Портал:Відеоігри/Добрі статті/5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Род Ферґюссон (англ. Rod Fergusson) — канадський відеоігровий продюсер, найбільше відомий керуванням розвитку франшизи «Gears of War»[en] спершу в Epic Games, згодом як очільник The Coalition, дочірньої студії Microsoft. За часи своєї кар'єри, він долучався до створення відеоігор «Bulletstorm», «Unreal Tournament 3», займався портуванням Counter-Strike для Xbox, тощо.

Свою кар'єру в індустрії відеоігор Род Ферґюссон розпочав у 1990-х роках, коли почав працювати в Microsoft. На початку 2000-х він приєднався до Epic Games, де брав участь у розробленні франшизи «Gears of War». Покинувши компанію 2012-го, допоміг у розробленні BioShock Infinite для Irrational Games, та вже 2014 року повернувся до Microsoft Studios, де з 2015-го до 2020-го очолював студію «The Coalition», відповідальну за розроблення Gears of War 4 та Gears 5.

З лютого 2020 року працює в Blizzard Entertainment, де відповідає за розвиток серії відеоігор «Diablo», допомагаючи створювати Diablo IV, анонсовану наприкінці 2019-го.