Лохвицький Пантелеймон Степанович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пантелеймон Степанович Лохвицький
Народився1877
Грайворон, Курська губернія, Російська імперія
Помер1938
ГромадянствоРосія РосіяСРСР СРСР
НаціональністьУкраїнці
Діяльністьполітик
Посададепутат Державної думи Російської імперії[d]
ПартіяТрудова група

Пантелеймон Степанович Лохвицький (1877 — 1938[1]) — селянин, депутат Державної думи II скликання від Курської губернії, агроном.

Біографія

[ред. | ред. код]
Депутати II Державної Думи від Курської губернії. Перший ряд - О.Є. Афанасьєв, К.Ф. Тахтаміров, Н.O.Оводов, В.І. Долженков, С.І. Волков, І.М. Мушенко, І.О.П'яних. Другий ряд - А.Й. Русанов, П. С. Лохвицький, Р. Я.Смірнов, Д.К.Бєлановський.

Народився у Грайвороні[2]. Селянин Грайворонського повіту Курської губернії[3], судячи з прізвищаукраїнець. Закінчив сільську школу. Займався землеробством на 1 десятині з 3/4 землі.

7 лютого 1907 р. обраний до Державної думи II скликання від з'їзду уповноважених від волостей Курської губернії. За одними відомостями увійшов до складу думської групи Соціалістів-революціонерів[4], за іншими членом фракції трудовиків[3], останнє підтвердив і сам Лохвицький у своєму листі Є. П. Пєшкової 1932 року[5]. Після розгону Думи за розпорядженням Курського губернатора Борзенка висланий з меж Курської губернії[5].

Здобув вищу освіту, працював агрономом у Курській губернії. Після революції воював у дивізії РСЧА Далекому Сході, після демобілізації працював агрономом, пізніше — у Наркоматі зовнішньої торгівлі. У 1930 році жив у Свердловську, працював там інспектором сектора постачання Уралоблсоюзу[2].

Фракція есерів II Державної Думи (1907): Лохвицький  — крайній справа у другому ряду.

Заарештований НКВС 17 грудня 1930 року. 8 серпня 1931 року засуджений до висилки на 5 років у Східний Сибір[2]. Відправлено на станцію Тельма Усольського району Східного Сибіру, працював там агрономом. На засланні захворів на «серцеву астму». Звертався за допомогою до Політичного Червоного хреста[5]. Відомостей про те, що клопотання про скорочення строку заслання було задоволене, немає.

Подальша доля невідома. Помер у 1938 році.

Родина

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Дата добавлена анонимом в Списке членов Государственной думы 7 сентября 2010 года. После этого сведения о смерти растиражированы в интернете без подкрепления АИ.
  2. а б в Книга памяти Свердловской области //. Архів оригіналу за 20 серпня 2016. Процитовано 18 липня 2016.
  3. а б М. М. Боиович, 1907.
  4. Иванов, Комзолова, Ряховская, 2008.
  5. а б в г д е Лохвицкий П. С. — Пешковой Е. П. (PDF). Архів (PDF) оригіналу за 28 серпня 2017. Процитовано 18 липня 2016.

Література

[ред. | ред. код]

Архіви

[ред. | ред. код]
  • Російський державний історичний архів. Фонд 1278. Опис 1 (2-й скликання). Справа 251.