Ленінська районна рада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ленінська районна рада
Основні дані
Центр: смт Леніне
Країна: Україна Україна
Область/АРК: Автономна Республіка Крим
Утворена: 1921 р.
Телефонний код: +380-6557-
Склад
Контакти
Адреса вул. Пушкіна, 22, смт Леніне, Ленінський р-н, АР Крим, 98200
Районна влада
Голова ради Петріщев Анатолій Дмитрович
Загальний склад ради: 54 депутати


Ле́нінська райо́нна ра́да — орган місцевого самоврядування Ленінського району Автономної Республіки Крим. Розміщується в селищі міського типу Леніне, котре є адміністративним центром Ленінського району.

З 15 квітня 2014 року районна рада тимчасово не виконує обов'язки через окупацію Автономної Республіки Крим Російською Федерацією[1].

Склад ради[ред. | ред. код]

VI скликання[ред. | ред. код]

Рада складається з 54 депутатів, з них половина — обрані в одномандатних мажоритарних виборчих округах та половина — в багатомандатному виборчому окрузі. Останні вибори до районної ради відбулись 31 жовтня 2010 року. Найбільше депутатських мандатів отримала Партія регіонів — 40 (23 — в одномандатних округах та 17 — в багатомандатному окрузі). Партія «Союз» та Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» — по 3 (по 1-му — в одномандатних та по 2 — в багатомандатному округах), Комуністична партія України та Народний рух України здобули по 2 депутатських місця (в багатомандатному окрузі), Народна партія та Союз лівих сил — по 1-му (одномандатні округи), «Руська Єдність» та «Сильна Україна» — по 1-му мандатові в багатомандатному виборчому окрузі[2].

Голова[ред. | ред. код]

Головою ради було обрано депутата від Партії регіонів Анатолія Петріщева, голову цієї ж ради попереднього скликання[3].

Голова Ленінської районної ради Петріщев Анатолій Дмитрович включений до бази «Миротворця» як особа, що балотувалась до органів окупаційної влади Російської Федерації в 2014 році[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Автономна Республіка Крим. Архів оригіналу за 5 червня 2020. Процитовано 7 липня 2020.
  2. Чергові вибори депутатів Верховної ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня 2010 року (PDF). Центральна виборча комісія. с. 589. Архів оригіналу (PDF) за 5 червня 2020. Процитовано 7 липня 2020.
  3. Результати виборів депутатів ради в одномандатних мажоритарних виборчих округах. Центральна виборча комісія. Архів оригіналу за 8 липня 2020. Процитовано 8 липня 2020.
  4. Петрищев Анатолий Дмитриевич / Петріщев Анатолій Дмитрович / Petrishhev Anatolij Dmitrievich. https://myrotvorets.center/ (російська) . Архів оригіналу за 8 липня 2020. Процитовано 8 липня 2020.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]