Обговорення користувача:Kylynka

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Юрій Булка у темі «Джерела» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Kylynka!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 08:48, 5 листопада 2014 (UTC)Відповісти

Фрідріх Ратцель

[ред. код]

Доброго вечора! Я відкинув Ваші редагування у статті про Фрідріха Ратцеля, оскільки вони не були підтверджені жодними авторитетними джерелами. — Green Zero обг 15:25, 8 листопада 2014 (UTC)Відповісти

До Green Zero: на мою думку, відкидати редагування в цьому випадку було трохи зарадикально. З правила ВП:Відкіт: «Зважте, що відкіт неприпустимий, якщо, на Вашу думку, нова версія нічим не краща за попередню. Відкіт повинен використовуватись лише у випадках, коли нова версія очевидно гірша». У статті й до того джерел не було, а користувачка її все-таки доповнила. Тому я дозволю собі повернути її версію, поставивши на статтю шаблон {{Без джерел}}, який ми вилучимо, коли джерела додадуть (а їх повинні додати, оскільки це курсове завдання). --Юрій Булка (обговорення) 16:15, 8 листопада 2014 (UTC)Відповісти
Поки редагування гаряче я вирішив просто мотивувати. Вона ж брала звідкілясь інформацію? Чому б джерело не вказати в кінці речення.. — Green Zero обг 16:31, 8 листопада 2014 (UTC)Відповісти
Це ж перше редагування користувачки, не думаю, що це гарний спосіб мотивувати;) Відразу вилучати, НМД, треба такі речі, як плагіят, а тут в мене такої підозри немає. Краще просто написати сюди, а якщо гіпотетично б джерел не додали протягом якогось часу, тоді варто було б або всю статтю номінувати на вилученням (бо там джерел і до того не було), або шукати джерела... --Юрій Булка (обговорення) 17:18, 8 листопада 2014 (UTC)Відповісти
До Green Zero: Саме так, це є перша стаття, яку я редагую і також це те, що мушу зробити для проходження курсу в університеті. Щодо джерел - то оскільки я перекладаю з англійської мови (я сподіваюся, що це не вважається плагіатом - я лиш виконую технічну роботу для полегшення отримання матеріалу тими, у кого рівень знань іноземних мов не на надто високому рівні), то джерела мали б бути ідентичними. Тут питання - чи можна таке робити?
Якщо ви перекладаєте з англійської Вікіпедії — можна і треба, адже Вікіпедія дозволяє повторне використання матеріялу. При цьому тільки потрібно додати на сторінку обговорення статті шаблон {{Перекладена стаття}}, щоб зберегти десь інформацію, звідки переклад (я можу допомогти вам це зробити). Щодо джерел — ви можете додати джерела з оригінальної статті, але можете й доповнити українськомовними (якщо такі є) — це допоможе українськомовним читачам в перевірці і пошуку додаткової інформації. Тут усе залежить від того, які джерела ви вважаєте доречними. Дякую, що відповіли! :) З повагою, --Юрій Булка (обговорення) 13:01, 11 листопада 2014 (UTC)Відповісти

Джерела

[ред. код]

Дорога Kylynka! Дякую за ваше редагування у статті Фрідріх Ратцель. Маю лишень невеличке прохання — щоб ви не забули додати до статті посилання на джерела. Це робиться просто — кнопкою «Цитувати» у візуальному редакторі, аби додати посилання на джерело в конкретному місці статті (як примітка), або додавши у кінці статті розділ «Джерела», де у формі списку перелічити джерела, якими ви користувались. Ще раз вам дуже дякую й бажаю наснаги й далі редагувати Вікіпедію! :) З повагою, Юрій Булка (обговорення) 11:34, 11 листопада 2014 (UTC)Відповісти

Шановний Юрій Булка, я розумію, але в мене в ході роботи виникло питання, яке я зазначила в попередньому обговоренні статті - чи можна перекладати? Це не є плагіатом? Бо, я щось почала вагатися щодо цього.

Відповів у попередньому розділі:) P.S. В обговореннях ви можете після свого повідомлення ставити підпис з допомогою цієї кнопки:

) --Юрій Булка (обговорення) 13:06, 11 листопада 2014 (UTC)Відповісти