Клуб ляльок (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Клуб ляльок
Dollhouse
Тип телесеріал
Телеканал(и) США FOX
Україна 2+2
Дистриб'ютор(и) 20th Televisiond і Hulu
Жанр Фантастика, Драма, Триллер
Формат зображення 720p
Тривалість серії 47-50 хвилин
Тривалість 48 хв.
Керівник проєкту Джосс Відон
Сценарист Джосс Відон[1], Jed Whedond[1], Maurissa Tancharoend[1], Тім Мінеарd[1] і Andrew Chamblissd[1]
Ідея Джосс Відон
Продюсери Еліза Душку
Майкл Фазекас & Тара Батерс
Виконавчий продюсер Джосс Відон
Девід Соломон
Тім Мініер
У головних ролях Еліза Душку
Емі Акер
Рід Даймонд
Енвер Жокай
Фран Кранц
Дічен Локман
Гаррі Леннікс
Тамо Пенікет
Олівія Вілльямс
Музика на початку "What You Don't Know" Jonatha Brooke
Композитор Майкл Данна
Країна-виробник США США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 13 лютого 2009 — 29 січня 2010 року
Кількість сезонів 2
Кількість серій 27 (Список епізодів)
Посилання

Клуб ляльок (англ. Dollhouse) — американський фантастичний серіал, прем'єрний показ якого відбувся на телеканалі FOX 13 лютого 2009 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

За сюжетом існує таємна організація «Клуб ляльок», яка організувала надсучасний ляльковий будинок, у якому ляльками виступають люди. Отримуючи замовлення, «Клуб ляльок» програмує «ляльку» на виконання певної ролі: охоронця, коханки, подруги, співачки. При цьому завантажується певна особистість і лялька вважає, що живе нормальним життям.

Серіал описує історію дівчини, яка підписавши багаторічний контракт з адміністратором «Клубу ляльок», стала однією з ляльок організації — Луна (актриса Еліза Душку). Кожна серія — нове завдання для Луни. Проте дещо відрізняє її від інших ляльок — постійна пам'ять. Лялька перебуває в звичному для себе стані спокою і гармонії, який досягається маніпуляціями з пам'яттю людини. При цьому перед завантаженням нової особистості і після «взаємодії» (так у серіалі називається виконання завдання лялькою) пам'ять ляльки стирається. Це унеможливлює будь-які конфлікти свідомості, які неминучі мали б виникнути за таких втручань у мозок людини. Проте у одній з серій згадується, що одна із ляльок, Альфа, з невідомих причин не втратила своїх навичок вбивці (які раніше йому завантажувалися) і вбила багато ляльок, охорону, скалічила лікаря організації. Крізь усі серії проходить тінь Альфи: він якимсь чином знає про завдання Луни і втручається у них, змушуючи пробудитись її постійну пам'ять. Таким чином, кожна серія додає Луні частинку самосвідомості.

Пошуками організації «Клуб ляльок» займається агент ФБР. Незважаючи на перепони збоку високопосадовців та шефа, з допомогою Альфи, йому вдається вийти на слід Луни.

Серіал в Україні[ред. | ред. код]

Про намір транслювати серіал цього сезону заявив канал 1+1. З 15 серпня серіал транслює телеканал «КІНО» («2+2»), який входить до медіагрупи «1+1». Українською мовою серіал озвучено студією «1+1». Ролі озвучували актори Андрій Бурлуцький та Катерина Коновалова.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д ČSFD — 2001.

Посилання[ред. | ред. код]