Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/листопад 2007

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ahonc у темі «нагадування» 16 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Прохання

Привіт! У мене до тебе прохання — додай, будь ласка, мені на сторінку обговорення Архів і "Будь ласка, додавайте нові теми знизу. Додати…", а то я не вмію :-) --Russkij 00:54, 1 листопада 2007 (UTC)

Пробіли

Не в курсі чому в статті Алушта пробілів між навігаційними наблонами немає, а в статті Городищенський район є?--Kamelot 18:57, 29 жовтня 2007 (UTC)

Не в курсі.--Ahonc (обг.) 19:08, 29 жовтня 2007 (UTC)
Це має якесь відношення до включення nocat=1 до Шаблону Городищенський район у статті Городищенський район. Якщо nocat=1 вилучити, пробіл зникає. --Tigga 08:10, 1 листопада 2007 (UTC)

знову зловісна літера ґе

пане Агонку, колись я змінив „Боснія і Герцеговина” на „Боснія і Герцеґовина” у шаблоні „Назва країни BIH”, аби уніфікувати з назвою статті про цю країну, що прийнята в нашій Вікі. навіщо пан Агонк змінив знову на ге? --рівноденник 22:11, 3 листопада 2007 (UTC)

У словнику написано через ге: [1]-- Ahonc (обг.) 22:43, 3 листопада 2007 (UTC)
вирішили помщатися тим, хто голосував за позбавлення прав? --рівноденник 22:56, 3 листопада 2007 (UTC)
Причому тут голосування? Я ж вам навів посилання на словник.--Ahonc (обг.) 22:58, 3 листопада 2007 (UTC)
ви вкурсі, що забули повилучати українська, російська, англійська? мов ще є трохи, буде вам чим зайнятися. це ж саме те, чого тепер потребує Віки — головне, аби не дати доритися простій людині до інформації! уперед, пане адміністраторе! на абордаж! --рівноденник 23:03, 3 листопада 2007 (UTC)
А чому українська має саме перенаправляти на мову? Може бути українська хата, українська гривня, Українська Держава, Українська народна партія, Українська вулиця і т.д.--Ahonc (обг.) 23:07, 3 листопада 2007 (UTC)
бо видаляючи, ви нічого не пропонуєте замість перепосилання (можна би зробити щось на кшталт de:Deutsch). до того ж, якщо людина шукатиме „українська вулиця” чи „українська народна партія” — то надто сумнівний зв’язок між словом „українська” та „українською народною партією”. натомість, просто слово „українська” асоціюється з „українською мовою”. до прикладу: „я знаю українську”. ми розуміємо, що та людина знає вкраїнську мову, а не хату чи гривню. --рівноденник 23:16, 3 листопада 2007 (UTC)
я розумію вас, що ви боретеся за чистоту вкраїномовної Вікипедії. та чи варто воно того, що тим ви лише налаштовуєте купку Вікипедистів проти себе? якби ви припинили видаляти подібні статті, я би з радістю голосував за залишення вас на посаді адміна, упевнений, що так би зробили й інші. усі ми розуміємо, що ви були й є найактивнішим та найпильнішим адміном нашого розділу, навіщо ж такі жертви? --рівноденник 23:23, 3 листопада 2007 (UTC)
Я слухаю українську. Що? Музику. Тож Ahonc має рацію. --Indus 23:25, 3 листопада 2007 (UTC)
Я слухаю українську. — Що? — Музику. — І як вона тобі? — Ой, файна! — І що з того? — Я не знаю... — Які гурти слухаєш? — Нууу, флайзззу, тартачок, фліт звісно %). — От і я реґі люблю, іще жодну реґі пісню не зустрічав таку, що мені не подобається. — Проте, усе реґі дещо однотипне. — Ага, є таке.-- Купуєш диски? — Та нє :) інернет тоді нафіґа. — Це точно! усе що хочеш знайти можна. від вікипедії я взагалі балдію. — Вікі що??? — Вікипедія ;) — гм, уперше чую. — тю, блін відстав від життя! тепер усі її юзають, тим паче там український розділ є! та й узагалі багатьма мовами. — надцікаво, тре буде завітати — та звісно англійською статей значно більше, у вкраїнському розділі не завше вдається знайти те, що тре... — 8-| —  :( —  :( —  :( —  :( —  :( —  :( —  :( — шкода... --рівноденник 23:37, 3 листопада 2007 (UTC)
А чо ти хочеш від тої української Вікіпедії? — Та пана Рівноденника статті почитати. — А що є такі статті? — Стільки, хоч греблю гати. — І цікаві? — І цікаві, і великі, і корисні... --Indus 23:55, 3 листопада 2007 (UTC)
Жоден адмін не застрахований від ображених користувачів. Давайте завтра продовжимо дискусію. Зараз проа спати:)--Ahonc (обг.) 23:45, 3 листопада 2007 (UTC)

Russkij

Перевір, будь ласка, статті Алтайський край, Історія Алтайського краю (прочитай від початку до кінця й підправ) --Russkij 08:48, 4 листопада 2007 (UTC)

Відповідь

А що в словах «посміховище» та «вузьколобий» забороненого? Я нічого нецензурного не сказав. Ви українці, зображуєте із себе таких демократів. Чому ж я не можу сказати свою думку? Якщо укрвікі й вас можна тільки хвалити, то це називається цензура та зловживання владою. Може, для різноманітності, щось по темі дискусії скажете? Воєвода 00:07, 4 листопада 2007 (UTC)

Я міг би щось сказати по дискусії, але не хочу знову сперечатися з Алексом К.--Ahonc (обг.) 00:11, 4 листопада 2007 (UTC)
просто й справді наша країна (й вікипедія) покищо не має свободи, приходьте згодом... --рівноденник 21:54, 4 листопада 2007 (UTC)

ВП:ЗА

У ВП:ЗА Алексом було подано скаргу на те, що ти відмінив редагування А1, котрий вилучив образи користувача Irpen. Як і Алекс К, вважаю таке редагування неправомірним (див. Обговорення користувача:A1#Блокування). Отже, я повернув редагування А1. --Tomahiv 08:47, 5 листопада 2007 (UTC)

Russkij

Будь ласка, зними сторінку "Чебоксари" зі спам-фільтру --Russkij 13:06, 5 листопада 2007 (UTC)

Уже не потрібно --Russkij 14:56, 5 листопада 2007 (UTC)

Чому правильне? Назва адже російська , значить звуки передаються як у російській мові --Russkij 01:24, 6 листопада 2007 (UTC)

Вранці поясню.--Ahonc (обг.) 01:26, 6 листопада 2007 (UTC)

Запитання до кандидата

У важніше перечитуй усе на сторінці ВП:А. Там залишилися питання, на які ти ще не дав своєї відповіді --Tomahiv 05:15, 6 листопада 2007 (UTC)

А що вони уже змінять? крім того, на них відповідати необов'язково. --Ahonc (обг.) 09:35, 6 листопада 2007 (UTC)

Russkij

Останнім часом доводиться перекладачем користуватися, тому що так швидше :-) Я напевно коли статтю читаю, не всі помилки виправляю, зауважую, але чомусь не виправляю. Мій найбільший мінус у мові — неуміння писати грамотно (у змісті без помилок) А ще я не знаю як пишуться багато слів--Russkij 01:56, 10 листопада 2007 (UTC)

можна почитати побільше книжок про мову. раджу почати з класики — [2]--рівноденник 02:06, 10 листопада 2007 (UTC)

помилкові назви статей

не раз ішла мова про перенаправлення з неправильних назв статей (зважаючи на офіційний правопис) не вхвалені назви статті в Віці. мабуть, і ви це болюче відчуваєте. до прикладу можна взяти Реггі. назва, як відомо, не відповідає правопису, та часто стверджували, що просте перепосилання може заохочувати сприйняття такого варіянту (реГГі) як правильного. цікаво буде почути вашу думку шчодо вирішення цього. покишчо маю дві думки: 1. аби неправильні назви статей (проте, обов’язково розповсюджені, в іншому разі їх узагалі ж не варто додавати до Віки) містили коротенький шаблон, у якому йтиме мова, шчо таке написання не відповідає правопису і який надаватиме посилання на правильну назву. 2. аби в разі тієї ж статті „Реггі”, вона містила перепосилання на „Реггі (помилка)”, яке в свою чергу міститиме перепосилання на прийняту назву (відповідно до того, що 2 перепосилання підряд не діють). із нетерпінням чекаю на ваше мірковання --рівноденник 13:00, 10 листопада 2007 (UTC)

Ну, я думаю це варто обговорювати не лише зі мною, а усією спільнотою в Кнайпі. Моя думка: неправильну назву можна писати, але якщо вона часто вживана, і то не завжди.--Ahonc (обг.) 16:27, 10 листопада 2007 (UTC)

Піттореск

Піттореск пишеться з двома Т, так склалося у цій галузі, архітектори іншого написання не вживають, тому при написанні з одним Т для користувачів Вікі пошук буде утруднений.--Temporary 23:46, 12 листопада 2007 (UTC)

Я так зрозумів, воно походить від італійського pittoresco, а такі слова пишуться з однією літерою (лібрето, бравісимо тощо).--Ahonc (обг.) 23:50, 12 листопада 2007 (UTC)
Я також відвідував середню школу, але це спеціальна термінологія, і я свідомо, а не від браку освіти вживаю два Т. Просто так пишуть українською у всіх відомих мені джерелах, зокрема в українській Вікіпедії. Спробуйте зробити пошук :) --Temporary 00:03, 13 листопада 2007 (UTC)

Країни

Шановний пане Білецький, я просив би вас не розписувати всуп статтей по країнахяк ви робите це тут. Річ в тім, що ваша інформація про площу, мови, ітп. часто дублює дані з шаблону-картці по країні. Думаю повторення у одній і тій же статті однакової інформації зайве, тим більше у вступі. Як ви вважаєте? -- Alex K 16:28, 13 листопада 2007 (UTC)

Я думаю, дані про столицю, площу і населення можна залишити, а все інше — у відповідних секціях.--Ahonc (обг.) 16:35, 13 листопада 2007 (UTC)
Це не моя інформація. Вона йде у всіх країнах вже давно (з перших файлів опису країн — подивіться — так, доречі, скрізь). Очевидно повинна залишатися, можливо під заголовком "Загальна інформація" тощо. Шаблок-картка — річ добра, звичайно, але ВИ ПЕРШІ ПОБАЧИЛИ, що ця картка ЧАСТКОВО ДУБЛЮЄ ДЕЯКІ ДАНІ у "Загальній інформації". Думаю, що це не страшно. Знищувати інформацію не треба, але треба буде обов"язково згодом уніфікувати оцей перший розділ "Загальна інформація" і пов"язати його, можливо з карткою.

Що ж до країн взагалі, то в цілому хороші наміри Вікі-спільноти попрацювати над країнами так і завершилися по суті майже нічим. Я двічі звертав на це увагу у Кнайпі. Безрезультатно. Що може й добре — бо могло бути й гірше — тут треба уніфікований і кваліфікований підхід , а не типу "хто в ліс, хто по дрова" (як це ми це часто бачимо у новонароджених статтях).

Зараз я системно ставлю у ВСІ КРАЇНИ розділи "Природа", "Геологія", "Гідрогеологія", "Корисні копалини", "Гірнича промисловість", "Економіка", а Якудза поставив за моїми джерелами "Історія освоєння мінеральних ресурсів" (зараз ми туди додаємо ілюстрації). Був би втішений, якби хтось (хто має банки даних і наснагу) взявся б за розділи "Культура", "Політика", "Спорт" тощо — у всіх країнах.

З повагою Білецький В. С.

Не поспішайте "рубати інформацію" — спершу її треба набрати. Потім узагальнити. Пропоную все залишити як було і як є. Зробимо разом перший уніфікований розділ "загальна інформація" (по кожній країні) але ЗГОДОМ. Не треба поспішати. Білецький В. С.
Дуже б добре було, коли б ви обоє зі своєю енергією взялися б за розділи "Культура", "Політика", "Спорт" тощо — у всіх країнах. Білецький В. С.

Проблема з Мозиллою

Маю проблеми з Мозиллою. Перестала вантажити сторінки. Спробую перевантажити комп, але поки працюю в Опері. Від чого б це?-- 20:50, 13 листопада 2007 (UTC)

Як перестала вантажити? Взагалі? Ctrl+Shift+R пробував?--Ahonc (обг.) 21:34, 13 листопада 2007 (UTC)
буває глючить. Каже, що сторінки завантажено, а насправді пусто. Початок сесії відпрацьовує, а хвилин за 15 видурюється.-- 19:03, 16 листопада 2007 (UTC)

Бот

Мене перенапарвили до вас. Я щось не зовсім зрозумів претензії БотКета. Подивіться мою сторінку обговорення, останні.--'Amadeus-Alex' 20:37, 17 листопада 2007 (UTC)

Шаблон fairuse in повинен обов'язково містити параметр. Але там мало бути не {{fairuse in}}, а {{семпл}}--Ahonc (обг.) 21:12, 17 листопада 2007 (UTC)
Прослідкувавши за вами я зрозумів.Усмішка Дякую.--'Amadeus-Alex' 21:13, 17 листопада 2007 (UTC)

Деякі пропозиції

Прошу приєднуватися до обговорення у Обговорення шаблону:Село України#Деякі пропозиції --Tomahiv 07:17, 21 листопада 2007 (UTC)

Кіровоград

193.23.157.206 11:45, 16 листопада 2007 (UTC) Шановний Ahonc, дякую за правки на "Кіровограді", але з деякими я не згоден, я дещо повиправляв, прошу вас не вертати назад, як було. Додав знову тверді "ге" в назвах Нюрнберг та Галац. Я фаховий філолог і відповдально ставлюся до того, що роблю. Я бачив, що ви за чинний правопис, але в словниках (зокрема орфографічних є глюки), скажімо, оця тверда "ге" в обох випадках виправдана, а в словниках про неї могли просто забути. Буду вельми вдячний, якщо ви погодитеся з ними (Наприклад, я не сперечаюся про "агломерацію" — тут я приймаю вашу точку зору). Але власні назви — мій лінгвістичний коник, і я міг би з вами тривало дискутувати на цю тему та розумію, що забиратиму ваш (і свій) час. Тому просто уклінно благаю не чіпати тверду букву "ге" в географічних назвах. :0 :) ;) Я користувач Querist (пардон, я ще не дуже добре знаюся на технічних аспектах вікі)

Я сам ту статтю колись створив з нуля:) У Кіровограді прожив більше 10 років. Щодо ваших виправлень: то в мене є сумніви щодо Зінов'вськ чи Зинов'євськ і так само: Кірове чи Кірово. Щодо г/ґ: §15 і 87 чинного правопису дозволяє писати і Г і Ґ. Але у слові Нюрнберг я б усе ж писав г, оскільки, по-перше, в німецькій мові останній звук слова глухий, по-друге, за аналогією з іншими — Гамбург, Йоганнесбург та ін. Щодо Галаца, то це, здається, українська назва цього міста (румунська — Ґалаць або Ґалаці).--Ahonc (обг.) 16:17, 16 листопада 2007 (UTC)
Querist 09:51, 18 листопада 2007 (UTC) І знов про Кіровоград. Друже, ти сам бачиш, що Правопис дозволяє і так, і так, а коли зазирнути до нормативного "Атласу світу" 2002 року, то стане все ясно, там тверде "ге" в тих місцях, які я зазначав, так що просто, ну, шалено благаю вернути назад правки по географічних назвах. Стосовно, Зинов'эвська, то там має бути И, бо правильно ЗИнов'єв, а не ЗІнов'єв (це за Правописом, якщо не довіряєш, то зазирни). Плюс має бути Кірове, це зазначено в Топонімічному словнику Янко, він є у списку джерел. Я ще раз наголошую, що більшого педанта в наших та іншомовних власних назвах, ніж я, ще треба пошукати. :) :) :)
А я? :) А Єлисаветград чому через з? Я завжди вважав, що через с. І сайт Верховної Ради подає Єлисаветград. [3]--Ahonc (обг.) 11:49, 18 листопада 2007 (UTC)
Querist 10:37, 19 листопада 2007 (UTC) Я писав ЄлиСаветград — то в старому російському правописі, де писалося "ЕлиСавета Петровна", то думаю логічно, коли ми зараз пишемо ЄлиЗавета, писати і ЄлиЗаветград. А на сайті ВР — то все від незнання і браку педантичності. Крім того, варіант через С просувається у місцевих колах, щоби нібито пов'язати стару назву міста виключно зі святою, але це порушення чинних норм правопису.
А якісь джерела можете навести, де було б через з. Чи це лише ваша думка? У статті варто написати про обидва варіанти назви із зазначенням джерел.--Ahonc (обг.) 17:21, 19 листопада 2007 (UTC)
Querist 10:00, 20 листопада 2007 (UTC) Поспелов Е. М. Географические названия мира: Топонимический словарь: Ок. 5000 единиц / Е. М. Поспєлов; Отв. ред. Р. А. Агеева. — 2-е изд., стереотип. — М.: Русские словари: ООО «Издательство Астрель»: ООО «Издательство АСТ», 2002. — 512 с. — Про архаїчність пишуть самі росіяни, а ми тупо беремо букву С, бо так нібито милозвучніше :(
Але це російськомовне джерело.Ahonc (обг.) 15:58, 20 листопада 2007 (UTC)
Querist 11:43, 22 листопада 2007 (UTC) По-перше, Орфографічний словник не знає імені ЄлиСавета, а тільки ЄлиЗавета, по-друге, Етимологічний словник подає ЄлиСавета як застаріле (т. 2). Звісно, знайти напис Єлизаветград складно, бо після реформи правописів, і російського, і українського, воно просто-напросто не вживалося. Та якщо комусь дуже кортить писати його через С, то в мене виникає логічне питання то може варто ще й єр дописувати вкінці, бо так воно писалося раніше і не інакше?
Просто я не зустрічав джерел, де було б написано через з. Офіційні джерела пишуть через с. Якщо знайдете джерело, наведіть його у статті.--Ahonc (обг.) 12:15, 22 листопада 2007 (UTC)

ВП:ДС

А у нас ті статті, які не прйшли за голосування десь архівуються (маю на увазі обговорення)? --Tomahiv 16:47, 23 листопада 2007 (UTC)

У тому самому архіві, де й інші.--Ahonc (обг.) 16:49, 23 листопада 2007 (UTC)
Ясно --Tomahiv 16:50, 23 листопада 2007 (UTC)

Прохання

А можна тебе попросити не писати всюди свої власні думки про позбавлення тебе прав. Це недоречно. Хто хоче може ознайомитися з повною версією твоєї думки тут --Ілля 17:54, 24 листопада 2007 (UTC)

Я знаю. Я просто попередив, що тебе може колись спіткати моя доля (адже у нас користувачі часто не люблять, коли їх зображення вилучають).--Ahonc (обг.) 18:00, 24 листопада 2007 (UTC)
Анатолій! Не роби з себе святомученика. Моє ти тільки одне зображення вилучив, але я нічого не мав проти, тому що я забув його джерело і віднайти не зміг--Kamelot 18:13, 24 листопада 2007 (UTC)
Хіба тільки одне? Там, здається, літаків штук п'ять було.--Ahonc (обг.) 18:17, 24 листопада 2007 (UTC)
Підняв архів. Три. Ніяких заперечень не маю і не висловлював--Kamelot 18:31, 24 листопада 2007 (UTC)

Інгулець

Чому ви скасували зміни на сторінці http://uk.wikipedia.org/wiki/Інгулець? Ви ж самі змінили статтю Інгулець_(Криворізький_район) на Інгулець_(Кривий_Ріг). Тепер не можна перейти до Інгулець_(Кривий_Ріг)?--Alex79 18:41, 24 листопада 2007 (UTC)

Бо це різні населені пункти. У Криворізькому районі є село Інгулець.--Ahonc (обг.) 18:36, 24 листопада 2007 (UTC)
Зрозумів, чи можна мені додати його як місто?--Alex79 18:41, 24 листопада 2007 (UTC)
Уже додали.--Ahonc (обг.) 18:50, 24 листопада 2007 (UTC)
Дякую--Alex79 18:55, 24 листопада 2007 (UTC)

ДСВ

Прочитав твій комент щодо перейменування ВВВ. Там ти твердиш, що ДСВ розпочалася 1.09.1939, з чим я не згоден. Це хиба. ДСВ розпочалася 03.09.1939. Пояснюю: 1.09.39 почався локальний конфлікт Німеччини з Польщею, а 3.09.39 у війну всупили Франція і Великобританія. З цього моменту можна починати відлік ДСВ--Kamelot 09:06, 27 листопада 2007 (UTC)

Але у відповідних статтях в нашій, а також у російській та англійській Вікіпедіях зазначена дата 1 вересня 1939.--Ahonc (обг.) 10:13, 27 листопада 2007 (UTC)
Але факти говорять інше--Kamelot 10:18, 27 листопада 2007 (UTC)

Шаблони, використані у цій секції

Я так розумію, що якось можна продивитися шаблони, використані у певній окремій секції унизу (так як це можна зробити при редагуванні усієї статті внизу), якщо існує ьака медіавіка: MediaWiki:Templatesusedsection? --Tomahiv 19:54, 30 листопада 2007 (UTC)

Наскільки я знаю, при редагуванні секції шаблони, використані в ній не показуються. Шаблони показуються лише при редагуванні всієї статті.--Ahonc (обг.) 19:58, 30 листопада 2007 (UTC)

нагадування

Хтось грозився залити статті про села Теофіпольського району Усмішка. То я так нагадую, а ча́сом забув :) ? --Tomahiv 21:46, 30 листопада 2007 (UTC)

Так список не обрали вибраним. Окрім того, створили футбольний проект і я почав писати про футбол. Закінчу Волинь (футбольний клуб) і Геліос (футбольний клуб), тоді продовжу із селами (до кінця року допишу, якщо не заблокують:))--Ahonc (обг.) 21:56, 30 листопада 2007 (UTC)