Тимощук Ігор Вікторович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ігор Тимощук
Ігор Вікторович Тимощук
 Молодший лейтенант
Загальна інформація
Народження
Гаразджа
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Механізовані війська
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Герой України
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

І́гор Ві́кторович Тимощу́к — молодший лейтенант Збройних Сил України, учасник російсько-української війни, який відзначився у ході російського вторгнення в Україну. Герой України (2023).

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в с. Гаразджа Луцького р-ну Волинської області. Ігор Тимощук у мирномі житті мешкав на Волині[1]. До 2012 року служив у Державній прикордонній служба України [2].

Під час російського вторгення в Україну служить в 110-й окремій механізованій бригаді. Під час оборони Авдіївки здійснював планування, керування та безпосередню участь у штурмових операціях. Групи під його керівництвом неодноразово знищували ворогів, брали в полон солдатів противника, повертали контроль над позиціями. Завдяки успішному відновленню втрачених оборонних позицій Ігор Тимощук запобіг прориву ворога до Авдіївки, що забезпечило втримання важливого рубежу для оборони країни.[3]

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (29 грудня 2023) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу.[4] Орден вручив президент України Володимир Зеленський під час відвідування Авдіївки 29 грудня 2023 року.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Зеленський вручив захиснику з Волині «Золоту зірку» Героя України. Волинська служба новин. 29 грудня 2023. Процитовано 29 грудня 2023.
  2. ЕКСКЛЮЗИВ: ІНТЕРВ'Ю З ГЕРОЄМ УКРАЇНИ З ВОЛИНІ ІГОРЕМ ТИМОЩУКОМ. Insider-Media (укр.). Процитовано 15 лютого 2024.
  3. а б Президент України приїхав до Авдіївки та нагородив оборонців міста. president.gov.ua. 29 грудня 2023. Процитовано 29 грудня 2023.
  4. Указ Президента України від 29 грудня 2023 року № 862/2023 «Про присвоєння І. Тимощуку звання Герой України»