Bookworm

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Bookworm
Розробник PopCap Games
Black Lantern Studios (Nintendo DS and DSiWare)
Видавець PopCap Games
Дистриб'ютор Steam, Nintendo eShop і App Store
Жанр(и) Головоломка
Платформа Windows, Macintosh, iOS, Game Boy Advance, Xbox Live Arcade, PDA, Smartphone, Java ME, BREW, DSiWare, Nintendo DS
Дата випуску

25 лютого 2003

30 листопада 2009 р. (Nintendo DS і DSiWare)
Режим гри однокористувацька гра
Творці
Ігродизайнер(и) Jason Kapalka[1]
Технічні деталі
Рушій PopCap Games Framework
Носій компакт-диск, цифрова дистрибуція і цифрове завантаження[d]
Bookworm

Bookworm — це словотвірна відеогра-головоломка від PopCap Games . Зі сітки доступних літер гравці з’єднують букви, щоб скласти слова. Коли слова утворюються, вони видаляються з сітки, а решта букв згортається, щоб заповнити доступний простір. Гравці заробляють більше очок, створюючи довші слова або слова, які використовують менш поширені літери, і заробляють менше за менші слова. У листопаді 2006 року PopCap Games випустили продовження, Bookworm Adventures . Bookworm був випущений для служби цифрового розповсюдження Nintendo DS DSiWare 30 листопада 2009 року. [2] Він також був випущений на звичайному картриджі Nintendo DS. [3]

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гра вимагає від гравців зіставлення суміжних букв, щоб скласти слово англійською мовою. Довші слова коштують більше балів і мають більше шансів принести бонуси.

Крім стандартних літер, можуть з'являтися тайли різних кольорів в залежності як від поточного рівня в грі, так і від довжини слів, що утворюються. Кольори плитки наступні:

  • Червоні палаючі плитки – протягом гри з’являються палаючі червоні літери, які збільшуються на вищих рівнях складності. Ці літери автоматично рухаються вниз, прогораючи літери під ними в стовпчику, доки не досягнуть нижньої частини сітки, завершуючи гру. У класичному режимі вони спалюють один рівень після кожного ходу, і гра закінчується, коли палаюча плитка досягає дна. У режимі дії вони автоматично з’являються та спалюють рівень кожні кілька секунд, і якщо палаюча плитка потрапляє на дно, гравець повинен очистити палаючу плитку протягом десяти секунд, інакше гра закінчується.
  • Зелені плитки, золоті плитки, сапфірові плитки та алмазні плитки – ці плитки присуджуються, щоб вказати на вміння складати довші слова. Використання цих плиток у наступних словах збільшує кількість очок, які отримує слово. Для того, щоб палаючі плитки прогоріли плитки вищої вартості, потрібно поступово більше часу (для прогорання зеленої плитки потрібно два оберти, а золотої — три). Зелені плитки входять на дошку зверху, як і нові звичайні плитки, тоді як бонусні назви з більшою вартістю замінюють випадкові літери, які вже є на дошці.

У грі два режими. «Класичний» режим не має часу, тоді як «Дійовий» режим використовує випадкові палаючі плитки для створення гри з обмеженим часом.

Якщо гравець натисне на ігровий талісман Лекса, знайдений збоку від ігрової зони, усі плитки будуть перемішані; однак це призведе до появи червоних плиток.

Додаткові бали нараховуються за бонусні слова, відображені в грі; додаткові бонусні слова, сформовані під час однієї гри, дають додаткові бонусні значення. У деяких версіях можна також збирати та завершувати «книги», які є групами слів у подібній категорії. Коли хтось завершує перше з цих слів у певній категорії, книга відкривається та відображається повний список слів, необхідних для завершення книги та отримання бонусних балів.

Рецепція[ред. | ред. код]

Редакція Computer Gaming World вручила Bookworm нагороду «Гра-головоломка року» 2003 року. Вони написали: «Останнє досягнення PopCap полягає в тому, що він бере прості елементи, які кожен може навчитися, і перетворює їх на бурхливу, непереборну одержимість. Це те, що комерційні ігри з 50-кратним бюджетом (привіт, Deus Ex 2 !) часто не можуть зрівнятися». [4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bookworm Readme: Credits [Архівовано 6 червня 2010 у Wayback Machine.]
  2. Nintendo Offers 10 Downloads to Help You Recover from Your Holiday Weekend. Nintendo of America. 30 листопада 2009. Процитовано 1 грудня 2009.
  3. Bookworm on Amazon.
  4. ((Editors of CGW )) (March 2004). Computer Gaming World‍ '​s 2003 Games of the Year. Computer Gaming World. № 236. с. 57—60, 62—69.

Посилання[ред. | ред. код]