Одеський коледж мистецтв імені К. Ф. Данькевича

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
училище, музичне училище
Одеське музичне кооперативне училище імені Костянтина Данькевича
Назва на честь Данькевич Костянтин Федорович
Країна  Україна
Місто Одеса
Засновано 8 вересня  1897
Акредитація: I рівня
Статус недержавний
Ректор Юркул Георгій Михайлович
Сайт: oumk.od.ua

Одеський коледж мистецтв імені К. Ф. Данькевича — вищий навчальний заклад I рівня акредитації в Одесі, утворений в 1997 році шляхом злиття Одеського музичного училища та Одеського училища культури.

Історія[ред. | ред. код]

Одеське музичне училище було відкрите 8 вересня 1897 при Одеському відділенні Імператорського російського музичного товариства . У 1900—1901 роках було побудоване власне приміщення.

1913 року заклад був реструкторизований в консерваторію, 1934 з консерваторії, в якій вже викладалось і театральне мистецтво, був відокремлений музичний технікум, пізніше перейменований в музичне училище.

Під час німецько-радянської війни інвентар, інструментарій, бібліотека були знищені. 14 квітня 1944 року навчання було поновлене.

6 червня 1984 року постановою Ради міністрів УРСР № 279 училищу було присвоєне ім'я Костянтина Данькевича.

Одеське училище культури засносване 1939 року як Політпросвіттехнікум на базі Політпросвітшколи. В 1946 році Технікум політпросвіти було перейменовано на Технікум підготовку культурно-освітніх працівників. В 1961 році Технікум було перейменовано на Культурно-освітнє училище з 2-ма відділеннями: бібліотечне й клубне. З 1962 року в Училищі працює хореографічне відділення, а з 1975 — відділ народного хорового співу. В 1990 році рішенням Міністерства культури Культурно-освітнє училище було перейменовано в Одеське училище культури.

1997 року Одеське державне музичне училище та Одеське училище культури були ліквідовані та було сформоване Одеське училище мистецтв та культури ім. К. Данькевича. В 2019 заклад отримав сучасну назву. При цьому з назви було вилучено «культуру», оскільки навчання за спеціальностями «народна художня творчість» і «бібліотечна справа» було припинено[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Струмок, Ангелина (12 червня 2018). Переименование Одесского училища искусств и культуры имени К.Ф. Данькевича. Тезис-новости одесского региона (ru-RU) . Процитовано 2 червня 2020.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]