Покемон: Фільм 2000

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Покемон: Сила одного)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Покемон Фільм 2000: Сила Обраного
劇場版ポケットモンスター 幻のポケモン ルギア爆誕
Японський Театральний реліз плакат
Виданімаційний
ЖанрКодомо, наукова фантастика
РежисерКуніхіко Юяма
ПродюсерЮкато Мацусако
Такемото Морі
Чоджі Йошикава
СценаристТакеші Шудо
КомпозиторJohn Lissauerd, John Loefflerd, Ralph Schuckettd і Shinji Miyazakid
КінокомпаніяOLM, Inc.
Дистриб'юторToho[1]
Тривалість82 хв.[1]
Моваяпонська
КраїнаЯпонія Японія
Рік1999
Дата виходу17 липня 1999 (Японія)
Кошторис$30 млн
Касові збори$133,949,270
IMDbID 0210234
РейтингEirin:
MPAA:
СВКВвУ: 0+
ПопереднійPokémon: The First Movied
НаступнийPokémon 3: The Movied

Покемон Фільм 2000: Сила Обраного[a] (англ. Pokémon The Movie 2000: The Power of One) — японський анімаційний фільм 1999 року режисера Куніхіко Юяма, другий повнометражний фільм серії «Покемон», що доповнює сагу Помаранчевих Островів, і в якому з'являються кілька нових покемонів, у тому числі Лугіа й Слоукінг. Це єдиний фільм на сьогодні, що не включає одного з головних персонажів аніме, Брока, який тимчасово залишив країну під час сезону, на якому заснований фільм. Однак, він має епізодичну роль, коли намагається захистити покемона в лабораторії професора Айві.

«Покемон: Сила одного» складається з двох частин: художньої презентації і 20-хвилинного короткометражного вступу. Дія фільму відбувається під час саги Помаранчевих Островів, де Еш, Місті і Трейсі відвідують острова Шамуті. Перебуваючи там, вони виявляють трьох легендарних покемонів — Молтреса, Запдоса і Артікуно. Коли колекціонер на ім'я «Лоуренс III» спробував вкрасти легендарну трійцю й підкорити її своїй волі, Лугіа вирішив зупинити його, і, таким чином, Еш Кетчум, Лоуренс III і Лугіа поставили на карту долю світу.

Фільм вийшов в японських кінотеатрах 17 липня 1999 року. Англійська версія виробництва 4Kids була поширена студією Warner Brosers. «Покемон: Сила одного» зібрав менше у касових зборах, ніж його попередник, Покемон: Фільм перший, проте виграв у зростанні популярності і його краще сприйняла критика. Кошторис — $30 млн, касові збори — майже $134 млн.

Зауваження

[ред. | ред. код]
  1. Відомий в Японії як «Кишенькові Монстри. Фільм: Одкровення Лугіа» (яп. 劇場版ポケットモンスター 幻のポケモン ルギア爆誕, Gekijōban Poketto Monsutā Maboroshi no Pokemon Rugia Bakutan)

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Galbraith IV, 2008, с. 407.

Примітки

[ред. | ред. код]
  • Galbraith IV, Stuart (2008). The Toho Studios Story: A History and Complete Filmography. Scarecrow Press. ISBN 978-1461673743. Процитовано 29 жовтня 2013.

Посилання

[ред. | ред. код]