Шукач води (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шукач води
англ. The Water Diviner
Жанр Драма / Історичний фільм
Режисер Рассел Кроу
Продюсери
Сценарист
У головних
ролях
Оператор Ендрю Лесні
Композитор David Hirschfelderd
Кінокомпанія Fear of God Films, Hopscotch Features, RatPac Entertainment, Seven Group Holdings, Seven West Media
Дистриб'ютор Eagle Picturesd
Тривалість 111 хв.
Мова англійська
турецька
Країна Австралія
США
Туреччина
Рік 2014
Кошторис $22,5 млн
Касові збори $38 млн
IMDb ID 3007512
CMNS: Шукач води у Вікісховищі

«Шукач води» (англ. The Water Diviner) — драматичний фільм режисера і виконавця головної ролі Рассела Кроу. Знімання почалось 2 грудня 2013 року і проходило на батьківщині актора в Австралії, а також в Туреччині. Фільм вийшов в прокат 26 грудня 2014 року.[1]

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму розгортається в 1919 році.

У центрі сюжету картини — австралієць Джошуа Коннор, який вирушив з рідної Австралії до Туреччини, щоб знайти своїх трьох синів. Вони вважаються безвісти зниклими після битви при Галліполі (одній з найкривавіших битв Першої світової війни) — масованої кампанії країн Антанти 1915—1916 років, спрямованої на завоювання протоки Дарданелли і витіснення Османської імперії (нинішньої Туреччини) з арени Першої світової війни. Війська Британської Співдружності з Австралії та Нової Зеландії втратили в цій кампанії понад 10 000 осіб. Несподівано для себе Коннор знаходить надію там, де і не думав її знайти.

У ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Після закінчення знімання на території Австралії вже 26 лютого розпочалося фільмування турецьких сцен в Стамбулі, а саме в околицях Султанахмет і Чемберліташ (районів в старій частині Стамбула, розташованої в європейській частині міста), Балата (традиційного єврейського кварталу в Стамбулі), а також біля палацу Топкапи.

Знімання в Стамбулі тривали до березня, а потім перемістилися в місто-привид Каякой в Егейському районі Фетхіє.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • При створенні сценарію фільму використовувалася військова література, щоденники та листи солдатів.
  • Серед інших проєктів, які розглядав Кроу для свого першого режисерського досвіду, був «Довгий зелений берег» (The Long Green Shore) про австралійських солдатів, які воюють в джунглях Нової Гвінеї під час Другої світової війни, а також Bra Boys — історія знаменитої сіднейської банди серферів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Water Diviner Official Trailer #1 (2014) Russell Crowe Australian Epic Movie HD (укр.), процитовано 17 серпня 2019

Посилання[ред. | ред. код]