Роб Уейнрайт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роб Уейнрайт
Rob Wainwright
Народився 1967(1967)
Кармартен, Уельс, Велика Британія
Країна  Велика Британія
 Уельс
Діяльність Криміналіст
Alma mater Лондонська школа економіки та політичних наук
Знання мов англійська
Заклад MI5
Посада Виконавчий директор Європолу
Нагороди
лицар-командор ордена Святого Михайла і Святого Георгія

Роб Уейнрайт (англ. Rob Wainwright) (1967, Кармартен, Уельс, Велика Британія) — британський кримінолог. Директор Європолу в Гаазі з квітня 2009 року по квітень 2018 року[1].

Життєпис[ред. | ред. код]

У 1989 році закінчив Лондонську школу економіки та політичних наук, бакалавр. Потім він займав різні керівні посади на державній службі Великої Британії. Там він займався боротьбою з організованою злочинністю, тероризмом та аналізом розвідки.

У 2000—2003 рр. — радник британського відділення зв'язку з Європолом, а також глава британського національного підрозділу Європолу в Лондоні.

У 2003 році він був призначений директором з міжнародних справ Національної кримінальної розвідки (NCIS), де він відповідав за міжнародні операції і для розробки і реалізації британської стратегії боротьби з нелегальною міграцією.

З 2006 року — на посаді глави Міжнародного відділу агентства боротьби з організованою злочинністю (SOCA). Він був відповідальним за 20 000 поліцейських розслідувань на рік і підготував як міжнародну стратегію, так і новий розслідувальний потенціал[2].

Уейнрайт був призначений директором Європолу в квітні 2009 року. Він займав посаду до квітня 2018 року. Його змінила на посаді Катрін де Боллє, генеральний комісар Національної поліції Королівства Бельгія.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.europol.europa.eu/about-europol
  2. Lebenslauf [Архівовано 15 жовтня 2009 у Wayback Machine.] auf der Europol-Homepage (PDF, 12 KiB)

Посилання[ред. | ред. код]