Garna

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
HARNA
Основна інформація
Повне ім'я Альона Ігорівна Левашева
Дата народження 17 січня 1988(1988-01-17) (36 років)
Місце народження Луганськ, УРСР, СРСР
Роки активності 2020 — нині
Громадянство 🇺🇦Україна
Національність українка
Професія співачка, мультіінструменталіст, авторка пісень
Освіта Харківський державний музичний ліцей, Харківський національний університет мистецтв імені Івана Котляревського
Співацький голос альт
Інструменти скрипка, синтезатори, перкуссія
Мова українська
англійська
Жанр dark electro, industrial, trip hop, ethnic music, alternative rock
Псевдоніми HARNA
Співпраця Prime Orchestra
instagram.com/harna_official

Альона Ігорівна Левашева, псевдонiм HARNA (ранiше відома як Garna), нар. 17 січня 1988(19880117), Луганськ, УРСР, СРСР) — українська співачка, авторка пісень[1]. Учасниця Україна на пісенному конкурсі Євробачення 2020, Голос країни (одинадцятий сезон)

Життєпис[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Альона Левашева народилася 17 січня 1988 року в Луганську. З п'яти років почала займатися вокалом.

У сім років вступила в Луганську середню музичну школу по класу скрипки і фортепіано. Протягом усього навчання в початковій музичній школі була призером в регіональних дитячих конкурсах.

У шостому класі школи написала дві перші авторські пісні українською мовою — «Моя скрипка» і «Ранок», — з якими виступила на Луганському обласному композиторському конкурсі й посіла перше місце.

Альона Левашева брала участь у дитячих конкурсах «Золотий Дударик», «Пісенні крила Чураївні», Міжнародному музичному конкурсі «В гостях в Айвазовського» тощо.

Закінчила Харківську середню спеціалізовану музичну школу-інтернат по класу скрипки[2].

Після закінчення школи Альона Левашева вступила до Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського (скрипка, естрадно-джазовий вокал). Дівчина брала участь у багатьох джазових фестивалях, де займала призові місця.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 2008 році остаточно переїжджає у Харків, де починає співати та грати на скрипці в естрадно-джазовому оркестрі (біг-бенді) при університеті. Також починає працювати з місцевими колективами в стилях — фанк, джаз, соул та електро-свінг.

Кавер-версія на композицію «Delicate» потрапила у німецький збірник «The electro swing revolution vol.7»[3]

Протягом 2014—2022 років виступає солісткою кросовер-оркестру Prime Orchestra. За роки концертної діяльності Альони Левашевої було зіграно понад 1000 концертів по всій Європі та містами України.

У 2019 Альона Левашева зі своїм чоловіком Юрієм Левашевим створила сольний проєкт під назвою GARNA, прем'єра якого відбулася у грудні 2019 року в Києві. Дебютна пісня проєкту «Who we are?» була представлена ​​публіці в рамках Нацвідбору на Євробачення-2020.[2] Автором слів і музики конкурсної композиції виступила сама GARNA.

У січні 2021 року в ефір вийшов перший випуск шоу Голос Країни (11 сезон), де GARNA (Альона Левашева) брала участь. На сліпих прослуховуваннях вона виконала хіт Майкла Джексона — Earth Song, а підтримувала артистку перед виступом реперка alyona alyona. Усі тренери розвернули крісла та висловили бажання попрацювати з виконавицею. У результаті Левашева пішла до команди DOROFEEVA[4].

У червні 2021 року GARNA взяла участь у телевізійному конкурсі «Хіт Конвеєр» на каналі М2 та пройшла у фінал[5].

Артем Пивоваров підтримав GARNA в ефірі конкурсу та відмітив яскраве виконання і стиль артистки. Фінал конкурсу відбувся у межах концерту «Головні Хіти Незалежності» на одній сцені з провідними українськими артистами[6].

З початку повномасштабної війни GARNA активно займається благодійною діяльністю. Також продовжує писати пісні та знімати кліпи, в яких відображає весь біль війни та боротьбу українського народу за свою землю.

24 грудня 2022 року взяла участь у програмі #Муз_Оборона на телеканалі «Дом», де заспівала пісні «Моя земля» і «Знай!» та розказала свою історію з перших днів життя з повномасштабного вторгнення.

У серпні 2023 року відбувся ребрендинг артистки. Зміна стилю музики та імʼя. Новий проект HARNA зараз знаходиться в активній підготовці до першого синглу та кліпу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. HARNA: біографія учасниці відбору на Євробачення 2020. Новий канал (ua-UK) . 24 січня 2020. Архів оригіналу за 4 лютого 2020. Процитовано 6 лютого 2020.
  2. а б GARNA: біографія, творчість і всі новини про артистку | Телеканал СТБ (ua-UK) . 21 січня 2020. Архів оригіналу за 4 лютого 2020. Процитовано 6 лютого 2020.
  3. Terence Trent D'arby - Delicate (Magnifika Remix). YouTube. Electro Swing Thing. 5 січня 2017. Процитовано 12 жовтня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  4. "Голос країни-11": співачка Garna розвернула усі тренерські крісла. ТСН.ua (укр.). 24 січня 2021. Архів оригіналу за 4 лютого 2021. Процитовано 30 січня 2021.
  5. GARNA - Запам'ятай ("Хіт-Конвеєр 2021": півфінал). YouTube. Телеканал M2. 16 червня 2021. Процитовано 12 жовтня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  6. GARNA - Запам`ятай. YouTube. Телеканал M2. 4 вересня 2021. Процитовано 12 жовтня 2022. {{cite web}}: Текст «Головні Хіти Незалежності» проігноровано (довідка)Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)