Міняйлов Олексій Геннадійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міняйлов Олексій Геннадійович
 Майор
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Десантні війська
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)
Орден «Народний Герой України»
Орден «Народний Герой України»

Олексі́й Генна́дійович Міня́йлов — майор Збройних сил України.

Бойовий шлях[ред. | ред. код]

Командир гаубично-артилерійської батареї 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади. З підрозділом 13 діб в червні-липні провів на кордоні з Російською федерацією — поблизу пункту пропуску «Ізварине». Батарея Міняйлова розташовувалася на висоті, контролюючій підходи до Краснодона, вражала ворожі каравани — терористи через кордон переправляли озброєння, доки на підмогу мародерам надійшли російські підрозділи. Російський офіцер «Контора» викликав на українських вояків вогонь танків, систем залпового вогню БМ-21 «Град», «спускав собак» — умовна назва вогню з ПТРК «Корнет».

З «Корнетів» були підбиті танк та кілька БМП-2 7-ї піхотної роти 72-ї механізованої бригади — до неї була придана гаубично-артилерійська батарея Міняйлова. На другий тиждень боїв майор був поранений, проте відмовився відійти, керував батареєю, втрачаючи свідомість від болю. Під кінець боїв з 6 гармат лишилася одна, тоді отримали наказ про відхід.

Нагороди[ред. | ред. код]

21 серпня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Недержавна нагорода «Народний Герой України»

Джерела[ред. | ред. код]