Bonnie's Bookstore

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Bonnie's Bookstore
Розробник New Crayon Games
Видавець PopCap Games
Жанр(и) Головоломка
Платформа Windows, Macintosh
Дата випуску 28 листопада 2005
Режим гри однокористувацька гра
Творці
Ігродизайнер(и) Філ Штайнмаєр[1]
Технічні деталі
Рушій Fl
Носій компакт-диск

Bonnie's Bookstore — це словотвірна відеогра-головоломка, розроблена New Crayon Games і видана PopCap Games. На кожному рівні плитки, що містять одну (або в деяких випадках дві) літери, розташовані в певній структурі. Як і в схожій назві Bookworm, гравці використовують суміжні літери, щоб скласти правильні слова, а очки нараховуються залежно від довжини слова. У більшості випадків, коли буква використовується, вона видаляється з дошки, при цьому існуючі літери переміщуються вниз, а нові літери заповнюються зверху.[2][3]

Сюжет[ред. | ред. код]

У Bonnie's Bookstore головна героїня керує книгарнею, яку вона успадкувала від свого померлого діда. Одного разу, прибираючи горище, вона виявляє серію картин, очевидно, створених ним. Здається, на картинах зображені сцени з популярних дитячих історій. У спалаху натхнення Бонні вирішує стати автором, пишучи оновлені версії цих класичних історій, використовуючи картини свого дідуся як ілюстрації.

Кожен із 50 етапів у грі представляє розділ у книзі. Прочитавши певну кількість розділів, Бонні закінчує книгу, над якою працює, отримує вітальний лист від свого видавця та переходить до наступної. Бонні пише різноманітні казки, особливо казки. Зазвичай кожна книга складається з трьох розділів.

Для того, щоб завершити заданий рівень або етап, Бонні має використати букву з кожного фізичного розташування дошки. Створення слова за допомогою плитки, яка раніше не використовувалася, призводить до зміни кольору плитки в цій позиції. Бонні має лише обмежену кількість ходів або ходів (кожне слово займає один хід), щоб використати кожну позицію плитки на дошці. Створення слова з 6 або більше літер додає додатковий хід для кожної літери після 5 літер. На вищих рівнях складності нараховується більше очок, але дозволена кількість ходів зменшується.

Рецепція[ред. | ред. код]

Веб-сайт Gamezebo зазначив, що, попри схожість з існуючими назвами (включаючи власний Bookworm від PopCap), Bonnie's Bookstore відкупив себе завдяки веселому та складному ігровому процесу. У результаті він отримав оцінку 3,5 з 5.[4] Рецензент GameDaily порівняв назву з Scrabble, але виявив, що ігровий процес є водночас корисним і захоплюючим, отримавши «Ідеально 10».[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Steinmeyer, Phil (6 січня 2006). Bonnie's Bookstore: From Conception to Completion. Gamasutra. Процитовано 27 вересня 2020.
  2. Coffey, Robert (May 2006). Viewpoint: Bonnie's Bookstore. Computer Gaming World. № 262. с. 84—86. Процитовано 27 вересня 2020.
  3. Alarilla, Joey (11 липня 2006). Bonnie's Bookstore. PopMatters. Процитовано 27 вересня 2020.
  4. Saltzman, Marc (1 січня 2006). Bonnie's Bookstore Review. Gamezebo. Архів оригіналу за 18 серпня 2007.
  5. Shayotovich, Eli (30 травня 2006). Bonnie's Bookstore on PC Review. GameDaily. Архів оригіналу за 29 вересня 2007.

Посилання[ред. | ред. код]