Явище (фільм, 2012)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Явище
англ. The Apparition
Жанр горор[1][2] і фільм-трилер
Режисер Тодд Лінкольн
Продюсер Джоел Сільверd
Сценарист Тодд Лінкольн
У головних
ролях
Ешлі Ґрін[3][2], Себастіан Стен[3][2], Том Фелтон[3][2] і Джуліанна Гіллd[3]
Оператор Деніел Перлd
Композитор Tomandandyd
Кінокомпанія Babelsberg Studiod і Dark Castle Entertainmentd
Дистриб'ютор Warner Brothers і Netflix
Тривалість 83 хв.
Мова англійська
Країна  США
 Німеччина
Рік 2012
IMDb ID 1433822
theapparition.warnerbros.com

«Явище» (англ. The Apparition) — американсько-німецький містичний трилер 2012 року режисера Тодда Лінкольна. У головних ролях знялися Ешлі Грін, Себастіан Стен, Томас Фелтон, Джуліанна Гілл та Рік Гомес.

Опис[ред. | ред. код]

Група студентів (Бен, його дівчина Лідія та друг Патрік) вирішує перевірити теорію, згідно з якою духи живуть, якщо в них повірити. Експеримент закінчується «вдало», привид виривається на свободу і забирає Лідію, затягуючи її у стіну.

Минуло декілька років, Бен тепер будує відносини з Келлі, яка нічого не знає про цю подію. Вони поселяються в новому будинку, залишеному її батьками. Незабаром в будинку починають відбуватися незрозумілі речі — гинуть квіти, всюди з'являється чорна цвіль, самі по собі відкриваються двері, без видимих причин вмирає сусідський собака, що забіг у ванну, в гардеробі з'являються вигнуті (але не зламані) дерев'яні вішалки з одягом… Келлі дізнається правду про минуле Бена і підозрює, що тепер привид переслідує їх. Бен пояснює їй, що це в минулому. Однак вони дізнаються, що ще один учасник експерименту, Патрік, продовжує зі своїми друзями досліди з духами, і під час повторного сеансу він хотів позбутися духа, але замість цього відкрив «браму» ще ширше, впустивши безліч злих сутностей в їхній світ. Тоді, налякана пара звертається до Патріка за допомогою, і разом вони намагаються вигнати сутність, що оселилася в їхньому будинку, назад і закрити «браму». При цьому Келлі мало не стає жертвою примари, яка закрила її в коморі: із-за пральної машини до неї підповзла жіноча фігура в брудній сірій робі, з довгими чорними волоссям і з обличчям, схожим на обличчя Келлі. В останній момент Бен і Патрік вибивають двері і випускають дівчину.

Експеримент проходить, на перший погляд, вдало: наступні два дні проходять без пригод. Келлі з Беном ремонтують будинок, який постраждав під час сеансу. Патрік розповідає їм, що створив в своєму будинку якусь подобу притулку, через який сутності не можуть проникнути, залишає їм свою адресу і вирішує випити на дорогу пляшку пива на кухні. В цей час Бен і Келлі викидають сміття. Раптово двері, що ведуть в гараж, розчиняються позаду Патріка, і його затягує в морок невидима сила. Він хапається руками за одвірки дверей, але не може втриматися, після чого з темряви вилітає стілець, а двері закриваються. Бен і Келлі повертаються на кухню і бачать перевернутий стілець і розлите пиво. Бен біжить на другий поверх шукати Патріка, а Келлі заглядає в гараж. Приміщення виглядає вельми дивно: стіни, меблі і машина покриті шаром пилу і цвілі. Келлі в жаху повертається назад і бачить, що весь будинок почав змінюватися — частина меблів злилася воєдино. Частина дивана стирчить прямо з драбини, увімкнений телевізор наполовину вмурований в стіну. Бен насилу спускається по перекошених сходах, і разом вони вибігають на вулицю. На машині вони їдуть геть з дому в надії сховатися в притулку, який спорудив Патрік. В його будинку вони дійсно виявляють в одній з кімнат зварену зі сталевих прутів велику клітку з апаратурою всередині. Бен і Келлі заходять усередину і замикають клітку зсередини. Тут знаходиться розкладачка, запаси води і робочий стіл Патріка з науковими приладами і механізмами. Кілька разів блимає, а потім на секунду гасне світло. Коли він загоряється знову, Келлі, сидячи на розкладачці, повертається до Бена, питаючи його про те, чи довго їм тут знаходитися, і замовкає на півслові: Бен зник, хоча клітка залишилася закритою. Його крики лунають з шафи. Келлі розуміє, що притулок не може стримати сутностей, відкриває шафу і бачить Бена, наполовину затягнутого в стінку шафи. Бен мертвий, але на очах у Келлі його рот неприродно розтягується, і дівчина в страху вибігає на вулицю, де бачить, як їх машину засмоктує в тверду землю, як в болото. Келлі тікає в ліс, де стикається з привидом

Настає світанок. Дівчина виходить до супермаркету, де недавно купувала намет разом з Беном. Супермаркет ще не відкрився, тому тут нікого немає. Келлі заповзає в одну з туристичних наметів, виставлених на продаж, і закривається всередині. Через декілька секунд їй на плечі лягають руки. Дівчина приречено дивиться перед собою і навіть не пручається, а тільки придушено схлипує від страху. За її спиною з'являється ще декілька рук, одна тримає її за шию, а інша закриває рот, після чого екран стає чорним, і в темряві чути невиразний ковтаючий звук.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ешлі Грін Келлі Келлі
Себастіан Стен Бен Бен
Томас Фелтон Патрік Патрік
Джуліанна Гілл Лідія Лідія
Рік Гомес Майк Майк
Люк Паскуаліно Грег Грег
Сюзанн Форд місіс Генлі місіс Генлі

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]