кріс Хеджес. На президентських виборах 2012 року і 2016 року посіла четверте місце, набравши 468 907 (0,4 %) і 1 213 103 (1,0 %) голосів виборців відповідно.

Зв'язки з Кремлем[ред. | ред. код]

У грудні 2015 року була присутня на урочистому обіді в Кремлі з нагоди 10-річчя заснування російської пропагандистської мережі Russia Today. Вона сиділа за одним столом з Путіним, генералом Майклом Флінном (який знаходиться під слідством по звинуваченню у державній зраді США та встановленні шпигунського контакту з Кремлем), головою кремлівської адміністрації генералом ФСБ Сергієм Івановим, керівником кремлівської пропаганди Олексієм Громовим, радником з безпеки та речником Дмитром Пєсковим та проросійським німецьким політиком Віллі Виммером. Троє з росіян, включно з Путіним, на той час вже були під санкціями США за їх роль у анексії Криму. Джилл Стайн відмовилася прокоментувати свою присутність у цій компанії на запитання американської служби новин NBC News[1].

Виноски[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]