Сад насолод (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Сад насолод»
The Pleasure Garden
Жанр трилер, драма, мелодрама, комедія, кримінальний фільм
Режисер Альфред Гічкок
Продюсер
Сценарист
У головних
ролях
Оператор Барон Вентімігліа
Композитор Лі Ервін
Художник Людвіг Райбер
Кінокомпанія Bavaria Film, Gainsborough Pictures, Münchner Lichtspielkunst AG
Тривалість 75 хв.
Мова англійська
Країна
Рік 1925
IMDb ID 0016230
CMNS: Сад насолод у Вікісховищі

«Сад насолод» (англ. The Pleasure Garden) — англійськакримінальна мелодрама режисера Альфреда Гічкока 1925 року. Екранізація роману Олівера Сендіса. Перший фільм Гічкока як самостійного режисера.

Сюжет[ред. | ред. код]

Петсі, танцівниця з театру під назвою «Сад насолод», влаштовує на роботу в трупу свою приятельку Джил. Джил заручена з Х'ю, який працює в колоніях.

Петсі виходить заміж за Леветта, колегу Х'ю, і, провівши медовий місяць на озері Комо, Леветт теж відпливає в ті краї. Джил, яка весело проводить час в Лондоні, користуючись успіхом у чоловіків, відкладає поїздку до колонії, де її чекає наречений. Петсі залишається вірна своєму чоловікові, і, отримавши лист про його хворобу, їде до нього. Але на місці вона дізнається, що Леветт потрапив під вплив місцевої жительки…

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Фільм отримав хорошу оцінку в пресі. Лондонська «Дейлі експрес» помістила рецензію під заголовком «Молодий чоловік з хваткою лева».
  • Майлз Мендер, вирушаючи з вокзалу в Мюнхені, забув у таксі свій грим-кейс і ледве встиг на поїзд.
  • При переїзді з Мюнхена на зйомки в Італії, на кордоні у Гічкока конфіскували десять тисяч футів плівки, яка була не зазначена у митній декларації. Крім плівки, контрабандою провозилася також камера, але її співробітники митниці не знайшли.

Посилання[ред. | ред. код]