Hyundai Atos

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hyundai Atos
Hyundai Atos (1997-2000)
Виробник Hyundai
Батьківська компанія Hyundai Motor Company
Роки виробництва 19972014
Місце виробництва Південна Корея
Наступник(и) Hyundai i10
Двигун(и) Suzuki
Довжина 350 см
Подібні Renault Twingo
Ford Ka
Opel Agila
Daihatsu Cuore
Kia Picanto
Daewoo Matiz
Seat Arosa
Volkswagen Lupo / VW Fox
Suzuki Alto

Hyundai Atos — це компактні автомобілі A-класу, що виробляються південнокорейською компанією Hyundai з 1997 року.

Atos (1997–2002)[ред. | ред. код]

Hyundai Atos (1997-2000)

Hyundai Atos дебютував в 1997 році на ринку Південної Кореї, через рік почав продаватися і в Європі. Він відразу був віднесений до класу малолітражних і до розряду «жіночих» автомобілів. Являє собою п'ятидверний передньопривідний мікровен. Відрізняється оригінальним дизайном і компактними розмірами. Коротенький Atos довжиною всього в три з половиною метра висотою 1615 мм. Окремо варто відзначити розмір дверей, які займають велику частину бічних панелей кузова. Внаслідок чого, сідати всередину надзвичайно легко. Та й посадка тому сприяє, сидіння розташовані вище, ніж у повнорозмірних легкових автомобілях. Серед безперечних плюсів - прекрасна оглядовість як вперед, так і назад.

Об'єм багажного відділення 263 літра, якщо скласти заднє сидіння корисна площа збільшується до 1084 л. Багажник відкривається або зсередини важелем у водійського сидіння, або зовні ключем. У салоні передбачено наявність невеликих додаткових ємностей для різної поклажі. На водійських дверей - кишеня, ліворуч і праворуч від рульової колонки - невеликі поглиблення, куди без проблем поміститься пачка сигарет або гаманець. Перед переднім пасажиром замість класичного бардачка знаходиться відкрита полиця, зате під сидінням - висувна скринька, в який можна заховати аудіокасети або іншу дрібницю.

Hyundai Atos оснастили 4-циліндровим, 12-клапанів двигунів з розподіленим уприскуванням потужністю 55 к.с. і об'ємом 1,0 літр.

У стандартне оснащення входять надувна подушка для водія і передні ремені з преднатяжителями, електросклопідйомниками передніх дверей і простенька магнітола.[1]

Atos Prime (1999–2003)[ред. | ред. код]

Atos Prime (1999-2003)
Atos Prime (1999-2003)

Восени 1999 року відбулося оновлення моделі і вона стала називатися Hyundai Atos Prime. Кузов оновленої моделі став трохи нижчим (1580 мм), причому його задня частина не вертикальна, як на Atos, а похила. Словом, після оновлення кузов став все більш підходити під визначення п'ятидверний хетчбек. Крім цього, автомобілі розрізняються оформленням передньої частини. Atos Prime має не овальний, а прямокутний виріз облицювання радіатора із стилізованими зубами, як на моделях Accent. Задні ліхтарі були перенесені зверху кришки багажного відсіку вниз, що тільки поліпшило зовнішній вигляд моделі. А над самою кришкою з'явився елегантний козирок-спойлер з додатковим стоп-сигналом. За бажанням, оснащення автомобіля можна доповнити АБС, системою клімат-контролю і великим люком практично на весь дах.

Не відрізняючись «породистим» антуражем, Atos не позбавлений комфорту і функціональності. У салоні, завдяки піввагонів компонуванні, місця не менше, ніж у представників гольф-класу. Ергономіка робочого місця водія і якість використовуваних матеріалів виглядають цілком гідно. Фахівці Hyundai значно поліпшили шумоізоляцію, позбавивши Atos від цілої гами сторонніх звуків. На вибір пропонуються два рівні оснащення GL і GLS.

Hyundai Atos Prime приваблює не тільки невисокою ціною і недорогим обслуговуванням, але і наявністю в гамі версій з автоматичною і навіть напівавтоматичного коробкою передач. А для самих ледачих пропонується триступеневий «автомат».[1]

Atos Prime (2003–2014))[ред. | ред. код]

Atos Prime (з 2003)
Atos Prime (з 2003)

У 2003 році на автошоу у Франкфурті відбулося представлення Hyundai Atos 2004 модельного року. Новий автомобіль відрізняється від попередників модернізованим оформленням передньої частини кузова, де з'явилися нові фари головного світла, нові ґрати радіатора й новий бампер. Плавні лінії кузова поступилися місцем різкішим гранях. Крім цього, новинка отримала трохи модернізований інтер'єр, де з'явилися нові матеріали обробки, і оснащуватиметься 1,1-літровим двигуном потужністю 59 кінських сил, який може агрегуватися як з механічною, так і з автоматичною коробкою передач. Силовий агрегат здатний забезпечити прийнятний рівень динаміки, а також може похвалитися високою економічністю.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Характеристики Atos [Архівовано 17 січня 2011 у Wayback Machine.] (рос.) 27.01.2011

Посилання[ред. | ред. код]