Обговорення:Мозговий Олексій Борисович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

як розуміти[ред. код]

"Український сепаратист" - це як розуміти? — Це написав, але не підписав користувач KrechetGL (обговореннявнесок) 15:42, 29 березня 2016‎.

про колаборацію[ред. код]

У статті немає авторитетних джерел, де Олексій Мозговий визначений як колаборант. Лише неавторитетні. Отже, це ВП:ОД. Таке само оригінальне дослідження, як і спроби називати колаборантами ОУНівців.

Олексій Мозговий мав свою власну мету, своє бачення. Я ніколи не скажу, що він був ворогом України, доки не матиму твердих неспростовних доказів. Послухайте його тут:

Нехай спочине його душа з миром. R.I.P.

Юрій Дзядик в) 14:34, 9 серпня 2016 (UTC).[відповісти]

Значить коли громадянин України, бере в руки зброю і повертає її проти своєї ж держави, на догоду російському агресору, то він не колаборант? То хто ж він такий? Ви, я бачу пустити сльозу по поводу роздумів командира одного із бандитських угрупувань "Призрак" про "розбудову ДНР/ЛНР", про "смуту", "громадянську війну" і т.д. То що ж це таке, як не діяльність на шкоду своїй державі, як не чистий колабораціонізм, який він підтвердив своїми же словами, навіть ніяких додаткових АД непотрібно, хоча їх і так достатньо у статті. А якщо ви незгодні з цими джерелами, вони Вам не авторитетні, то виносьте це на суд спільноти! --ValeriySh (обговорення) 18:28, 9 серпня 2016 (UTC)[відповісти]
Докладніше про технології розпалюваня ворожнечі між українцями
  • «Колабора́нт — особа, яка усвідомлено співпрацює із окупаційною громадською чи військовою владою на шкоду власній країні» (Колаборант).
  • «Окупа́ція (від лат. occupatio — захоплення) — зайняття збройними силами однієї держави частини або всієї території іншої держави без отримання суверенних прав на неї» (Окупація).
  • «Чинне українське законодавство визнає статус території, тимчасово окупованої Росією, тільки за Кримом — територіями Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, що є окремими адміністративними одиницями» (radiosvoboda, 7 серпня 2016).
  • Оскільки для безпеки вільної держави необхідне добре організоване ополчення, право народу мати і носити зброю не повинне обмежуватися (Друга поправка до Конституції США).
  • Любомир Гузар, Право на повстання — то є закон природи: «За зброю можна братися, коли зброя звернена проти тебе».
  • «Подразделения, которые остались верны идее создания справедливого, социального гражданского общества — продолжают уничтожаться». «Буквально несколько дней тому назад, был подвергнут зверским издевательствам один из командиров подразделений нашей бригады. В подвале роты управления 4-й бригады ЛНР». «Правду необходимо озвучивать всегда! Иначе грош цена всей нашей борьбе». (Олексій Мозговий, 6 травня 2015 03:01)
  • «Все, що відбувається на окупованих територіях Донбасу — це технологія, яка була чітко розроблена Кремлем. Вони врахували усі конфліктні зони, у тому числі релігію. Також ворожнечу зробили на мовному питанні та ідеології. Такі випадки були спровоковані та реалізовані російськими спецслужбами. Сьогодні бачимо, що диверсійну роботу вони провели потужно, інакше конфлікту просто не було б». (Руслана Лижичко, 30 березня 2015 09:30)

Те, що в Україні дехто бездоказово вважає Олексія Мозгового ворогом та колаборантом, який «бере в руки зброю і повертає її проти своєї ж держави, на догоду російському агресору» — теж «технологія, яка була чітко розроблена Кремлем», щоб розпалювати ворожнечу між українцями. Він нас ворогами не вважав, і дуже добре розумів, хто зробив ворожнечу та приніс в Україну убивство:

  • «Год назад, многие из вас [воїнів ЗСУ] искренне верили в разрушение олигархической власти и в возвращение народу его достоинства. В итоге вместо одних воров пришли другие — более кровожадные. Практически такую же аналогию можно провести и на нашей территории. Все, кто поднимался здесь — поднимался за справедливость и главенство НАРОДА! В итоге что одна, что другая сторона получили одно — убийство. Убийство самих себя». (Олексій Мозговий, 8 травня 2015 05:03)

23 травня 2015, через два тижні після цих слів, його було вбито.

Стоп вогонь по своїх!

Юрій Дзядик в) 08:53, 11 серпня 2016 (UTC).[відповісти]

Правка diff суперечить правилу ВП:КС, є спробою внести у статтю неконсенсусну правку, яка не спирається на джерела ВП:АД, а лише на власні уявлення автора, порушує ВП:ОД. Чекаю на джерела. Якщо не буде джерел, згідно ВП:КС, попрошу автора самому відкотити (ВП:Скасування змін) неконсенсусну правку diff. — Юрій Дзядик в) 09:34, 11 серпня 2016 (UTC).[відповісти]

Дещо окремо про колаборація[ред. код]

Щось трохи швидко українці забувають "хто є хто". Хочете АД і наводите Руслану та Рубана за приклад? Нагадати, хто такий Рубан? Незрозуміла постать, пов'язана з Медведчуком, що вигадала собі звання генерала-полковника...

Тепер по Мозговому... От Вам АД. Думаю, що це джерело буде для Вас достатньо авторитетним, якщо Ви спираєтеся на Рубана та Лижичко: https://life.ru/t/новости/131004?from=lifenews.ru

Далі навіть шукати не буду. Мозговий — колаборант. Це видно з однієї лиш цієї статті, хоч можу знайти ще.

— Це написав, але не підписав користувач Glorin (обговореннявнесок) 09:47, 11 серпня 2016‎.

Дійсно, усе «видно з однієї лиш цієї статті». Ех, шкода! а колись же співав українські пісні, писав. — Юрій Дзядик в) 14:42, 11 серпня 2016 (UTC).[відповісти]
Про українські пісні, це такий стьоб! Це на кшталт «крокодилячих сліз», чи Шевченкового «Гірше ляха свої діти її розпинають». А в своєму попередньому дописі ви змішали конституції США і України. Повторяєте слова влади про АТО, а цивільних осіб, хто відмовляються воювати в АТО садять у тюрму. Ось де би вам, поважній і шанованій людині застосувати свою енергію, а ні ж бути «адвокатом диявола». Можливо я трохи згустив палітру, але повірте ці люди, повинні стояти останніми у списку ваших адвокатських потуг. Адже ви добре знаєте, що проти жителів Донбасу ВСУ не направляла зброю (ваші слова), чи можливо вони такі неуважні, що сплутали ГРУ РФ з ВСУ, сплутали український прапор з російським. Мені дуже жаль, що у нас вийшла така дискусія. Може краще ви розкажете тим кільком сотням тисяч біженців, про той «Рускій мір», який побудували ці «мозгові» у моєму і вашому Донбасі. --ValeriySh (обговорення) 11:34, 15 серпня 2016 (UTC)[відповісти]

Категоризація[ред. код]

Прохання встановити у статті категорію → Категорія:Терористи в Україні


Категорія:Терористи в Україні

Прохання відхилено. Є значно більш точна категорія Категорія:Визнані в Україні терористами. --VoidWanderer (обговорення) 22:06, 26 листопада 2018 (UTC)[відповісти]