Ечпочмак

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ечпочмак, учпочмак (тат. өчпочмак — «трикутник», башк. өсбосмаҡ, өс мөйөш[1]) — башкирська і татарська національна страва, печений виріб з дріжджового, рідше прісного тіста, з начинкою з картоплі, м'яса, як правило, баранини, гусака або качки і цибулі.

Визначальною особливістю страви є зовсім не форма, а спосіб приготування, при якому начинка в ечпочмак кладеться сирою, на відміну від більшості інших подібних виробів.

Загальна технологія[ред. | ред. код]

Порубані кубиками 0,5 сантиметра баранину і сиру картоплю змішати з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею. Розкачати з тіста кружечок, розміром з тарілку, покласти начинку і защипити зверху, надавши форму пірамідки і за бажанням залишивши в центрі отвір. Дати вистоятися, змастити вершковим маслом, поставити в духовку. Через півгодини вийняти, влити в отвір одну-дві ложки міцного посоленого і поперченного м'ясного бульйону, змастити яйцем, знову поставити в духовку, через півгодини вийняти, змазати олією і, за необхідності, влити ще трохи бульйону.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мигранова Э. В. Башкиры. Традиционная система питания: Историко-этнографическое исследование. — Уфа: Китап, 2012, С.280.

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]