Hyperolius viridiflavus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hyperolius viridiflavus

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Земноводні (Amphibia)
Ряд: Безхвості (Anura)
Родина: Жаби-стрибунці (Hyperoliidae)
Рід: Очеретянка (Hyperolius)
Вид: H. viridiflavus
Hyperolius viridiflavus
Dumeril & Bibron, 1841
Посилання
Вікісховище: Hyperolius viridiflavus
Віківиди: Hyperolius viridiflavus
EOL: 130067
ITIS: 663190
МСОП: 56219
NCBI: 39591

Hyperolius viridiflavus — вид жаб родини жаб-стрибунців (Hyperoliidae). Інша назва — очеретянка мінлива.

Поширення[ред. | ред. код]

Цей вид зустрічається від північно-західної частини Ефіопії через Південний Судан до крайньої південної частини Судану, у західній частині Кенії, в Уганді, Руанді, Бурунді, північно-західній частині Танзанії, північно-східній частині Демократичної Республіки Конго і, можливо, східній частині Центральноафриканської Республіки. Центральноафриканська Республіка включена у карту поширення цього виду, незважаючи на те, що присутність виду в цій країні є невизначеною.

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Цей вид пов'язаний з використанням надводної рослинності по краях боліт, річок і озер у всіх типах саван, лугів, лісів і заростях чагарників, а також багатьох антропогенних середовищах проживання, в тому числі оброблювані землі, міста і сади. Він розмножується в найрізноманітніших водоймах. Ікра відкладається безпосередньо у воду. Мінливі очеретянки мають дивовижну спроможність — під час періоду парування вони можуть змінювати свою стать з жіночої на чоловічу. Так земноводні вирішують проблему нестачі самців.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Schiøtz, A., Channing, A., Poynton, J.C. & Largen, M. 2004. Hyperolius viridiflavus. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. Downloaded on 22 July 2007.