Google Web Designer

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Google Web Designer
Тип HTML-редактор
Розробник Google
Стабільний випуск Version 15.2.1.0306 | Shell Build 12.0.2.0 (10 жовтня 2023)
Операційна система Windows, Mac OS, Linux[1]
Стан розробки активний
Ліцензія власницька
Вебсайт Google Web Designer

Google Web Designer — середовище наочного створення HTML5-контенту від компанії Google. Web Designer дозволяє у візуальному режимі створювати анімований та інтерактивний HTML5-контент, зосередивши увагу на дизайні, а не кодуванні.

Підтримується створення як цілих вебсторінок, так і окремих елементів, таких як рекламні банери і 3D-ефекти. Редагування проводиться в WYSIWYG-режимі, на виході видається блок коду HTML5, CSS3 і JavaScript. Підготовлений контент автоматично адаптується для відображення у браузерах різного класу пристроїв, у тому числі для смартфонів і настільних систем.

Рекламні банери, які створюються в Google Web Designer (GWD) використовуються для інтернет-маркетингу з метою запуску динамічного ремаркетингу[2]. У випадку інтеграції Google Web Designer із Google Creative Studio, можливий запуск динамічних креативів у Google Ads та Display & Video 360.

Редактор доступний у версіях для Windows, Mac OS, Linux (складання підготовані у формі 32- і 64-розрядних пакунків для Debian, Ubuntu, Fedora, openSUSE і Arch Linux[3]).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 11 серпня 2020. Процитовано 25 квітня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Створення банерів для динамічного ремаркетингу за допомогою вебзастосунку Google Web Designer (рос) . OdesSeo. 19.02.18. Архів оригіналу за 12 серпня 2020.
  3. Що таке Google Web Designer та нащо він потрібен. newage. - digital advertising agency (укр.). 18 травня 2023. Процитовано 6 червня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]