Порт-Морсбі (аеропорт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Jacksons International Airport
ІАТА: POM  • ICAO: AYPY
Загальні дані
09°26′36″ пд. ш. 147°13′12″ сх. д. / 9.44333° пд. ш. 147.22000° сх. д. / -9.44333; 147.22000
Тип public
Власник PNG National Airports Corporation Ltd
Оператор PNG National Airports Corporation Ltd
Обслуговує
Розташування
Saraga, Port Moresby
Хаб
Висота над р. м. 38 м / 124 фт
Вебсайт nac.com.pg
Злітно-посадкові смуги
Напрямок Довжина Тип поверхні (PCN)
фт м
14/32[1] 9,022 2,750 асфальт
14R/32L (Closed) 6,797 2,072 асфальт
Ідентифікатори і посилання
6295685
POM. Карта розташування: Папуа Нова Гвінея
POM
POM
Мапа
CMNS: Порт-Морсбі у Вікісховищі

Міжнародний аеропорт Джексон, також відомий як Аеропорт Порт-Морсбі (англ. Jacksons International Airport, (IATA: POMICAO: AYPY)) — найбільший і найбільш завантажений комерційний аеропорт Папуа Нової Гвінеї, розташований у восьми кілометрах від столиці країни міста Порт-Морсбі.

Аеропорт є портом приписки і головним транзитним вузлом (хабом) для національної авіакомпанії Папуа Нової Гвінеї Air Niugini і хабом для іншого новогвінейского авіаперевізника Airlines PNG.

Історія[ред. | ред. код]

Під час Другої світової війни Аеропорт Порт-Морсбі став однією з основних військово-повітряних баз регіону, що використовувалися союзницькими силами в ході новогвінейської кампанії 1942-1945 років. У 1942 році аеропорт отримав офіційну назву Аеродром Джексон на честь австралійського льотчика-аса, командира 75-ї ескадрильї Королівських військово-повітряних сил Австралії Джона Джексона, загиблого 28 квітня 1942 року у повітряній битві над Порт-Морсбі з японськими військовими силами.

Після розміщення військово-повітряних сил на Аеродромі Джексон територія бази була розширена, а її інфраструктура трохи модернізована, в числі іншого, були зведені ангари для стоянок літаків і захисту їх від ворожих нальотів. У той час аеродром мав неофіційну назву «Семимильними». Крім того, між Аеродромом Джексон і сусіднім «П'ятимильним» Аеродромом Уордс були побудовані кілька руліжних доріжок, які дали можливість літакам переміщатися по землі між територіями двох баз.

Під час проведення військових дії Аеродром Джексон в першу чергу використовувався як штаб-квартира кількох оперативних груп, розгорнутих безпосередньо в районах бойових дій.

Після закінчення Другої світової війни в 1945 році командування Військово-повітряними силами США почало поступово згортати базування на Аеродромі Джексон, однак протягом довгого часу аеродром використовувався авіацією союзницьких сил, тому поряд з цивільними лайнерами можна було побачити військові Boeing B-17 Flying Fortress, North American B-25 Mitchell, Lockheed P-38 Lightning, Republic P-47 Thunderbolt, A-20G і навіть кілька одиниць Curtiss P-40.

Підрозділи USAAF, що базувалися на аеродромі[ред. | ред. код]

Діяльність[ред. | ред. код]

Міжнародний аеропорт Джексон

Флагманська авіакомпанія Air Niugini обслуговує більшість регулярних напрямів всередині країни з Міжнародного аеропорту Джексон, використовуючи парк турбогвинтових літаків de Havilland Canada Dash 8 (в конфігураціях салонів на 36 і 50 пасажирських місць)) і парк реактивних лайнерів Fokker 100 (97 пасажирських місць). На міжнародних лініях в Аеропорт Кернс (Австралія), Міжнародний аеропорт Хоніара (Соломонові Острови) і Міжнародний аеропорт Нанді (Фіджі) компанія використовує тільки реактивні літаки Fokker-100. З Міжнародного аеропорту Джексон виконуються регулярні міжнародні рейси в Куала-Лумпур, Сінгапур, Манілу, Токіо, Гонконг, Сідней та Брисбен.

Раніше діяв регулярний маршрут авіакомпанії Cathay Pacific з Гонконгу у Аеропорт Окленд з проміжною посадкою в Порт-Морсбі, однак цей напрямок не витримало конкуренції з боку регіонального перевізника Continental Micronesia, чинного з Міжнародного аеропорту Гуам.

Пасажирські термінали[ред. | ред. код]

Міжнародний аеропорт Джексон працює в двох пасажирських терміналах: будівля терміналу внутрішніх авіаліній, яке використовують авіакомпанії Air Niugini і Airlines PNG, і будівля терміналу міжнародних ліній для інших авіаперевізників. Міжнародний термінал має чотири контактні стоянки для літаків, два з яких обладнані телескопічними трапами. Будівлі обох терміналів з'єднані між собою критим переходом.

Авіакомпанії і пункти призначення[ред. | ред. код]

Термінал внутрішніх авіаліній[ред. | ред. код]

Авіакомпанія Пункт призначення
Airlines PNG Дару, Фейн, Алотау, Ітокама, Керема, Кокода, Лае, Лосуіа, Моро, Місіма-Айленд, Ононге, Попондетта, Тапіні, Туфі, Ванігела, Воітапе
Air Niugini Алотау, Бука, Дару, Горока, Хоскінс, Кавієнг, Керема, Кіунга, Кундіава, Лае, Ліхір-Айленд, Маданг, Манус-Айленд, Менді, Маунт-Хаген, Попондетта, Рабаул, Табубіл, Тарі, Ванімо, Вапенаманда, Вевак

Міжнародний термінал[ред. | ред. код]

Авіакомпанія Пункт призначення
Airlines PNG Кернс
Air Niugini Брисбен, Кернс, Хоніара, Гонконг, Куала-Лумпур, Маніла, Нанді, Сінгапур, Сідней, Токіо (Наріта)
Merpati Nusantara Airlines Мерауке
Virgin Blue
виконує Pacific Blue
Брисбен
Qantas
виконує QantasLink
Кернс (з 1 червня 2010)[2]

Авіаподії і нещасні випадки[ред. | ред. код]

  • 11 серпня 2009 року, рейс CG4684 Порт-Морсбі — Кокода. При виконанні заходження на друге коло в аеропорту Кокода в хмарну погоду пілот літака de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter допустив помилку, в результаті якої лайнер врізався в гору на висоті 1676 метрів над рівнем моря. Загинуло 13 людей[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ex-14L/32R
  2. New flights worth $100m to Cairns- Local Cairns News | cairns.com.au
  3. Airlines PNG Crash History. Aviation Safety Network. 2009. Архів оригіналу за 21 квітня 2012. Процитовано 11 серпня 2009.

Посилання[ред. | ред. код]