Кірстен Нільсен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кірстен Нільсен
Kirstjen Nielsen
англ. Kirstjen Nielsen
Кірстен Нільсен Kirstjen Nielsen
Кірстен Нільсен
Kirstjen Nielsen
6-й Міністр внутрішньої безпеки США
6 грудня 2017 — 7 квітня 2019
Президент Дональд Трамп
Попередник Джон Келлі
Наступник Алехандро Майоркас
Народилася 14 травня 1972(1972-05-14) (51 рік)
Клірвотер, Флорида, США
Відома як посадова особа
Місце роботи Департамент внутрішньої безпеки США
Громадянство США США
Освіта Джорджтаунська школа дипломатичної служби
Університет Вірджинії
Alma mater Джорджтаунський університет, Школа права Вірджинського університетуd, Berkeley Preparatory Schoold і Школа дипломатичної служби Едмунда А. Волша
Політична партія Республіканська партія США

Кірстен Мішель Нільсен (англ. Kirstjen Michele Nielsen; нар. 14 травня 1972(19720514), Клірвотер, Флорида) — міністр внутрішньої безпеки США з 2017 р.[1] до 2019 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Закінчила Джорджтаунську школу дипломатичної служби, вивчала право в Університеті Вірджинії (1999 р.). Будучи експертом з кібербезпеки, працювала у Центрі кібернетичної та внутрішньої безпеки при Університеті Джорджа Вашингтона і в Консультативній раді з глобальних ризиків при Всесвітньому економічному форумі.

Засновниця і колишній президент компанії Sunesis Consulting. Створила і очолювала управління законодавчої політики та у справах уряду в Адміністрації транспортної безпеки США.

В адміністрації Джорджа Буша-молодшого обіймала посаду радника президента щодо запобігання, підготовки та реагування в Раді з внутрішньої безпеки Сполучених Штатів.

Нільсен була заступником голови адміністрації президента США з вересня по грудень 2017 р. і керівником апарату міністра внутрішньої безпеки з січня по липень 2017 р.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Трамп визначився з кандидатом на пост міністра внутрішньої безпеки. Архів оригіналу за 16 січня 2018. Процитовано 18 січня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]