Мірошниченко Костянтин Кирилович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мірошниченко Костянтин Кирилович
Народився 1911
Рубіжне, Старобільський повіт, Харківська губернія, Російська імперія
Помер 2000
Країна  СРСР
 Україна
Діяльність будівельник
Alma mater Кам'янець-Подільський силікатний інститут
Нагороди
орден Леніна орден Трудового Червоного Прапора орден Червоної Зірки орден «Знак Пошани»
Ленінська премія

Костянти́н Кири́лович Мірошниче́нко (1911, Рубіжне, Старобільський повіт, Харківська губернія, Російська імперія — 2000) — заслужений будівельник УРСР, лауреат Ленінської премії.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 1911 року в селі Рубіжне, нині Луганська область, Україна.

Трудовий шлях розпочав як робітник заводу «Червоний українець» у місті Пролетарськ (нині Луганської області). Закінчив силікатний інститут у Кам'янці-Подільському.

1935 року Мірошниченка, який відбув службу в армії, призначили начальником бетонного заводу тресту «Південжитлобуд» у Маріуполі (Донецька область).

У 1937–1941 роках був майстром, головним інженером заводу з виготовлення силікатної цегли в Лисичанську.

Під час Німецько-радянської війни Мірошниченка направлили на завод силікатної цегли і високоміцного гіпсу в місті Стерлітамак Башкирської АРСР (Російська Федерація), згодом працював начальником КПП тресту № 50 (Стерлітамак).

Повернувшись 1948 року в Україну, до кінця життя працював у місті Сіверськодонецьк Луганської області. Близько десяти років очолював колектив заводу з виготовлення силікатної цегли, що входив до системи тресту «Лисхімпромбуд». Без відриву від виробництва закінчив Краматорський машинобудівний технікум. Невдовзі після цього Мірошниченка призначили заступником керівника тресту, а згодом керівником тресту «Лисхімбудматеріали».

Від 1961 року Мірошниченко — начальник Сіверськодонецького домобудівного комбінату. Під його керівництвом підприємство збудувало близько двох мільйонів квадратних метрів житла.

Мірошниченко був одним із розробників прогресивного будівельного матеріалу — силікабетону. За розроблення і впровадження цього матеріалу Костянтина Кириловича відзначили Ленінською премією.

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]