Міжнародна благодійна організація “Деполь Міжнародний”

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міжнародна благодійна організація “Деполь Міжнародний”
На честь Вінсент де Поль
Тип міжнародна організація
благодійна організація
парасолькова організація
Засновано 1989
Лондон
Сфера бездомність
Штаб-квартира Лондон
Вебсайт: int.depaulcharity.org

Міжнародна організація «Деполь Інтернешнл»[1] («Depaul International») — група благодійних організацій, метою якої є подолання безпритульності у світі. Група представлена в країнах: Сполучене Королівство Великої Британії та Ірландії, Ірландія, Словаччина, Україна, США та Франція

Візія, місія, етос організації[ред. | ред. код]

  • Візія організації: кожний має право на місце, яке називаємо «домом» та право належати до суспільства.
  • Місія організації: пропонувати безпритульним та людям, які опинилися в складних умовах, можливість якомога більше скористатися їх потенціалом до незалежного та позитивного майбутнього.
  • Етос і цінності "Деполь Інтернешнл" походять від духовності святого Вікентія де Поля (1581—1660), священика, який був великим духовним і соціальним реформатором.
  • "Деполь Інтернешнл" є частиною Вікентійської сім'ї. Вікентійська сім'я[en] —об'єднання релігійних та світських організацій, для яких святий Вікентій де Поль є засновником, покровителем, або особою, чий досвід та духовний спадок надихають на допомогу страждаючим.

Герцогиня Норфолку Джорджіна є покровителькою «Деполь Інтернешнл».

Історія створення[ред. | ред. код]

У 1989 році за ініціативи Кардинала Базіла Х'юма було створено благодійну організацію «Depaul Trust» для допомоги зростаючій кількості безпритульних молодих людей віком 16-25 років у Лондоні. Безпритульній молоді пропонували безпечне місце перебування (нічліжки, гуртожитки), моральну підтримку, професійну підготовку та працевлаштування, сімейну медіацію. З 1998 року проекти допомоги були запроваджені в інших містах Сполученого Королівства. У 2001 році в Дубліні на запрошення влади Ірландії було відкрито перший проект «Деполь Ірландія». З метою боротьби з бездомністю на світовому рівні в 2004 році було створено «Depaul Foundation», яка в 2009 році змінила назву на «Depaul International». Керівництвом організації було вирішено особливу увагу приділяти країнам Центральної та Східної Європи, де перехід до ринкової економіки зумовив економічні труднощі. У 2005 році в Словаччині організація «Деполь Словаччина» відкрила нічний притулок та лазарет для безпритульних у Братиславі. У 2007 році в Україні було зареєстровано благодійну організацію «Де Поль Харків» [Архівовано 15 березня 2017 у Wayback Machine.], яка почала надавати допомогу дітям та молоді вулиці і з роками перетворилась у Всеукраїнський благодійний фонд "Деполь Україна"[2]. У 2009 році в США відкрився перший проект «Деполь США», в рамках якого безпритульним міста Філадельфія надавався притулок та всестороння допомога.

Діяльність благодійних організацій групи “Деполь Інтернешнл”[ред. | ред. код]

Сполучене Королівство Великої Британії[ред. | ред. код]

Організація “Depaul UK” (“Деполь Сполучене Королівство Великої Британії”) здійснює 38 проектів по всій території країни, спрямованих на допомогу найбільш потребуючій молоді віком 16-24 роки.

Основні види діяльності
Забезпечення короткостроковим та довгостроковим житлом молоді.

Служба нічного перебування пропонує молодим людям термінове розташування у мешканні місцевих волонтерів. Існує 45 пунктів нічного перебування. Волонтери надають молодим людям можливість пожити у своєму мешканні від кількох днів до кількох тижнів, протягом яких працівники проекту погоджують з молодою людиною місце її подальшого проживання та шляхи вирішення проблеми, яка призвела до потрапляння на вулицю. В рамках 18 проектів, розташованих у різних містах країни, молодим людям, які опинилися на вулиці, надають житло на період від 6 місяців до 2-х років. Кожна молода людина має наставника, який допомагає їй здобути основні життєві навички, професію та почати самостійне життя.

Посередництво в сім’ях. Оскільки розпад сім’ї є основною причиною безпритульності молоді, то проводиться робота по налагодженню стосунків молодих людей з їх сім’ями та підтримка кризових сімей.
Допомога колишнім ув’язненим. “Depaul UK” виконує програми, спрямовані на допомогу молодим людям адаптуватися до життя після звільнення з в'язниці і пропонує їм інтенсивну підтримку і керівництво, щоб запобігти повторному ув’язненню.
Тренінги та працевлаштування. Для молодих людей пропонується ряд тренінгів та програм, які дозволяють набути основні життєві навички, спеціальність, навички пошуку роботи.

Ірландія[ред. | ред. код]

Організація “Depaul Ireland” (“Деполь Ірландія") надає допомогу безпритульним різного віку, серед яких алко- та наркозалежні, колишні в’язні, кризові сім’ї.

Основні види діяльності
Житло та підтримка. Організація здійснює 10 проектів, в рамках яких надається можливість як термінового, так і тривалого проживання потребуючих. Більшість проектів спрямована на реабілітацію дорослих алко- та наркозалежних осіб.
Підтримка колишніх клієнтів у їх самостійному житті. В рамках 3-х проектів надається неформальна підтримка самостійного життя в суспільстві, щоб запобігти поверненню до згубних залежностей та безпритульності.
Тренінги та підтримка. Проект допомагає безробітній маргіналізованій молоді здобути основні життєві навички необхідні для самостійного незалежного життя. Проводяться тренінги з розвитку особистості, міжособистісних відносин, пошуку інформації, теорії та навичок керування автомобілем.

Словаччина[ред. | ред. код]

Організація “Depaul Slovensko” (“Деполь Словаччина”) надає місце для ночівлі, гарячу їжу, можливість отримати чистий одяг та медичну допомогу понад 170 безпритульним Братислави у притулку святого Вікентія де Поля. 30 безпритульним, які страждають на серйозну хворобу, надається тривалий час проживання, їжа, медична допомога та соціальний супровід у притулку святої Луїзи де Маріяк.

США[ред. | ред. код]

Організація “Depaul USA” (“Деполь США”) забезпечує 27 чоловіків Філадельфії безпечним та гідним людині мешканням у будинку Деполь. Для безпритульних проводяться різноманітні навчальні програми, спрямовані на їх соціалізацію та незалежне повноцінне життя. Велика увага приділяється отриманню спеціальності безпритульними та їх працевлаштуванню.

Україна[ред. | ред. код]

ВБФ "Деполь Україна" працює з незахищеними верствами населення: бездомними, тими, хто опинився у складних життєвих обставинах або на межі бездомності. Філії Фонду розташовані в Харкові, Одесі, Києві та Снятині.

Основні види діяльності
Допомога дітям із кризових сімей.
Допомога дорослим безпритульним в притулках та лікарнях.
Допомога дорослим безпритульним на вулиці.
Допомога молоді в місцях ув'язнення.
Допомога молодим мамам на межі бездомності.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Home | Depaul International. Depaul International. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 15 березня 2017.
  2. ВБФ "Деполь Украина". www.facebook.com (укр.). Процитовано 15 березня 2017.

Джерела[ред. | ред. код]