Офер Гон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Офер Гон
Народився1949
Хайфа, Ізраїль
Країна ПАР
Діяльністьіхтіолог
Alma materЄврейський університет
Знання мованглійська
ЗакладПівденноафриканський інститут водного біорізноманіттяd

Офер Гон (івр. עופר גון‎; * 1949, Хайфа, Ізраїль) — ізраїльсько-південноафриканський іхтіолог. Автор описання нових видів риб.

Біографія

[ред. | ред. код]

Гон здобув ступінь бакалавра з біології у 1974 році та ступінь магістра з океанографії та морської біології у 1979 році в Єврейському університеті Єрусалиму під керівництвом Адама Бен-Тувіа. Свій перший дослідницький досвід він набув у Музеї Берніс П. Бішоп у Гонолулу, де працював над рибами тропічної та субтропічної частини Тихого океану під керівництвом Джона Ернеста Рендалла. За цей час він здобув знання про багато родин, родів і видів риб і опублікував свої перші таксономічні статті про нові види та записи риб з Гаваїв. У 1982 році його найняла Маргарет Сміт із тодішнього Інституту JLB Smith (нині Південноафриканський інститут водного біорізноманіття, SAIAB) у Гремстауні, Південна Африка, щоб допомогти підготувати публікацію «Smiths’ Sea Fishes». За цим у 1984 році була опублікована «Риби Південного океану»Філом Гімстрою). У 1993 році отримав постійну посаду старшого водного біолога в інституті.

Протягом шести років підготовки книги «Риби Південного океану» Гон брав участь у дослідницьких круїзах проєктів FIBEX (First International BIOMASS Experiment) і SIBEX (Second International BIOMASS Experiment) BIOMASS (Biological Investigations of Marine Antarctic Systems and Stocks) у секторі Індійського океану до Південного океану та з 1985 по 1990 рік брав участь у кількох екстрених поїздках на острови Принца-Едуарда.

У 2001 році він здобув ступінь магістра в Університеті Родса в Маханді, захистивши дисертацію «Історія систематики морських риб у Південній Африці» .

Упродовж своєї довгої кар'єри Гон вивчав таксономію морських тропічних риб, причому одним із напрямків його діяльності були кардиналові риби (Apogonidae), а також антарктичні риби. Він також брав участь у кількох дослідженнях гирлових і прісноводних риб. Він вийшов на пенсію в 2014 році і став почесним куратором SAIAB.

Офер Гон одружений на Дженні Гон, якій він присвятив вид риб Aseraggodes jenny з родини язикових у 2006 році.

У 1991 році американський іхтіолог М. Ерік Андерсон назвав вид риби Pachycara goni з родини бельдюгових на честь Офера Гона.

Перші описи Офера Гона

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]

Веб-посилання

[ред. | ред. код]