Обговорення користувача:Володимир Вітенко

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Volodymyr D-k у темі «Обговорення» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо![ред. код]

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Володимир Вітенко!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас, як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проектом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікі-розмітки.

Якщо виникли запитання про проект або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, поставте запитання у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і вказівки
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

--Nickispeaki (обговорення) 14:38, 5 вересня 2013 (UTC)Відповісти

Обговорення[ред. код]

Добрго дня! Отут і можна поговорити. --Nickispeaki (обговорення) 14:40, 5 вересня 2013 (UTC)Відповісти

Користувач Володимир Вітенко. Адміністраторам. Я не розумію, як можна запрошувати до співпраці і, одночасно, пропонувати матеріал до швидкого вилучення? Адже я виконав умови Вікі, дав інформацію про СЕБЕ, а раніше була справедливо вилучена зовсім інша стаття "Як меря весь чудський етнос став слов'янами".

Почитайте, будьте ласкаві, правила Вікіпедії. Для початку. А також розділ Вікіпедія:Чим не є Вікіпедія. Ви не пишете енциклопедичних статей (а тільки таким тут місце); натомість використовуєте сторінки тут для публікацій власної публіцистики. Можливо, Вам краще завести власний блог. З повагою, Volodymyr D-k (обговорення) 09:55, 23 листопада 2014 (UTC).Відповісти

Користувачу Volodymyr D-k Читав неодноразово після вилучення згаданої статті, хоча мені це нелегко через значне порушення зору. Після цього і написав лише про СЕБЕ. Але, згідно Вашого зауваження, я взагалі не маю шансів стати користувачем Вікі? У Вікіпедії вистачає історичних гіпотез. 13 листопада ц. р. я запропонував свою гіпотезу про назву "Україна", яку неодноразово пропонував на шпальтах різних видань ("Спадкоємці трипільців. Це відповідально" Молодь України №56 від 8.05.2002; "І знову про назву Україна" Молодь України №131 від 15.10.2002; "Про трипільців та незбагненну меньшовартість українських істориків" СЛОВО Просвіти ч.11, стор. 9 від 12-18.03 2003; ПОГЛЯД: "Хто ти є Україно" Молодь України №№ 128 - 129 від 18-19.11.2004 і інші). Це не тільки публіцистика, як Ви говорите, а й історичні розвідки. Та мою гіпотезу викидає користувач Green Zero, як таку, що порушує чиїсь права. Чиї не вказав. Отже не можу скористатись запрошенням Вікіпедії до співпраці? Користувач (чи ще ні?) Володимир ВІТЕНКО.

Виокремлю вам певні моменти із Вікіпедія:Чим не є Вікіпедія. Статті Вікіпедії — це…

4. Не особисті есе, що показують ваші приватні думки на тему. Вікіпедія призначена для накопичення загальнолюдських знань. Вона не є засобом, який робить думки окремої людини частиною загальнолюдських знань. У рідкісній ситуації, коли думки окремої людини досить важливі, щоб стати предметом обговорення, бажано, щоб про них написали інші люди.

5. Не первинні (оригінальні) дослідження, такі як висування теорій і рішень, визначення термінів, введення у вжиток нових слів, тощо Докладніше див. Вікіпедія:Жодних оригінальних досліджень. Якщо ви провели оригінальне дослідження теми, опублікуйте його в інших місцях: рецензованих журналах, інших друкованих виданнях, чи на шанованих веб-сайтах. Вікіпедія повідомить про вашу роботу, щойно вона стане частиною загальноприйнятого людського знання. Не вся інформація, що додається у Вікіпедію, повинна надходити з рецензованих журналів, але потрібно прагнути до того, щоб ця інформація була не менш надійною і піддавалась перевірці. Наприклад, цитування книги, надійного друкованого чи онлайн джерела показує, що матеріал може бути перевіреним і не є думкою дописувача.

6. Не саморозкручування. Хоча ви можете писати про себе, чи про ті проекти, в яких ви глибоко залучені, пам'ятайте, що стандарти для енциклопедичних статей застосовні до таких сторінок так само, як і до будь-яких інших. Існує вкрай мало певною мірою відомих учасників Вікіпедії, які зробили істотний внесок у енциклопедичні статті про себе і власні досягнення, і, в більшості випадків, цей внесок був прийнятий після деяких суперечок. Створення надмірної кількості посилань на автобіографії неприйнятне.

Замість висновку. Тут не місце публікації власних гіпотез, історичних розвідок й думок з приводу. Ні щодо назви «Україна», ні про будь-що. Це енциклопедія з енциклопедичним стилем викладу матеріалу. Ваша теза про У Вікіпедії вистачає історичних гіпотез цілком доречна. Вони справді є. Як і гіпотези з інших наук. Але (що важливо) вони потрапляють сюди тоді і тільки тоді, коли про них, про гіпотези, починають писати інші дослідники. Тоді гіпотези отримують власну енциклопедичну значимість. Тому у цьому випадку доречно зачекати, і якщо Ваші гіпотези стануть популярними і на них широко посилатимуться науковці — тоді й статтю про них у Вікіпедії хтось напише. Вам ніхто не забороняє бути користувачем й дописувачем Вікіпедії, але ми намагаємось робити все в рамках правил. --Volodymyr D-k (обговорення) 10:59, 23 листопада 2014 (UTC).Відповісти

Користувачу Volodymyr D-k Дякую за Ваші поради. Мені 72 роки. Буду чекати (чи дочекаюся?) доки мої гіпотези і думки стануть популярними серед науковців радянської історичної школи, які панують в Україні (інших майже не існує). Наприклад, чи дочекалися визнання українських істориків автори, що вважали трипільську культуру протоукраїнською — П.Лукашевич, М.Красуський, В.Щербаківський, О.Кандиба, Я.Пастернак, Ю.Липа та інші? Майже користувач Володимир Вітенко.