Кіт Урбан

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кіт Лайонел Урбан
англ. Keith Lionel Urban
Зображення
Keith Lionel Urban
Keith Lionel Urban
Основна інформація
Повне ім'я Keith Lionel Urban[1]
Дата народження 26 жовтня 1967(1967-10-26) (56 років)
Місце народження Фангареї, Нова Зеландія
Роки активності 1990 — донині
Громадянство Caboolture, Австралія Австралія
Професія Співак, Композитор
Освіта Caboolture State High Schoold
Інструменти Електрогітара, акустична гітара, банджо, фортепіано, бас-гітара, мандоліна, бузукі, EBow, барабани, ситар
Жанр Кантрі
Співпраця The Ranch, Brooks & Dunn, Бред Пейслі, Dann Huff, Radney Foster, John Butler Trio, John Mayer, Тріша Єрвуд, Неллі Фуртаду
Лейбл EMI/Capitol Nashville
Нагороди
Діти Сандей Урбанd і Фейт Урбанd
http://www.keithurban.net/
CMNS: Файли у Вікісховищі

Кіт Урбан (Кіт Лайонел Урбан) (англ. Keith Lionel Urban; нар. 26 жовтня 1967, Фангареї, Нова Зеландія) — австралійський кантрі-співак, композитор і гітарист, комерційний успіх якого здебільшого склався в Сполучених Штатах Америки та Австралії.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У ранньому віці з родиною Кіт Урбан переїхав до міста Caboolture, яке розташоване на узбережжі Австралії. Свою кар'єру розпочав в Брисбені. 1991 року він випустив дебютний альбом «Keith Urban», який опинився на четвертій сходинці Австралійського хіт-параду. 1992 року Урбан їде до США, де спершу працює гітаристом. Згодом він збирає гурт під назвою «The Ranch». На студії фірми Capitol Records гурт записує альбом «The Ranch», два сингли з якого потрапили до хіт-параду Billboard.

Підписавши контракт з Capitol, 1999 року він записує свій сольний альбом «Keith Urban». Альбом отримав у США статус Платинового, посівши перше місце за пісню «But for the Grace of God». Наступним великим досягненням був хіт номер один «Somebody Like You» з його другого альбому «Golden Road» випущеного на Capitol 2002 року. Цей альбом також здобув першу премію Ґреммі за четвертий сингл «You'll Think of Me», і був третім платиновим альбомом у його кар'єрі. Наступний альбом «Be Here» вийшов 2004 року, це був його третій альбом випущений в Америці, та став найпродаванішим альбомом, заробивши 4-у Мульти-платинову нагороду.

Альбом «Love, Pain & the Whole Crazy Thing», що вийшов у 2006 році, дебютує в чартах на 17 сходинці з синглом «Once in a Lifetime», і отримує другий Ґреммі за пісню «Stupid Boy», далі, наприкінці 2007 року, виходить збірка Greatest Hits, озаглавлена як «Greatest Hits: 18 Kids». Цей альбом вийшов повторно рік потому як «Greatest Hits: 19 Kids» з однією доданою піснею «You Look Good in My Shirt», яка була записана раніше в альбомі «Golden Road». Наступна робота Кіта — альбом «Defying Gravity», який вийшов у березні 2009 року. Останній альбом вийшов 16 листопада 2010 року, а називається він «Get Closer».

Кіт випустив загалом вісім студійних альбомів (лише один з яких вийшов в Англії), так само як альбом «The Ranch». Він з'являвся з більш ніж п'ятнадцятьма синглами в американських чартах країни, включаючи десять композицій з номером один. Кіт грає на акустичній гітарі, електрогітарі, трохи на банджо, бас-гітарі, мандоліні, фортепіано, бузукі та барабані.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Одружений з американською акторкою, співачкою та продюсеркою Ніколь Кідман. Весілля відбулося 25 червня 2006 року. Вперше зустрілися в Лос-Анджелесі в січні 2005 року на вечорі на честь знаменитих вихідців з Австралії. 7 липня 2008 у них народилася дочка Сандей Роуз Кідман-Урбан. 28 грудня 2010 року народилася дочка Фейт Маргарет Кідман-Урбан за допомогою сурогатного материнства, при цьому вона є біологічною дочкою Кідман та Урбана.[2][3][4][5]

Дискографія[ред. | ред. код]

Кіт Урбан у Сіднеї

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Збірки[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

A Випущений тільки в Австралії, але пізніше повторно випущений незалежно в 2005.
B Повторно випущений у 2008 як Greatest Hits: 19 Kids, із однією додатковою піснею.
C Пісня номер один в Канаді.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Interview with Country Music Star Keith Urban. countrymusic.about.com. Архів оригіналу за 16 лютого 2009. Процитовано 30 грудня 2009.
  2. Nicole Kidman Talks 'Big Little Lies' Season 2 Finale | KIIS1065, Kyle & Jackie O
  3. Nicole Kidman Does Not Dispute Keith Urban’s “Maniac in the Bed” Lyric - Vogue. Архів оригіналу за 24 липня 2019. Процитовано 24 липня 2019.
  4. Nicole Kidman: Keith Urban's racy 'Gemini' lyrics are 'embarrassing'. Архів оригіналу за 24 липня 2019. Процитовано 24 липня 2019.
  5. Nicole Kidman says Keith Urban's lyrics 'she's a maniac in the bed' are 'a little embarrassing' | Fox News. Архів оригіналу за 24 липня 2019. Процитовано 24 липня 2019.