Cities XXL

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Cities XXL
Розробник Focus Home Interactive
Видавець Focus Home Interactive
Дистриб'ютор Steam і Humble Store[d][1]
Жанр(и) симулятор містобудування
Платформа Windows[2]
Дата випуску 5 лютого 2015
Режим гри однокористувацька гра
Мова англійська[2], французька[2], італійська[2], німецька[2], іспанська[2], польська[2], російська[2] і традиційна китайська[d][2]
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція і оптичний диск
Cities XLd
Офіційний сайт

Cities XXL — відеогра жанру симулятора містобудування, розроблена Focus Home Interactive, що є продовженням гри Cities XL. Була випущена у всьому світі через сервіс Steam 5 лютого 2015 року[5]. Гра дозволяє гравцям проектувати, будувати міста і керувати їх життям. Гра була зустрінута в основному негативними відгуками, посилаючись на відсутність нових можливостей і все ще наявні проблеми продуктивності[6].

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець виступає в ролі мера міста, якому належить забудувати територію та поєднати її з зовнішнім світом. Гра починається з побудови ратуші, центру постачання і декількох будинків, де проживають робітники. З їх допомогою створюються початкові споруди, робітники забезпечують діяльність фабрик і заводів. Для діяльності офісів необхідні фахівці, котрі наймаються окремо. У грі передбачено зонування міста на житлові, виробничі, розважальні квартали, де зони поєднуються дорогами та транспортними розв'язками. Ділянки території можуть відрізнятися рельєфом, що полегшує чи ускладнює забудову, і типом ресурсів, наприклад родючим ґрунтом чи родовищами нафти. Торгівля дозволяє продавати надлишки ресурсів і вироблених у місті товарів, купуючи ті, яких недостатньо. У грі дається можливість подивитися на місто з будь-якого ракурсу: від погляду з висоти пташиного польоту і закінчуючи видом на вулицях.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Humble Store
  2. а б в г д е ж и к Steam — 2003.
  3. Cities XXL. GameRankings. Архів оригіналу за 13 травня 2018. Процитовано 20 січня 2016.
  4. Cities XXL. Metacritic. Архів оригіналу за 14 травня 2018. Процитовано 20 січня 2016.
  5. Cities XXL. Steam. Архів оригіналу за 25 лютого 2021. Процитовано 30 січня 2015.
  6. Younger, Paul (6 лютого 2015). Cities XXL players very unhappy with new Focus release. IncGamers. Архів оригіналу за 11 травня 2015. Процитовано 7 лютого 2015.

Посилання[ред. | ред. код]