Avira Antivirus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Avira Antivirus
Тип антивірусне програмне забезпечення
Розробник Avira GmbH
Стабільний випуск 15.0.13.210 (Windows), 3.0.5-12 (Linux) (7 жовтня 2015; 8 років тому (2015-10-07))
Версії 1.1.58.35540 (4 квітня 2016)[1]
Операційна система багатоплатформний
Ліцензія freeware, shareware
Вебсайт www.avira.com

Avira Antivirus (попередня назва — Avira AntiVir) — серія антивірусних програм від німецької компанії Avira GmbH. Всі продукти серії засновані на антивірусному двигуні Luke Filewalker, який було вперше представлено у 1988 році. 17 жовтня 2008 було випущено значно покращену версію продукту, завдяки чому швидкість сканування збільшилась на 20 %. Це було досягнуто завдяки «прибиранню» з вірусної бази старих версій вірусних сигнатур.

Програмні продукти серії[ред. | ред. код]

Avira Free Antivirus[ред. | ред. код]

Avira Free Antivirus (попередня назва — Avira AntiVir Personal) — антивірусний продукт для особистого використання. Як і більшість програм цього класу він перевіряє жорсткий диск на наявність вірусних програм та моніторить кожний файл, що відкривається чи завантажується на комп'ютер. Крім того, починаючи з 9-ї версії, програма може виявляти рекламні програми та програми-шпигуни. Avira Free Antivirus також вміє виявляти та видаляти руткіти. Оновлення бази відбувається щодня, проте можна виставляти періодичність оновлення.

Avira Antivirus Pro[ред. | ред. код]

Avira Antivirus Pro (попередня назва — Avira AntiVir Premium), крім стандартних функція, які пропонує версія Avira Free Antivirus, додатково забезпечує захист від шкідливих програм, хробаків, троянів та фішингу. Крім того, платна версія дозволяє слідкувати за вхідної та вихідної електронною поштою по протоколам POP3 та SMTP. Оновлення програми відбувається через виділений сервер, що суттєво прискорює швидкість оновлення.

Avira Internet Security Suite[ред. | ред. код]

Попередня назва цієї версії — Avira Premium Security Suite. Окрім функцій, які мають попередні версії, ця версія має функцію моніторингу хакерських атак, функцію резервного копіювання даних Data BackUp та ін.

Функції відповідних програм[ред. | ред. код]

Avira Free Antivirus Avira Antivirus Pro Avira Internet Security Suite
AntiVir Так Так Так
AntiDialer Так Так Так
AntiRootkit Так Так Так
AntiSpyware + AntiAdware Так Так Так
Guard Так Так Так
Generic Repair Так Так Так
Anti Phishing Ні Так Так
WebGuard Ні Так Так
Anti Drive-by Ні Так Так
AntiVir ProActiv Ні Так Так
Rescue System Ні Так Так
Email Scanner Ні Так Так
Fast Premium update server Ні Так Так
Anti Spam Ні Ні Так
Firewall Ні Ні Так
Game Mode Ні Ні Так
Backup System Ні Ні Так
Anti Bot Ні Ні Так
Parental Control Ні Ні Так

Результати[ред. | ред. код]

У квітні 2009 року журнал PC Pro нагородив Avira AntiVir Premium (це стара назва версії Avira Antivirus Pro) шістьма зірками із шести можливих та додав програму в список «А» програм для безпеки комп'ютера. У серпні 2009 року програма отримала загальний рейтинг у 98,9 % за версією PC World і відповідно зайняла перше місце серед усіх протестованих програм.

  1. https://www.avira.com/fr/download/product/avira-free-antivirus — 2017.