Обговорення користувача:Yostap

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Pavlo1 у темі «Стаття про Грушина» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Yostap!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

--Pavlo1 (обговорення) 13:33, 18 січня 2013 (UTC)Відповісти

Порушення авторських прав у статті Єгор Грушин

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Єгор Грушин, але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://nashe.com.ua/artist/1029. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Єгор Грушин. Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Стаття про Грушина

[ред. код]

Привіт, Остапе!

Це В’ячик, хотів допомогти зі статтею про Єгора, вже бачу, вона вилучена з простору статей..

мав подібний клопіт "на старті" в Вікі: Обговорення користувача:Fed4ev/Порушення авторських прав у статті Карітас України (16.04.2010—16.04.2010). Вирішив тоді ситуацію переписавши статтю своїми словами. Недавно досвід повторився, статтю не зміг та і не став захищати..

У тебе зара клопіт трошки більший: крім копівіо ставлять під сумнів значимість і авторитетність джерел, з яких написана стаття..

Не складай крила, звернись до Користувач:Pavlo1, він хороший (:

Єгор казав, що текст є твій авторський з сайту, так? Це необхідно вказати в першу чергу!

можеш написати щось на кшталт: "Вчора розміщена стаття про львівського музиканта, Єгора Грушина. Сьогодні ця стаття вилучена з основного простору через, ніби-то, порушення авторських прав. Хочу уточнити підстави вилучення статті. я є автором цього тексту, первинно розміщеного на сайті [1] (сайт оновлюється), а на [2] текст розміщений з моєї ініціативи." Ну, і попроси підказки як далі бути..

ось тут видно, що цей же користувач Павло1 [3] поставив шаблони "Без джерел" і "Значимість". Уважно почитай інформацію за посиланнями в шаблонах. Це офіційні правила Вікіпедії, з ними треба жити (:

чутьшо, пиши тут або на джмейл, нік у мене всюди той самий - fed4ev

--fed4ev (обговорення) 16:36, 18 січня 2013 (UTC)Відповісти


Доброго дня. Пояснюю ситуацію зі статтею. В неї на момент патрулювання був досить складний «діагноз», тому мусив порадитись з колегами тут. Зараз вміст замінений на шаблон «вміст має порушення авторського права» (на сайті Наше стоїть значок копірайту). Зважаючи на те, що скопійована була біографія, Ви можете діяти наступним чином:

1. В шаблоні є текст з червоним посиланням:
* якщо дозволу на використання цього матеріалу нема, будь ласка: напишіть хоча б гарний накид статті на цій підсторінці.
Скопіюйте статтю туди, але біографію маєте переписати іншими словами (!) (це найшвидший варіант, адже доказати що ви є автор біографії на вказаному сайті буде складно, більш того потім треба дати дозвіл за спеціальною формою — це для новачка справжній геморой, кажу за власним досвідом).

2. При написанні статті обов'язково вказуйте джерела. Джерела мають бути незалежні. Тобто сторінка Єгора в «Контакті» чи «Фейсбуці», його власний сайт не підходять.

3. І останнє, з чого певно слід було починати. Уважно перечитайте Критерії енциклопедичної значимості для діячів мистецтва — якщо Грушин їм відповідає, сміливо беріться за статтю, якщо ні, то навіть при тому що Єгор гарний хлопець і талановитий музикант статтю вилучать за незначимістю. В такому випадку зі статтею краще почекати, а взятися за іншу, предмет якої б відповідав даним критеріям.

Коротко здається все (стартувати можете з червоненького посилання зверху↑). Якісних редагувань. Якщо що звертайтесь на мою СО. --Pavlo1 (обговорення) 11:27, 19 січня 2013 (UTC)Відповісти