Обговорення користувача:SteveR/Архіви/2014/червень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Доброго дня, мой недосмотр, не учла разрешение, когда нашла и перезагрузила этот файл в лучшем качестве. Надеюсь, что теперь всё в порядке. Если что, пишите здесь, я часто сюда заглядываю :)--Хомелка (обговорення) 16:02, 3 червня 2014 (UTC)

Файл:Хортиця (телекомпанія).gif

Чому файл був видалений? Адже це добропорядне користування та файл міститься у інших вікіпедіях.--Gasdine (обговорення) 16:46, 4 червня 2014 (UTC)

Файл був неналежно оформлений. Відновив. Будь ласка, користуйтесь шаблоном {{обґрунтування добропорядного використання }}. Можете оформити як тут: Файл:TV-5 logo.gif. --SteveR (обговорення) 17:38, 4 червня 2014 (UTC)

Як розмістити фото?

Доброго вечора! Ви нещодавно видалили фото Філіп Керр.jpg, яке завантажив я. Я знаю, що воно має нез"ясований ліцензійний статус. Як я зрозумів, потрібна згода автора фото на розміщення. Але якщо в мене не виходить її отримати, то невже ж статті лишатися неілюстрованою? Я читав про добропорядне користування але так до пуття нічого і не зрозумів. Прошу пояснити мені, чи можна якось легально завантажити зображення не власного авторства, якщо зв'язатися з автором не виходить або він невідомий?--Гуморист (обговорення) 17:50, 4 червня 2014 (UTC)

Добрий вечір! Ви поставили ліцензію {{CC-by-sa-2.5}}, що, звичайно ж, є неправдою, так? Оскільки Філіп Керр ще живий (довгих років йому життя), то скористатися добропорядним використанням ви не зможете, бо можна зробити вільне фото. Як бачите, в інших мовних розділах Вікіпедії зображення теж нема. Якщо Ви все ж рішуче хочете проілюструвати статтю, то можна або зробити фото Керра самому і завантажити його на Сховище, або якось отримати від автора певного фото Керра дозвіл на його розміщення у вікі під вільною ліцензією. --SteveR (обговорення) 18:06, 4 червня 2014 (UTC)

Дякую за пораду, буду пробувати зв'язатися з автором якогось фото)--Гуморист (обговорення) 19:55, 4 червня 2014 (UTC)

Щодо Файл:Marietta.jpg

Добридень, пане StelveRе! Мені вдруге написали про порушення прав власності на файл, який я завантажив. Я ж наче всі форми при завантаженні заповнив відповідно. Цей файл мені надано у користування менеджером співачки, спеціально для статті у Вікіпедії. Допоможіть з цим! Дякую! --Dimdimdim (обговорення) 09:13, 7 червня 2014 (UTC)

Але нема ніякого підтвердження, що фото, надане прес-службою співачки, розповсюджується на умовах ліцензії Creative Commons Attribution-Share Alike 1.0. Якщо хочете виправити, тут докладніше - Вікіпедія:Дозволи. --SteveR (обговорення) 10:03, 7 червня 2014 (UTC)

Подяка

Мої вітання. Приємно здивований вашою зацікавленістю і наполегливістю, тому роблю першу спробу подякувати. Жалкую, що не можна завантажувати фото скульптур через авторські права до 1944 р. У мене є декілька цікавих файлів з фото скульптур — тепер не буду їх завантажувати. Плекаю надію на Вашу допомогу в майбутньому, бо я обмежено, але ризикуватий, схильний щось випробувати. Натхнення і здоров'я. --Lorry (обговорення) 15:12, 8 червня 2014 (UTC)

Вітаю! Зверніть увагу, користувача вже питали про цей файл ще у 2008 році - реакції зеро. Посилання на вказаний сайт не працює, тому перевірити чи є воно вільним - неможливо. Є цей файл тут, але його завантажили у 2012 році, тому могли його взяти й з вікісховища. Я думаю, що з української вікі його слід видалити як таке, що є на вікісховищі, а там ставити шаблон про нез'ясований статус. Якщо його видалять - ніхто не постраждає, бо є вільний аналог - file:Монастир бернардинів - Костьол Діви Марії.JPG. З повагою --Yuriy Kvach (обговорення) 08:51, 11 червня 2014 (UTC)

Зрозуміло, дякую. Тоді ставлю шаблон на Сховищі, а там вже хай розбираються. З повагою, --SteveR (обговорення) 13:02, 11 червня 2014 (UTC)

Додавання фото

Доброго вечора! Прошу вашої допомоги у розміщенні фото. Я отримав дозвіл на використання фото Джейн Тінн у Вікіпедії від автора цього фото. Проте було зазначено "тільки у Вікіпедії"

« Hello,

Thanks for the email. Please go ahead and use that picture for the wikipedia page only and include a caption as follows:

Photograph: © Frantzesco Kangaris.

»

Почитав про ліцензії трохи, там написано, що зображення, автор якого дав згоду на публікацію тільки у Вікіпедії на можна завантажувати. Добропорядне користування прочитав, там написано, що воно можливе, якщо альтернативу неможливо знайти. Для мене це дійсно так, оскільки вільних зображень я не знаходив ніде, а сфотографувати Джейн Тінн ( як і Філіпа Керра) я не маю ніякої можливості.( ось, до речі саме зображення http://www.janethynne.com/sample-page/janethynneheadshot/) Яким чином і чи взагалі його можна завантажити? Зарані вдячний --Гуморист (обговорення) 17:27, 11 червня 2014 (UTC)

Ні, таке фото завантажувати не можна. Такі невільні зображення не відповідають пункту ВП:КДВ про відсутність вільної заміни. А автор не погоджується розмістити зображення під ліцензією {{CC-BY-SA-3.0}} чи ще вільнішою? Якщо все ж переконаєте, то нехай автор надішле стандартний текст дозволу через службу OTRS. --SteveR (обговорення) 18:31, 11 червня 2014 (UTC)

Це вже не знаю, я сам в цьому ще мало що тямлю, а пояснити незнайомій людині чужою мовою як зробити те, чого вона не сильно прагне буде проблематично. Царина завантажування зображень поки-що тяжка для мене. Нехай вже цим хтось інший займається, а я писатиму тексти --Гуморист (обговорення) 18:48, 11 червня 2014 (UTC)

Може хтось доти сфотографує і завантажить на Сховище. --SteveR (обговорення) 19:02, 11 червня 2014 (UTC)

Антанана

Доброго дня! Перепрошую, ви ж не простий користувач, і куди дивитесь? Після її редагування [1] (припускаю - згідно з правилами Увікі, що всі тут мають «тільки добрі наміри», механічно). Але тут яка ситуація: користувачка - адмін, якого я кілька, певне, тижнів, прошу зняти моє блокування на перейменування статей - вона його мені «подарувала». Почитайте, одним словом, її стор. обговорення - буде ясніше.--Бучач-Львів (обговорення) 09:49, 12 червня 2014 (UTC)
Доброго дня! І все ж, що не так? Зображення те саме. --SteveR (обговорення) 10:04, 12 червня 2014 (UTC)

Довання фото.Дубль №3

Доброго вечора! Хочу спитати вашої поради з приводу завантаження зображень. Якщо я сфотографую обкладинки моїх книг( придбаних у Клубі сімейного дозвілля), автором яких є Філіп Керр та завантажу ці фото для ілюстрування статті про Філіпа Керра, то чи порушу цим я чиїй авторські права?--Гуморист (обговорення) 19:18, 13 червня 2014 (UTC)

Так, художника, що ту обкладинку оформлював, чи видавництва... Якщо ці обкладинки ілюструють основний об'єкт статті і відповідають ВП:КДВ, то можете їх оформити за допомогою шаблону {{Обкладинка книги}} з додаванням шаблону ОДВ. --SteveR (обговорення) 19:21, 13 червня 2014 (UTC)

Фестивалі Кам'янця-Подільського

Доброго дня! Я новачок в створюванні статей для Вікіпедії. Свою статтю я робила на конкурс. Ви можете хоча б приблизно сказати як потрібно змінити статтю Фестивалі Кам'янця-Подільського. Дякую!--Користувач:Анна Дачковська (обговорення) 14:43, 15 червня 2014 (UTC)

Доброго дня! Для початку раджу Вам уважно прочитати правила і настанови ВП:ПП, ВП:5О, ВП:НТЗ, ВП:СТИЛЬ, ВП:АД, Вікіпедія:Як редагувати статтю. Потім можна зіставити прочитане з текстом статті :) Якщо конкретніше, то стаття наразі написана неенциклопедичним стилем, для публіцистики підійшло б, але не для Вікіпедії. Самому ж тексту бракує посилань на авторитетні джерела, які варто оформити у вигляді приміток. До того ж, варто написати преамбулу і вікіфікувати текст. Якщо виникнуть ще питання — буду радий допомогти. --SteveR (обговорення) 16:01, 16 червня 2014 (UTC)