Облога прибульців

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Облога прибульців
Alien Siege
Вид телефільм
Жанр Фантастика
Режисер Робер Стадд
Продюсер Робер Стадд
Сценарист Білл Ленді
Пол Саламофф
У головних
ролях
Бред Джонсон
Карл Везерс
Ерін Росс
Оператор Лоренцо Сенаторе
Композитор Кріс Волден
Кінокомпанія Universal Pictures
Дистриб'ютор Universal Pictures
Тривалість 90 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2005
IMDb ID 0437803

«Облога прибульців» (англ. Alien Siege) — американський фантастичний телефільм 2005 р. виробництва каналу Syfy Universal про іншопланетну расу, яка приходить на Землю у пошуках ліків проти смертельного вірусу, протиотрутою чого є людська кров.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається в недалекому майбутньому. На Землю прилітає раса прибульців, які зовні практично не відрізняються від людей, під назвою Кулка, опір яким через їх військово-технічну перевагу для людства практично не можливо. Вся раса Кулка вражена смертельним вірусом, єдиними ліками проти якого є людська кров. Для зцілення всієї раси Кулка потрібна кров восьми мільйонів землян, і якщо людство погодиться з їхніми вимогами, то вони обіцяють не знищувати Землю. Держави Землі погоджуються з умовами прибульців, причому уряд США влаштовує подобу лотереї, по якій люди, яким доведеться померти через прибульців, будуть обрані випадковим чином.

Однією з обраних виявляється Гізер, дочка професора Стівена Чейза. Чейз не мириться з цим і приєднується до людського опору, що діє на окупованій Кулка Землі. А проте, прибульці все одно забирають Гізер, і незабаром з'ясовується, що через генетичні особливості лише крапля її крові може вилікувати одного прибульця, а вся кров — врятувати всю расу, а також те, що Кулка, коли обіцяли не чіпати Землю після отримання восьми мільйонів її мешканців, не були чесні до кінця.

Ролі[ред. | ред. код]


Критика[ред. | ред. код]

У рецензії на сайті DVD Verdict сказано, що «Облога прибульців» непоганий фільм і з цікавими ідеями, але з коливаннями інтересу до нього під час перегляду. Це один з найкращих фільмів Syfy Universal, але не більше"[1]. У рецензії на Geeks of Doom говориться, що це «безсоромно урізані V: The Final Battle і „День незалежності“, і це тільки початок; зроблений для телебачення фільм Роберта Стадда є ретельно зробленим приємним шматком науково-фантастичного пирога».[2] У рецензії на DVD Pub говориться, що "… Так що є деякі хороші ідеї в «Осаді прибульців», які здатні зачепити глядача, але через якийсь час фільм просто перетворюється в різновид «врятувати-мою-дочку-і-врятувати-світ».[3]

Оцінка фільму на IMDb — 3,6/10.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. DVD Verdict. Архів оригіналу за 9 травня 2008. Процитовано 8 січня 2015.
  2. Geeks of Doom
  3. DVD Pub. Архів оригіналу за 6 червня 2011. Процитовано 8 січня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]