Мічурінський проспект (станція метро, Калінінська лінія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Координати: 55°41′22″ пн. ш. 37°29′06″ сх. д. / 55.689444° пн. ш. 37.485° сх. д. / 55.689444; 37.485

Мічурінський проспект
8A Солнцевська лінія
Загальні дані
Тип колонна трипрогінна мілкого закладення.
Проєктна назва Олімпійське містечко
Проєкт перейменування Лобачевська
Кількість 1
Тип острівна
Форма пряма
Довжина 162 м
Ширина 14 м
Дата відкриття 30 серпня 2018
Будівельник(и) ВАТ «Строительная компания „ИБТ“»
Пересадка на Мічурінський проспект
А: м17, 120, 325, 661, 715, 830
Виходи до Мічурінський проспект, Удальцова, Раменки
Час відкриття 5:00
Час закриття 0:00
Мапа
Солнцевська лінія
     
Парк Перемоги
ССГ до АПЛ
Мінська
Ломоносовський проспект
Раменки
Озерна
Говорово
Солнцево
Боровське шосе
Новопередєлкіно
Рассказовка
Оборотні тупики
Пихтіно
Аеропорт Внуково

«Мічурінський проспект» (рос. Мичуринський проспект) — станція Калінінсько-Солнцевської лінії Московського метрополітену. Відкрито 30 серпня 2018 року у складі дистанції «Раменки» — «Рассказовка»

Конструкція[ред. | ред. код]

Колонна трипрогінна напівпідземна станція[1] з острівною платформою.

Колійний розвиток[ред. | ред. код]

Станція без колійного розвитку.

Опис[ред. | ред. код]

Станція трирівнева: на першому рівні розташовані колії і пасажирська платформа, на другому — оглядовий майданчик, на третьому — службові та технічні приміщення[2]. Між нижніми двома рівнями можна пересуватися за допомогою шести ескалаторів, розташованих у центрі платформи. Оглядовий майданчик є панорамним балконом, що спирається на видові контрфорси і сполучений пішохідними доріжками з парком у долині річки Очаковка. Також є вітражні прорізи на всю висоту уздовж частини західної колійної стіни станції, які забезпечать панорамний вид на парк безпосередньо зі станційної платформи.

Оздоблення[ред. | ред. код]

Оздоблення має відсилання до діяльності біолога Івана Володимировича Мічуріна, на честь якого було найменовано проспект, що дав назву станції. Грані колон прикрашені силуетами квітучих гілок і плодів. В оздобленні станції використані граніт, глазурована кераміка, скло, сталь, алюміній. Фасад станції прикрашено триметровими світними буквами з написом «Мічурінський проспект».

Розташування та вестибюлі[ред. | ред. код]

Станція розташована уздовж Мічурінського проспекту, на розі з вулицею Удальцова в 36-му мікрорайоні Раменок. Станція має два вестибюлі, з яких можна потрапити на обидві сторони Мічурінського проспекту і на вулицю Удальцова. Перший вестибюль розташовано на парній стороні Мічурінського проспекту і вбудований у будівлю станції, другий розташується на непарній стороні Мічурінського проспекту та є окремою одноповерховою будівлею, що є спільним вестибюлем для станцій Солнцевської лінії і Великої кільцевої лінії. Вестибюлі сполучені надземним критим пішохідним мостом, потрапити на який можна буде з другого рівня станції. Міст також виконує функцію надземного пішохідного переходу: через нього пішоходи можуть перетнути Мічурінський проспект, не заходячи у метро.

Пересадки[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Мічурінський проспект (станція метро, Калінінська лінія)

  1. Олена Тернова (23 грудня 2016). Станції-близнюки Калінінсько-Солнцевської лінії метро. Частина перша. stroi.mos.ru. Комплекс містобудівної політики і будівництва міста Москви. Архів оригіналу за 7 серпня 2018. Процитовано 13 квітня 2017. (рос.)
  2. Ольга Большакова (10 серпня 2016). На станції «Мічурінський проспект» з'явиться теплий міст з панорамним склінням. stroi.mos.ru. Комплекс містобудівної політики і будівництва міста Москви. Архів оригіналу за 7 серпня 2018. Процитовано 13 квітня 2017. (рос.)
Попередня станція Лінія Наступна станція
Раменки   Солнцевська лінія   Озерна