Обговорення користувача:SoundBird93

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: VoidWanderer у темі «Щодо фотографій та авторського права» 5 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, SoundBird93!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 09:59, 29 січня 2018 (UTC)Відповісти

Щодо фотографій та авторського права[ред. код]

Вітаю.

Ви додали декілька фотографій до сторінки 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр», за що я вам вдячний.

Але є проблема — маю підозру, що ви порушили ВП:Авторське право, завантаживши фотографії. Справа в тому, що Вікіпедія має суворі вимоги до авторського права. Можна завантажувати лише:

  1. фото, які ви зробили власноруч;
  2. фото, які були опубліковані під вільною ліцензією Creative Commons;
  3. фото, щодо яких був отриманий дозвіл від автора фото через OTRS.

Ваші фото ймовірно будуть вилучені. --VoidWanderer (обговорення) 12:28, 10 липня 2018 (UTC)Відповісти

Вітаю! Про яке авторське право може іти мова якщо я прес-офіцер 93-ї бригади і використовую власний матеріал прес-служби бригади або фото надані мені особисто авторами прямо у ПП на Фейсбуці. Як нам вирішувати цю проблему?— Це написав, але не підписав користувач SoundBird93 (обговореннявнесок).
Дякую за відповідь.
По-перше, невелика підказка на майбутнє — почитайте як на сторінках обговорення встановлювати автоматичний підпис: ВП:Підпис.
А тепер до нашої ситуації. Ви ніде не зазначили, що ви прес-офіцер бригади. Вдячний вам за службу, я підписаний на вас у ФБ і ваша команда робить чудову роботу. Але для правил Вікіпедії, які ґрунтуються на американському законодавстві, прес-офіцер не є виправданням. Ось це фото Файл:Клочков.jpg, наприклад, очевидно зроблено професійним фотографом. І якщо це були не ви, його ім'я має бути зазначене, і наданий його дозвіл на використання. Бо придивіться уважно — зараз там написано що ви є автором фото. Більш того — ви передали цю роботу у суспільне надбання, можливо без згоди автора.
Давайте поясню як ми можемо вирішити ситуацію:
  • як я вже зазначав, завантажувати можна лише або власноруч зроблені фото, або такі, які були опубліковані під вільною ліцензією Creative Commons.
  • найпростішим буде, якщо ви, як прес-офіцер бригади, зробите такий набір кроків:
    1. завантажите всі ці фото на Фейсбук, якщо вони ще на Фейсбуку не були
    2. у описі до кожного фото у Фейсбук розмістите напис, аналогічний тому який внизу сторінки http://www.mil.gov.ua/ а саме — «Матеріали розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International»
    3. для кожного файлу, який ви завантажили на Commons (усі файли SoundBird93), ви маєте у полі Source (Джерело) вказати посилання де він завантажений на ФБ.
Таким чином ми оформимо ці файли правильно — це значитиме, що бригада надає їх у суспільне надбання. --VoidWanderer (обговорення) 09:40, 13 липня 2018 (UTC)Відповісти

SoundBird93

Ще раз вітаю! Фото Клочкова робила наш штатний фотограф прес-центру Ірина Рибакова. Це фото під час роботи ком.брига. Ясна річь, що пані Рибакова абсолютно не проти, що її матеріал використовується.

Щодо фото почесного прапора, які ви видалили, то їх мені надав особисто творець бойового знамена — Олекса Сопін. Щодо заливання на ФБ. На сторінку бригади я не можу просто так залити фото бо ми є інфо.ресурсом бригади і потрібен привід для заливки. У мене є до вас велике прохання, чи не могли б ви трохи адміструвати сторінку стосовно авторського права? Бо я поки, що не повністю з усім розібрався, а через поточні задачі по роботі прес-центра, я фізично не маю на це часу. Буди дуже вдячний якщо ви допоможите.— Це написав, але не підписав користувач SoundBird93 (обговореннявнесок).

Ще раз маю повторити, це дуже важливо:
  1. Вікіпедія працює за нормами американського законодавства. Воно дуже суворе у плані дотримання авторських прав.
  2. Наразі я не можу владнати питань з авторськими правами ніяк, бо це не від мене залежить. Це залежить від вас. Бо для того, щоб все залагодити, десь в інтернеті (наприклад, на сторінці ФБ бригади) має бути інформація, що ці фото публікуються під вільною ліцензією. Іншого шляху немає. Інший шлях — це їх видалити, а я б цього не хотів.
Я можу дати підказку як вам їх завантажити на ФБ:
  1. ви там робите окремий фотоальбом.
  2. вантажите туди фото.
  3. на описі кожного фото вставляєте текст що на ньому зображено, хто його автор, і що «Фото розміщене на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International».
У такому випадку я вже зможу оформити всі фото відповідно до вимог Авторського права. --VoidWanderer (обговорення) 20:07, 13 липня 2018 (UTC)Відповісти