High School DxD

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


High School DxD
Обкладинка першого тому ранобе
ハイスクールD×D
Демони старшої школи
Жанреччі, темне фентезі, гарем, романтична комедія, надприродне
Аудиторіяшьонен
Ранобе
АвторІшібумі Ічіей
ІлюстраторМіяма-Зеро
ВидавецьFujimi Shobo
ЖурналFujimi Fantasia Bunko
Період випуску20 вересня 2008 — дотепер
Кількість томів22 (Список томів)
Манґа
АвторІшібумі Ічіей
ВидавецьFujimi Shobo
ЖурналDragon Magazine
Monthly Dragon Age (регулярна серіалізація)
Період випуску20 липня 2010 — дотепер
Кількість томів9
Манґа
High School DxD: Asia and Koneko's Secret Contracts!?
АвторІшібумі Ічіей
ВидавецьFujimi Shobo
ЖурналMonthly Dragon Age
Дата публікації9 березня 2012
Телевізійний аніме-серіал
РежисерТецуя Анагісава
СценаристІшібумі Ічіей
СтудіяTNK
МережаAT-X (без цензури)
TV Kanagawa, Chiba TV, TV Aichi, Sun Television, Tokyo MX, BS11 (з цензурою)
Період показу6 січня 2012 — 23 березня 2012
Кількість серій12 + 6 OVAs
OVA
I'm Harvesting Breasts!
РежисерТецуя Анагісава
СценаристІшібумі Ічіей
СтудіяTNK
Дата виходу6 вересня 2012
Тривалість24 хв.
Манґа
High School DxD: The Work of a Devil
АвторІшібумі Ічіей
ВидавецьFujimi Shobo
ЖурналMonthly Dragon Age, Age Premium
OVA
I'm Searching for Breasts!
РежисерТецуя Анагісава
СценаристІшібумі Ічіей
СтудіяTNK
Дата виходу31 травня 2013
Тривалість24 хв.
Телевізійний аніме-серіал
High School DxD New
РежисерТецуя Анагісава
СценаристТакао Йошіока
СтудіяTNK
МережаAT-X (без цензури)
Chiba TV, TV Aichi, Sun Television, Tokyo MX, BS11 (з цензурою)
Період показу7 липня 2013 — 23 вересня 2013
Кількість серій12
Гра
РозробникKadokawa Games
ВидавецьKadokawa Games
Жанрвізуальна новела
Дата виходу19 грудня 2013
ПлатформаNintendo 3DS
Гра
High School DxD New Fight
РозробникMarvelous AQL
Жанррольова відеогра
Дата виходу28 серпня 2014
ПлатформаPlayStation Vita

High School DxD (яп. ハイスクールD×D, дослівно Середня школа DxD, укр. Демони старшої школи) — серія ранобе автора Ішібумі Ічіей й ілюстратора Міяма-Зеро. Історія зосереджується на Іссеї Хедо, збоченого школяра, якого вбиває на його ж першому побаченні занепалий ангел. Незабаром він відродився як демон Ріас Греморі для служіння їй та її диявольській родині.

Ранобе High School DxD почало видаватися у журналі Fujimi Shobo Dragon Magazine у своєму вересневому випуску 2008 р.: перший том випущено 20 вересня, в загальній кількості доступно чотирнадцять томів в Японії станом на 19 січня 2013 р. Манга-адаптація Хіродзі Місіми почала серіалізацію в липні 2010-го у журналі Dragon Magazine, з березня 2011-го — у Monthly Dragon Age, чотири томи доступно станом на 9 січня 2013 р.

Аніме-адаптація компанії TNK транслювалася на AT-X і в інших мережах з 6 січня до 23 березня 2012 року. Аніме ліцензований у Північній Америці компанією Funimation Entertainment, в Австралії та Новій Зеландії — Madman Entertainment.

Оголошено про другий сезон аніме-серіалу, High School DxD New, який розпочнеться у липні 2013 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Згідно з сюжетом ранобе, демони з давніх часів билися за контроль над пеклом, з вигнаними з небес занепалими ангелами. Крім того, їх спільним ворогом виступали ангели, що посилаються Богом проти обох рас, що населяють пекло. У ході нескінченних воєн всі три сторони зазнали величезних втрат: зокрема, було вбито і біблійного Сатану, і біблійного Бога. Через це кілька сотень років тому ворогуючі сторони були змушені припинити війну, так і не визначивши переможця. Однак, відносини між сторонами і раніше залишаються напруженими. У зв'язку з величезними втратами серед населення, демони стали воскрешати людей, як демонів. Кожна така людина ставала слугою свого демона. Щоб стимулювати нових демонів до саморозвитку, введено нове правило — навіть створені з людей слуги можуть стати знаттю, якщо вони зможуть стати сильними демонами.

Сюжет оповідає про головного персонажа Іссея Хедо. Іссей — заклопотаний збочений школяр, у якого ніколи не було близької подруги. На початку ранобе прекрасна дівчина, Юма Амано, пропонує Іссею зустрічатися з нею. Однак, вбиває його на першому ж побаченні, пояснивши, що провиною всьому якийсь «святий механізм», який Господь помістив в Іссея й який становить загрозу для занепалих ангелів. Перед смертю Іссей, сам того не усвідомлюючи, прикликає демоницю Ріас Греморі, яка вирішує врятувати його, перетворивши на подібного їй демона і зробивши своїм слугою. Також він стає членом шкільного клубу окультних досліджень, що цілком складається з підлеглих Греморі демонів. Дізнавшись від Греморі, що, ставши знаттю, він може завести власних слуг і зібрати власний гарем, Іссей загоряється бажанням піднятися по соціальних сходах демонів. Однак, виявляється, що його магічні сили менші, ніж у дитини, і він не може використовувати навіть найпростіші заклинання.

Медіа[ред. | ред. код]

Ранобе[ред. | ред. код]

High School DxD починається, як серія ранобе, написана Ічіаєй Ісібумі, з ілюструванням Miyama-Zero. Перший том High School DxD випущений Fujimi Shobo 20 вересня 2008-го. Станом на 19 січня 2013-го, опубліковано 14 томів під лейблом Fujimi Fantasia Bunko imprint, у чотирьох сюжетних арках. Бонусна історія, що називається The First Errand: Ophis Edition (яп. はじめてのおつかい・オーフィス編), випущений у липні 2012-го у Dragon Magazine (rel19, 2012) у вигляді бункобону.

Музика[ред. | ред. код]

Опенінг першого сезону «Trip -Innocent of D-» виконує Larval Stage Planning, ендінг «STUDYxSTUDY» — StylipS. Пісні випущені як CD-сингли 25 січня та 5 лютого 2012-го під лейблом Lantis. Оригінальний саундтрек побачив світ 21 травня 2012-го під цим же лейблом.

Прийом[ред. | ред. код]

Згідно з Oricon, High School DxD посів шосте місце серед ранобе за продажами в Японії у 2012 р. (654,224 екземплярів).[1] Крім того, за даними Oricon, у 2013 році High School DxD було продано понад 346 173 копій.[2] Англійська версія першого тому манги досягла 2-го місця в списку бестселерів Нью-Йорк таймс.[3] Станом на 20 березня 2018 року перші 25 томів мали наклад 4 мільйони примірників.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Top-Selling Light Novels in Japan by Series: 2012. Архів оригіналу за 4 грудня 2015. Процитовано 28 травня 2013.
  2. Top-Selling Light Novels in Japan by Series: 2013. Anime News Network. 1 грудня 2013. Архів оригіналу за 24 липня 2014. Процитовано 24 липня 2014.
  3. New York Times Manga Best Seller List, June 1–7 - News. 13 червня 2014. Архів оригіналу за 10 лютого 2022. Процитовано 21 червня 2014.
  4. Roundup of Newly Revealed Print Counts for Manga, Light Novel Series. Anime News Network. Архів оригіналу за 9 квітня 2018. Процитовано 9 квітня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]