Сокол (гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сокол
Основна інформація
Жанр рок
Роки 19641969
Країна СРСР СРСР
Місто Москва
Мова російська
Склад Юрій Єрмаков
Ігор Гончарук
В'ячеслав Черниш
Сергій Тимашев
Володимир Доронін
Віктор Іванов
Лев Пилшик

«Сокол» (укр. Сокіл) — радянська рок-група (тоді вони назвалися біт-групи), «легенда» російського року.

Історія[ред. | ред. код]

Група була утворена в кінці 1964 року в Москві з ініціативи гітариста Юрія Єрмакова. До складу також входили Ігор Гончарук, В'ячеслав Черниш, Сергій Тімашев. Першим адміністратором групи був Юрій Айзеншпіс.

Як і у всіх ранніх радянських груп, в основі репертуару «Сокола» лежали твори зірок західної поп- і рок-музики: Елвіса Преслі, Білла Гейлі, групи «Бітлз». Однак Єрмаков та Гончарук стали авторами першої рок-композиції, написаної російською мовою («Где тот край», 1965).

Перший виступ групи «Сокіл» відбувся 6 жовтня 1964 року в Москві в кафе «Експромт», потім група виступала в різних московських кафе і Будинках культури, на танцмайданчиках і т. д. Група першою стала виступати на професійній сцені в 1966 році, коли ансамбль був запрошений на роботу в Тульську обласну філармонію, де під назвою «Серебряные струны» пропрацював трохи більше року, встигнувши за цей час об'їхати з програмою «Пісні народів світу» майже всю країну.

Відбуваються зміни в складі групи: йде Тимашов і за барабани сідає Володимир Доронін, але незабаром його змінює Віктор Іванов («Меломаны»). Деякий час в групі співає вокаліст з оркестру Л. Рознера Лев Пильщик (в 1971 році емігрував в США). В кінці 1967 року «Сокіл» попрощався з філармонією і вирішив знову стати аматорами.

У 1968 році «Сокіл» записав музику до мультиплікаційного фільму Федора Хитрука «Фільм, фільм, фільм». Це єдиний запис «Сокола», що залишився з тих часів.

В кінці 1969 року гурт розпався.

Зараз Єрмаков та Гончарук іноді виступають з піснями «Сокола». Також Єрмаков записав 3 пісні, які можна послухати на сайті rockanet.ru.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]