Діно Касарес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Діно Касарес
ісп. Dino Cazares
Основна інформація
Дата народження 2 вересня 1966(1966-09-02)[1] (57 років)
Місце народження Мехікалі, Мексика[2]
Роки активності 1984 — тепер. час
Громадянство США і Мексика
Професії музикант, гітарист, композитор, музичний продюсер
Інструменти гітара
Жанри важкий метал
Лейбли Roadrunner Records
dinocazares.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Діно Касарес (англ. Dino Cazares) — американський гітарист мексиканського походження, продюсер. Народився 2 вересня, 1966 у місті МеFactoryхікалі, Байа Каліфорнія). Засновник та гітарист (до 2002 року) гурту Fear Factory.

Спочатку він грав у дет-грайнд гурті Excruciating Terror, але він вирішив створити свій власний гурт і у 1989, Касарес та ударник Реймонд Херрера створили гурт Ulceration, а наступного року перейменували його у Fear Factory (з англ. Фабрика страху). Перший альбом Soul of a New Machine, був присвячений батьку Касареса та його молодшому брату. У 1995 році вийшов альбом Demanufacture, завдяки якому гурт став відомим не тільки в США, але і у всьому світі. У цьому ж році Касарес починає співпрацювати з мексиканським гуртом Brujeria, в якому в різні часи грали колишні учасники гуртів Faith No More, Fear Factory, Cradle of filth та інші.

У 2002 році, гурт Fear Factory розпався (але невдовзі відновився — у ньому були всі старі учасники крім Касареса та новий басист), Касарес повернувся у Brujeria, але скоро покинув і його, приєднавшись до гурту Asesino.

У 2005 році Касарес був одним з чотирьох «майстрів», що збирали відомих співаків та музикантів для альбому Roadrunner United, присвяченому 25-річчю лейблу Roadrunner Records.

У 2006, у Asesino вийшов альбом «Cristo Satanico».

Посилання[ред. | ред. код]


  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. Deutsche Nationalbibliothek Record #134806085 // Gemeinsame Normdatei — 2012—2016.