Користувач:Rayan Riener/ONUKA

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ONUKA
Основна інформація
Жанр Фолк
Електроніка
Арт-рок
Роки 2013 — донині
Країна Україна Україна
Місто Київ
Мова Українська, англійська
Лейбл Most Addictive Records
Склад Ната Жижченко (вокал)
www.onukamusic.com

ONUKA - український електронний гурт, дебитний альбом[1][2] якої посів перше місце в інтернет-магазині iTunes, випередивши гурт Океан Ельзи[3]. Дебют гурту відбувся у жовтні 2013 року[4].

Настільки незвичайною назвою проект ONUKA зобов'язаний дідусеві екс-солістки Tomato Jaws та KOOQLA Олександру Микитовичу Шльончик - відомому майстрові фольклорних музичних інструментів. "Він зробив мою першу сопілку, навчив грати, сформував у мене розуміння батьківщини..." - розповідає Ната.

Про гурт[ред. | ред. код]

Дебютний альбом гурту під назвою ONUKA[5], вийшов у 2014 році і є у вільному доступі в мережі[6][7], посів перше місце в інтернет-магазині iTunes. Перед цим світ побачив міні-альбом "LOOK"[8] Дебютна платівка містить 10 треків, серед яких – уже знайомі слухачам 4 пісні з міні-альбому Look – When I Met You, Misto, Time i Look. Альбом сповнений традиційними українськими звуковими мотивами, які виконуються на сопілках, бандурах та трембітах. Все це йде у поєднанні з електронним аранжуванням, до створення якого, очевидно, доклав руку Євген Філатов (The Maneken)[9], який є чоловіком солістки ONUKA та саунд-продюсером гурту. Він також брав участь у роботі над останнім альбомом Джамали. Попередній ЕР Onuka посів перше місце в інтернет-магазині iTunes. 17 жовтня співачка презентувала свій альбом на сольному концерті в київському закладі Sentrum[10][11].

Одразу після цього, був випущений сингл на американському лейблі Most Addictive Records. За словами представників групи, їх рекордингова компанія спеціалізується на жанрах Pop/Indie Dance/Garage і, що характерно, в якості синглу обрала пісню українською мовою Zavtra. За словами представників Most Addictive Records, мова для них значення не має, а сам трек чудово підійшов під стилістику лейбла. Сингл вже опублікували в офіційному Youtube-каналі компанії.

Справжнє ім'я вокалістки гурту - Наталія Жижченко. Ната Жижченко - екс-солістка гуртів Tomato Jaws та KOOQLA. Тут вона і вокалістка, і автор музики і текстів, і головний ідеолог. Також, Ната відзнялася у VOGUE Ukraine, у листопаді 2014 року. Крім Нати, у планах гурту стосовно творчого життя ONUKA візьмуть участь ще 2 дівчини, які грають на ударних та клавішних. У розширеному складі до колективу повинні додатися 2 тромбона, валторна і бандура.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційні
ЗМІ
Інші

Категорія:Українські музичні гурти Категорія:Музичні колективи, що з'явились 2013