Облога прибульців

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Облога прибульців
Alien Siege
Видтелефільм
ЖанрФантастика
РежисерРобер Стадд
ПродюсерРобер Стадд
СценаристБілл Ленді
Пол Саламофф
У головних
ролях
Бред Джонсон
Карл Везерс
Ерін Росс
ОператорЛоренцо Сенаторе
КомпозиторКріс Волден
КінокомпаніяUniversal Pictures
Дистриб'юторUniversal Pictures
Тривалість90 хв.
Моваанглійська
КраїнаСША США
Рік2005
IMDbID 0437803

«Облога прибульців» (англ. Alien Siege) — американський фантастичний телефільм 2005 р. виробництва каналу Syfy Universal про іншопланетну расу, яка приходить на Землю у пошуках ліків проти смертельного вірусу, протиотрутою чого є людська кров.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається в недалекому майбутньому. На Землю прилітає раса прибульців, які зовні практично не відрізняються від людей, під назвою Кулка, опір яким через їх військово-технічну перевагу для людства практично не можливо. Вся раса Кулка вражена смертельним вірусом, єдиними ліками проти якого є людська кров. Для зцілення всієї раси Кулка потрібна кров восьми мільйонів землян, і якщо людство погодиться з їхніми вимогами, то вони обіцяють не знищувати Землю. Держави Землі погоджуються з умовами прибульців, причому уряд США влаштовує подобу лотереї, по якій люди, яким доведеться померти через прибульців, будуть обрані випадковим чином.

Однією з обраних виявляється Гізер, дочка професора Стівена Чейза. Чейз не мириться з цим і приєднується до людського опору, що діє на окупованій Кулка Землі. А проте, прибульці все одно забирають Гізер, і незабаром з'ясовується, що через генетичні особливості лише крапля її крові може вилікувати одного прибульця, а вся кров — врятувати всю расу, а також те, що Кулка, коли обіцяли не чіпати Землю після отримання восьми мільйонів її мешканців, не були чесні до кінця.


Критика

[ред. | ред. код]

У рецензії на сайті DVD Verdict сказано, що «Облога прибульців» непоганий фільм і з цікавими ідеями, але з коливаннями інтересу до нього під час перегляду. Це один з найкращих фільмів Syfy Universal, але не більше"[1]. У рецензії на Geeks of Doom говориться, що це «безсоромно урізані V: The Final Battle і „День незалежності“, і це тільки початок; зроблений для телебачення фільм Роберта Стадда є ретельно зробленим приємним шматком науково-фантастичного пирога».[2] У рецензії на DVD Pub говориться, що "… Так що є деякі хороші ідеї в «Осаді прибульців», які здатні зачепити глядача, але через якийсь час фільм просто перетворюється в різновид «врятувати-мою-дочку-і-врятувати-світ».[3]

Оцінка фільму на IMDb — 3,6/10.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. DVD Verdict. Архів оригіналу за 9 травня 2008. Процитовано 8 січня 2015.
  2. Geeks of Doom
  3. DVD Pub. Архів оригіналу за 6 червня 2011. Процитовано 8 січня 2015.

Посилання

[ред. | ред. код]