Кулак смерті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кулак Смерті
Doomfist
Історія появ
Дебют Overwatch
Озвучення Сар Нгауджа
Характеристика персонажа
Вік 45 років
Стать Чоловіча
Юніт (ігри) Танк
Стиль бою Ближній бій
Зброя Потужна кібернетична рукавичка та імплант-бомбарда
Головна цитата "Тільки завдяки конфліктам ми розвиваємося"
Оперативна база Ойо, Нігерія
Приналежність Кіготь
Рід занять Найманець
Справжнє ім'я Аканде Оґундіму

Кулак Смерті (англ. Doomfist) — персонаж багатокористувацької гри 2016 року «Overwatch», розробленої компанією Blizzard Entertainment. Це псевдонім 45-річного ветерана війни з омниками[невідомий термін], якого звати Аканде Оґундіму, також він є головою терористичної організації «Кіготь» (англ. Talon). Є персонажем класу «Шкода», але в Overwatch 2 його буде перероблено і ставитися вже до класу «Танк».[джерело?]

Опис[ред. | ред. код]

Кібернетика Кулака Смерті робить його дуже мобільним та потужним бійцем на передовій. Крім нанесення шкоди у далекому бою за допомогою ручної гармати, Кулак Смерті може бити по землі, підкидати ворогів у повітря та виводити їх з рівноваги або кинутися у бій за допомогою свого Реактивного удару. Зіткнувшись із великою групою, Кулак Смерті вистрибує з поля зору, а потім падає на землю, завдаючи захоплюючого удару Метеора.



Ігровий процес[ред. | ред. код]

Найкраще Кулак Смерті грає в комбінації "Dive"[1] тобто коли вся команда складається з дуже рухливих персонажів, а саме: танки це Вінстон, D.Va або Таран, DPS[2] це Ґендзі, Трейсер, Сомбра або Кулак Смерті, найкращі герої підтримки для "Dive" це Лусіо, Янгол або, звичайно, Ана для Нано-посилення; хоч і існує багато інших комбінацій "Dive".

Ігровий процес за Кулака Смерті являє собою найчастіше комбінацію здібностей персонажа зі швидким входом у бій, і швидким виходом з нього при невдачі. Також дуже поширені при грі на Кулаку Смерті так звані ролаути (англ. rollout) - це використання здібностей у поєднанні з полем битви, наприклад, можливість зайняти якесь несподіване для ворога місце, на якому навіть не може виявитися якийсь інший персонаж, і звідти здійснити атаку.

Здібності
Назва Опис Докладніше
Бомбарда Ліва рука Кулака Смерті — вдосконалений протез із вбудованою бомбардою, яка має невелику дальність стрільби й автоматично відновлює заряд. LMB Пошкодження: до 66 ОЗ за постріл Обойма: 4 заряди. Швидкострільність: 2 постріли за секунду. Перезаряджання: 0,65 сек (1 заряд), максимально — 2,6 сек.
Реактивний удар Після підготовки свого кулака Кулак Смерті кидається вперед і відкидає супротивника. Уражений противник отримує додаткову шкоду, якщо врізається в стіну. RMB Пошкодження: 49-100 (+49-150, якщо ворог врізається у стіну) Перезаряджання: 4 секунди. Радіус: 11-30 метрів.
Тремтіння землі Кулак Смерті стрибає вперед і б'є кулаком по землі, приголомшуючи супротивників і підтягуючи їх до себе. E Пошкодження: 9-125. Перезаряджання: 6 секунд. Радіус: 15 метрів.
Аперкот Кулак Смерті ударом підкидає у повітря супротивника, що стоїть перед ним. Shift Пошкодження: 50. Перезарядка: 6 сек.
Удар метеору Кулак Смерті високо підстрибує. Приземляючись, він б'є кулаком по землі, завдаючи значної шкоди. Q Пошкодження: 300 в центрі (шкода знижується в міру віддалення від центру) Радіус: 7 метрів. Швидкість пересування (м/с): +200 %
Найкращий захист Коли здатність Кулака Смерті завдає шкоди, він на якийсь час отримує щит. Пасивна здатність. Максимальний запас щитів — 150 одиниць. Через 1 секунду після отримання щитів їх запас починає зменшуватися зі швидкістю 3 одиниці на секунду.

Overwatch 2[ред. | ред. код]

Зміни характеристик персонажа в Overwatch 2
Назва Докладніше
Персонаж Переведений із бійців класу "Шкода" до "Танків".

Базовий запас здоров'я збільшено з 250 до 450 од.

Бомбарда

LMBПошкодження від кожного снаряда зменшено з 6 до 5 од.

Тепер заповнює боєприпас раз в 0,4 сек. (Раніше - раз в 0,65 сек.)

Реактивний удар

RMBДіапазон пошкоджень від початкового удару зменшено з 50-100 до 15-30 од.

Діапазон пошкоджень від зіткнення зі стіною зменшено з 50-100 до 20-40 од.

Максимальний час підготовки зменшений з 1,4 до 1 сек.

Тепер при попаданні в ціль з'являється додаткова конусна область дії, яка може відкинути додаткові цілі.

Аперкот Здатність видалено.

Потужний блок

EНова здатність 2.

Встає в захисну стійку, зменшуючи збитки спереду на 90%.

Якщо Кулак Смерті заблокує 100 од. або більше, його рукавичка перевантажиться енергією, що посилить наступний «Реактивний удар».

Шкода збільшується на 50%.

Переміщається на 50% швидше і надалі.

Область дії відкидання додаткових цілей збільшується вдвічі.

Час дії приголомшення при зіткненні зі стіною збільшується на 0,5-1 сек. залежно від рівня заряду.

Тремтіння землі

ShiftТепер є здатністю 1, а не здатністю 2.

Тепер дозволяє Кулаку Смерті злетіти у напрямку прицілювання гравця.

При приземленні створює широку вибухову хвилю, що завдає 50 од. втрати та знижує швидкість пересування супротивників на 30%.

Ефект вміння більше не відрізняється при активації на землі або в повітрі.

Більше не притягує супротивників.

Можна скасувати повторним натисканням.

Удар метеору

QДіапазон пошкодження зменшено з 15-200 до 15-100 од.

У радіусі 1 м від центру області дії, як і раніше, наносить 300 од. шкоди.

Більше не відкидає цілі.

Тепер також знижує швидкість пересування всіх уражених супротивників на 50% 2 сек.

Час застосування скорочений з 1 до 0,5 сек.

Найкращий захист

Нічого не змінено

Актор озвучення[ред. | ред. код]

Актор і колишній гравець американського футболу Террі Крюс заручився підтримкою в соціальних мережах у своїй спробі озвучити персонажа, що включала імітаційне прослуховування, візит до штаб-квартири розробника, заручившись підтримкою свого товариша-актора Двейна Джонсона та фан-бази. Зрештою персонажа озвучив — Сар Нгауджа[en], який раніше з'являвся у фільмах Money Monster і Stomp the Yard[3]. Майкл Чу з Blizzard пояснив, що коли вони проходили кастинг для Doomfist, спеціально шукали «щось дуже специфічне, зважаючи на його роль у грі», прослуховування Нгауджа значно вразило їх, а також його здатність додавати багато різних «ноток», які їм потрібні для персонажа. Зрештою, Крюс вважав, що Нгауджа краще підходить для Кулака Смерті, і був радий, що був включений до Crackdown 3[4] від Microsoft. Чу не виключав використання Крюса в інших місцях в Overwatch.

Розробка[ред. | ред. код]

Вперше Кулак Смерті згадано у вступному відеоролику до гри. На той момент[коли?] у розробників не було ні ідеї карти Нумбані, ні конкретного образу героя, це була якась потужна рукавичка.[джерело?]

У листопаді 2016 року актор Террі Крюс офіційно заявив, що хотів би озвучити Кулака Смерті, а потім його помітили в офісі Blizzard. Проте, попри фанатським очікуванням, Кулака Смерті у грі озвучує інший актор — Сар Нгауджа[en].

В офіційному ролику про історію Оріси ім'я Doomfist перекладено, як Громобій[джерело?].

23 червня 2017 року у журналах про помилки клієнта PTR було виявлено, що поточне складання[ru] тестового клієнта гри називається 1.13.0.0 Doomfist/Summer Games. Крім того, цю назву можна знайти, відкривши виконуваний файл тестового клієнта Overwatch.exe в текстовому редакторі. Наступного дня розробники випустили невелике оновлення, яке прибрало з журналів згадку про Кулака Смерті та Літні ігри.[джерело?]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dive - поширена рухлива композиція персонажів у грі Overwatch.
  2. DPS (Damage Per Second) або DD (Damage Dealer) - так називають самі гравці роль персонажа (слот), що полягає у вбивствах і нанесенні шкоди персонажам команди супротивника, у самій грі клас називається "Шкода" (англ. англ. Damage).
  3. Stomp the Yard. Wikipedia (англ.).
  4. Crackdown 3. Wikipedia (англ.).

Посилання[ред. | ред. код]