Обговорення користувачки:Уляна Михаць

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Уляна Михаць!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас, як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проектом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікі-розмітки.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

Якщо виникли запитання про проект або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, поставте запитання у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох знаків тільд (~~~~), або за допомогою позначки підпису в вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів учасників.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your languages skills, you are welcomed to create your own User Page, introduce interwiki, load images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask help of Community on CommunityPortal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і вказівки
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

--steppenwolf 11:48, 24 червня 2011 (UTC)Відповісти

Порушення авторських прав у статті Олександр Харків[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Олександр Харків, але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із таких джерел: http://www.stryi.com.ua/history/slavetna-stryishchyna/722-2009-08-16-16-44-40. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Олександр Харків.

Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал із зазначеного джерела на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор матеріалу у зазначеному джерелі, але розмістили цей матеріал на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті Олександр Харків, і вона буде відновлена.
Статті Олександр Харків і Харків Олекса все одно необхідно об'єднати (питання назви об'єднаної статті — то окрема розмова, он у Енциклопедії українознавства взагалі Харків Олександер), продовжуючи редагувати нову статтю замість перенесення необхідної інформації у стару, Ви лише утруднюєте подальшу роботу по такому (неминучому) об'єднанню. Також вбиваєте будь-яке бажання у подальшому хоч якось реагувати на Ваші прохання. --ReAlв.о. 15:36, 25 березня 2017 (UTC)Відповісти
  • --ReAl,о На час створення статті на сайті stryi.com.ua ще не мала авторського досвіду в додаванні статей на будь-яких сайтах, тому й не було додано посилання на авторське право. Зараз донька Солонинко Віри Михайлівни, яка особисто була знайома з художником і зібрала матеріали про нього, - моя близька родичка, попросила впорядкувати опубліковане. При додаванні матеріалу сюди вперше зіткнулась з подібною ситуацією, жодних прохань до Вас не мала, вибачте, якщо ненароком зачепила. Якщо не зреагувала на Ваші повідомлення, то лише тому, що не помітила відразу, перечитувала інструкцію, як правильно виконати додавання чи об'єднання матеріалів, намагалась розібратись. — Це написала, але не підписала користувачка Уляна Михаць (обговореннявнесок) 20:04, 25 березня 2017‎.
    @Уляна Михаць: Дякую за порозуміння і вибачте за різкість. Щодо назви статті, тобто яка форма із різних, що зустрічаються у джерелах, має бути основною для назви статті і її початку, — у мене нема чіткого уявлення. Можливо, стаття має називатися «Харків Олександр» (для українців у нас у назві йде спочатку прізвище), а початок статті може виглядати як
    Олекса́ндр Ха́рків (Оле́кса Ха́рків) — …
    тобто спочатку основний варіант, в дужках другий поширений варіант. «Олександер» можна згадати десь у преамбулі як «у літературі зустрічається також …». Якщо він відомий переважно як «Олекса Харків», то основним має бути це (див. наприклад, Іларіон (Огієнко)).
    Ще прохання ставити підпис з датою (кнопочка з пером на панелі над вікном редагування або вручну --~~~~, що при збереженні автоматично перетвориться на підпис того, хто редагував. Привернути увагу можна, використовуючи ім'я користувача у відповідному шаблоні, наприклад @ReAl:. Якщо будуть запитання, можете звернутися до мене (на моїй сторінці обговорення або з шаблоном ping на своїй). Зверніть увагу також на Категорія:Користувачі, що допоможуть новачкам --ReAlв.о. 20:25, 25 березня 2017 (UTC)Відповісти
  • @ReAl:Ок, такий варіант назви, мабуть, буде вдалим. Дякую за допомогу і конструктивні зауваження, врахую. Ще доповню статтю оригінальними матеріалами та фото. Не завжди можу зробити все досконало за раз, відволікає трирічний синуля )))