Жуан Вале де Алмейда

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жуан Вале де Алмейда
порт. João Vale de Almeida
Народився 29 січня 1957(1957-01-29) (67 років)
Лісабон, Португалія
Країна  Португалія
Діяльність журналіст, дипломат
Alma mater Лісабонський університет
Знання мов португальська
Посада Представництва Європейського Союзу[d] і ambassador of the European Union to the United Statesd

Жуан Вале де Алмейда (порт. João Vale de Almeida; нар. 29 січня 1957(19570129), Лісабон) — португальський дипломат, Глава представництва ЄС у Вашингтоні.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився у 1957 році в Лісабоні, Португалія. Закінчив Лісабонський університет, історичний факультет. Вивчав журналістику і менеджмент в США, Франції, Японії та Великій Британії.

З 1975 року працював журналістом. З 1982 року працює в Представництві Європейського Союзу в Лісабоні. До 2004 року займав керівну посаду в Генеральному департаменті з освіти і культури. Служив заступником головного офіційного представника Європейської комісії.

З 2004 по 2009 роки був начальником кабінету (начальник штабу і головний радник) Європейської комісії на чолі з Жозе Мануел Баррозу. Він супроводжував Голову Європейської комісії Баррозу у всіх Європейських самітах і забезпечував координацію із службовим кабінетом глав держав і урядів у всіх 27 державах-членах Європейського Союзу. Він також виступав постійний особистим представником Голови Європейської Комісії Жозе Боррозу на вищому рівні і представником для перемовин щодо Лісабонської угоди.

З 2009 по 2010 роки працював генеральним директором із зовнішніх зв'язків Європейської комісії. Як найбільш високопоставлений чиновник під керівництвом Єврокомісара у закордонних справах Кетрін Ештон, він допомагав розробляти і здійснювати зовнішню політику ЄС.

10 серпня 2010 року Пан Вале де Алмейда вручив вірчі грамоти Президенту США Бараку Обамі.

Посилання[ред. | ред. код]